Kringloop: kringloopshoppen in Zaandam

Kringloopshoppen in Zaandam


Samen met een groepje meiden ging ik (bijna een maand geleden alweer) kringloopshoppen in Zaandam. We waren namelijk allemaal op zoek naar wat kringloopschatten. Deze dag bezochten we drie kringloopwinkels waar we allemaal wel iets hebben gekocht. Hier in dit artikel kan je mijn aankopen zien.


Het is altijd leuk om in een ‘vreemde’ stad nieuwe kringloopwinkels te ontdekken. Ik ging met een groepje meiden en met mijn beste vriendin mee naar Zaandam om hier eens in wat kringloopwinkels te shoppen. Mijn beste vriendin had drie kringloopwinkels via internet gevonden (de Kringloop app is daar goed geschikt voor).


Kringloopshoppen in Zaandam

Kringloopwinkel Noppes Zaandam

Als eerste begonnen we bij kringloopwinkel Noppes (Cornelis Ouwejanstraat 7, Zaandam), een keten die je steeds vaker ziet. Dit was een heel groot pand met een erg ruim assortiment aan spullen. Er waren ook veel meubels te vinden, maar dat neem je niet zo makkelijk mee in de trein. Ik keek wat rond tussen de kleding, paste wat items en legde dit allemaal ook weer terug. Boven waren er veel boeken, dvd’s en was er ook servies en woondecoratie te vinden. Voor Stefan haalde ik een LP (€1,84) en voor mezelf vond ik het schattige beren blikje (€0,74).

Het Goed Zaandam

Na een stukje lopen zat kringloopwinkel Het Goed (Stormhoek 4, Zaandam). Deze was heel ruim opgezet, en had een hele lichte en open sfeer. Links in de winkel was vooral woondecoratie (gesorteerd op kleur!), achteraan bevonden zich de boeken, in het midden stonden veel meubels en rechts vooraan was een klein stukje kleding te vinden. De kleding was gesorteerd op kleur en daarna ook nog op maat. Hier was maar één pashokje dus heb ik eigenlijk niet zo tussen de kleding gekeken.
Ondanks dat ik niet veel heb kunnen vinden, heb ik toch een geblokte roze emo riem (€2,-) gekocht.


Kringloopshoppen in Zaandam

Kringloopwinkel Zaanstreek

Met de bus gingen we naar de laatste kringloopwinkel van ons lijstje. Dit was Kringloopwinkel Zaanstreek (Zuiddijk 109, Zaandam). Van buiten leek het een klein winkeltje maar de winkel was diep en had zelfs een kelder. De hoge schappen stonden wat dicht op elkaar en soms moest je graven in bakken op zoek naar iets leuks. Dat vond ik stiekem wel het leukste aan kringloopshoppen in Zaandam.
Op de begane grond was er veel servies, woondecoratie en achterin was zelfs kleding te vinden. Tussen de hobbyspullen vond ik een half kruissteek borduurpakket (€0,50) en een pakketje om je eigen vogeltje te haken (€1,-). Omdat ik nieuwsgierig was liep ik ook nog naar kelder, hier stonden voornamelijk veel meubels maar er was ook een klein hoekje met spellen en speelgoed. In dit hoekje vond ik een set Diddl briefpapier (€1,50) voor de nostalgie (en omdat ik nog steeds post verstuur). Weer boven vond ik nog een mok met een lieveheersbeestje (€0,50) en een ansichtkaart van Dinant in België (€0,50) die ik meenam omdat dat misschien nog eens leuk kan zijn voor mijn Travel Journal. Bij de kassa aangekomen waren de medewerkers heel aardig en mocht ik alles meenemen voor maar €3,-!


Kringloopshoppen in Zaandam

Kringloopwinkel De Waarde – Utrecht

Als bonus van dit artikel deel ik nog wat aankopen die ik twee maanden geleden heb gehaald bij Kringloopwinkel De Waarde (Veilingstraat 10, Utrecht). Deze kringloopwinkel heb ik al vaker bezocht en nu ging ik er weer eens heen op een vrije ochtend. Ik vond er vooral veel broeken, maar ook een leuk shirtje, een schaaltje met een leeuw (€0,50) en twee kleine glazen snijplanken (€0,50 per stuk) gingen mee.
Deze kringloopwinkel is een favoriet omdat hij op de wandelroute ligt van Utrecht Centraal naar huis. Hier vind je vooraan in de winkel cd’s, ga je voorbij de kassa dan vind je rechts wat woondecoratie en voor de rest kleding (met twee paskamers). Links kan je een volgende hal in waar echt van alles en nog wat te vinden is. Je begint bij het speelgoed, dan heb je rechts wat boeken staan en links staan veel meubels en in de rekken staat het servies. Sommige producten vind ik zelf iets te hoog geprijsd dus daarvoor moet je wel goed opletten.


De laatste tijd merk ik wel dat er wel steeds meer dingen bijkomen in huis. Ik heb vaak het idee dat ik spullen moet ‘redden’ en dan helpt zo’n kringloopwinkel natuurlijk ook niet echt mee ;). Maar het is vooral vaak de prijs die het ‘m doet. Een kringloopwinkel is vaak zoveel goedkoper dan dat je het nieuw zou moeten aanschaffen.
Naar welke stad ga jij graag voor goede kringloopwinkels?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.