Zero waste met HappySoaps

Zero waste met HappySoaps


Met mijn zero waste avontuur ben ik al aardig wat stappen aan het zetten. Inmiddels heb ik al best veel producten uit flessen vervangen voor producten zonder (of in ieder geval met veel minder) verpakking. Het Nederlandse bedrijf HappySoaps biedt daarvoor een uitkomst. In dit artikel laat ik zien hoe ik zero waste met HappySoaps probeer te leven.


Waar het ooit bij mij begon met één vaste shampoo bar, is mijn voorraadkast nu al aardig gegroeid met verpakkingsvrije producten. Ik ben inmiddels helemaal verkocht aan bijna het hele assortiment van HappySoaps. HappySoaps is een Nederlands bedrijf waar de producten handgemaakt worden in de zeperij in Nederland. Ze zetten zich in om 100% plasticvrije en natuurlijke verzorging toegankelijk te maken voor iedereen. Niet alleen denken ze aan plasticvrij maar ook zijn de producten palmolievrij, vegan en zelfs dierproefvrij!

Mijn voorraad

Na een aantal producten gekocht en geprobeerd te hebben (zie ook zero waste in de keuken), had ik genoeg vertrouwen in HappySoaps dat ik op hun crowdfundactie reageerde. Doordat ik een investeerder ben geworden kreeg ik een aantal producten opgestuurd. Een heuse goodiebox, wat producten om te testen en ook rond kerst een goedgevulde adventskalender. Daar zat zoveel in dat ik ook mijn vriend, ouders en collega’s blij heb kunnen maken met wat producten. Daarnaast hield ik ook genoeg leuke acties in de gaten, producten uit de voordeelhoek en ook won ik samen met mijn moeder allebei een blok zeep. Zo is mijn voorraad zero waste/ plasticvrije producten aardig gegroeid.
Aangezien ik niet meer heb bijgehouden wat ik nou zelf heb gekocht, en wat ik heb gekregen zal ik gewoon de huidige prijs met je delen.


Zero waste met HappySoaps

Mondverzorging

Iets waar ik al een lange tijd naar zat te kijken waren tandpasta tabs. Dit zou namelijk wel een aantal tubes kunnen schelen. Steeds wist ik maar niet waar ik moest beginnen en was ik misschien een beetje bang. Bij de adventskalender zat een flesje gevuld met tandpasta tabs (met een prijs t.w.v. €5,99). Het was heel erg wennen, ik gebruikte het af en toe, en op dagen dat ik geen zin had pakte ik toch de tube tandpasta erbij. Maar inmiddels gebruik ik dagelijks de tabs en heb ik het idee dat mijn tanden eigenlijk schoner worden dan met een tube tandpasta. En nog iets fijns voor de mond: lippenbalsem. Dit blikje lippenbalsem is in de geur sinaasappel (ik weet niet waarom ik smaak wilde typen) en verzorgt mijn droge lippen goed. Voor een prijs van €6,99 vind ik dat deze lippenbalsem goed zijn werk doet. Niet te vet en niet te snel ingetrokken.


Zero waste met HappySoaps

Lichaamsverzorging

Voor mijn voeten zocht ik ook nog een zero waste product. Na een fijn voetenbadje wil ik mijn voeten goed insmeren met een verzorgingsproduct. Dat deze bar ook voor je handen geschikt is, is alleen maar een pluspunt. Ik gebruik nu de hand- en voetcrème bar in de ‘absolute mint’ geur, deze is €7,99 en doet goed zijn werk. In de verpakking zitten twee bars die ik in het begin door de vorm nogal lastig te gebruiken vond. Maar zo’n switch gaat natuurlijk niet makkelijk, je moet er aan wennen en voor je het weet ben je verkocht.
Via Facebook of Instagram kwam ik een winactie tegen van HappySoaps zelf, je kon voor twee personen een bodywash bar winnen. Mijn moeder en ik hadden gewonnen en gingen voor de ‘bergamot en wierrook’ geur, t.w.v. €6,99. De geur is fris en geeft mij een beetje een spa gevoel in de badkamer. De bodywash bar doet gewoon zijn werk en maakt schoon. Met mijn douchepuff geeft hij veel schuim af!


Zero waste met HappySoaps

Huishoudelijk

Iets minder verpakkingsvrij maar wel fijn in het gebruik zijn cleaning tabs. Dit zijn tabletjes die je in een fles water kan oplossen waardoor je schoonmaakmiddel krijgt. Omdat mijn allesreiniger op was ging ik op zoek naar een wat duurzamer alternatief dan steeds maar weer flessen schoonmaakmiddel kopen. Heel toevallig zat er in de goodiebox een lege spuitfles met daarbij allesreiniger tabs! De fles is van gerecycled plastic en daar kan precies één cleaning tab in. Ik had verwacht dat de fles snel leeg zou zijn maar je doet er verrassend lang mee. Ik gebruikte (afgekoeld) gekookt water, dat leek mij beter omdat er volgens mij dan minder kalk in zit. De geur van de cleaning tab ruikt lekker naar bloemetjes!
Daarnaast kreeg ik ook nog een bewaarblikje (€4,99) voor mijn HappySoaps bars. Hierin past precies een shampoo bar of conditioner bar. Omdat ik nog genoeg reisproducten (met plastic) heb, heb ik besloten deze nog niet in gebruik te nemen. Maar het is handig om alvast in huis te hebben!


Omdat ik wat spaargeld had, kon ik dit risico nemen en HappySoaps met hun crowdfunding actie helpen. Ik raad investeren af als je het geld niet kan missen, hoe leuk ik dit nu ook allemaal laat klinken. Een investering kan namelijk ook anders lopen dan je voor ogen hebt. Dit artikel is trouwens niet in samenwerking geschreven (maar HappySoaps, als jullie het zien zitten wil ik dat best doen hoor!). Ik heb een aantal producten zelf gekocht en de rest gekregen vanuit de investering.
Welke HappySoaps producten ken jij al?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.