Review: de theebox

Review de theebox


Na een lange radiostilte van mijn kant, is het toch tijd geworden dat ik weer eens een artikel deel met jullie. Ik kreeg van Claartje van TEAmwork Tea de uitnodiging om hun theebox eens te proberen. En aangezien ik misschien wel de grootste theeleut ben op mijn werk, kon ik dat aanbod niet weerstaan. Ik test hier drie theesoorten uit!


Regelmatig plaats ik wel iets over thee op mijn blog. Van thee aanraders tot mijn zoektocht naar de beste vervanger voor mijn favoriete thee. Vandaag test ik thee van TEAmwork Tea, een bedrijf dat op abonnementsbasis kwaliteitsthee in een theebox levert door de brievenbus.


Review de theebox

Hoe werkt het?

Bij TEAmwork Tea krijg je een box vol kwaliteitsthee van handgeplukte theeblaadjes van de biologische plantage uit Sri Lanka. Er zijn verschillende thee abonnementen; met de surprise box word je verrast met 3 verrassingssmaken, je kan kiezen voor een thee box met 3 vaste smaken of ga voor 1 of 2 vaste smaken en de rest wordt aangevuld met een verrassingssmaak. Je kan kiezen uit 7 verschillende theesmaken die in biologisch afbreekbare piramidezakjes of als losse thee te bestellen zijn. Zo’n theebox kan je eenmalig, iedere 2 maanden, iedere 6 weken, iedere maand of zelfs iedere 2 weken in je brievenbus ontvangen. Weet je het nog niet zeker of ben je benieuwd naar de smaken? Dan is er ook nog een proefpakketje dat je zou kunnen proberen.


Review de theebox

Ceylon Earl Grey – piramidezakjes

Als eerste probeerde ik de Ceylon Earl Grey, deze thee kwam in een papieren zak met 15 biologisch afbreekbare piramidezakjes. Het is een zwarte thee met korenbloem, sinaasappelschil, citroenschil en een natuurlijk aroma (bergamotolie). Voor mij smaakte het naar gewone zwarte thee maar met een heel licht fruitig en kruidig tintje. Wel erg lastig te omschrijven maar het is wat het is.
Het liefst drink ik deze Ceylon Earl Grey thee in de ochtend, om wakker te worden.
Uiteindelijk kon ik uit 1 theezakje 3 theekoppen halen.


Review de theebox

Frisse Detox – piramidezakjes

Ook de Frisse Detox thee kwam in een papieren zak waarin 15 biologisch afbreekbare piramide theezakjes zaten. Dit is een groene thee mix waar ook munt, citroengras, zoethout en een natuurlijk aroma in zitten. Bij het drinken van de thee kwam ik inderdaad de smaak munt tegen. Ik vond dit geen bittere groene thee maar juist verfrissend groen. Dat is wel een pluspunt!
Ook uit dit theezakje haalde 3 koppen thee.


Review de theebox

Sweet Dreams – losse thee

De variant Sweet Dreams kwam ook in een papieren zak, maar hier zat 40 gram losse thee in. Het is een kruideninfusie waar naast kamille ook kurkuma en citroengras in zit. Hoewel de naam aan zou geven dat je het voor het slapen gaan kan drinken vond ik het juist verfrissend om ’s ochtends te drinken. De citrussmaak overheerst een beetje en de kamille is heel licht aanwezig.
Ik heb de thee niet echt gewogen maar een goed schepje in mijn theezakje gedaan. Daar kon ik ongeveer 4 koppen thee mee drinken.


Het idee van een thee abonnement klinkt erg leuk (en handig dat het pakketje door de brievenbus past). Maar daar drink ik zelf teveel verschillende soorten thee voor. Ben jij ook zo’n theeleut als ik ben en houd je wel van zulke abonnementsboxen, dan is zo’n theebox misschien wel iets voor jou. Ik vind het wel fijn dat je de goede kwaliteit proeft van de thee. Dat is heel wat anders dan thee van een willekeurige supermarkt of merk.
Hoeveel thee heb jij op voorraad?
Liefs,
Dinja


Dit artikel schreef ik in samenwerking met TEAmwork Tea

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.