Vakantiebestemming 2023

Vakantiebestemming


De bestemming wordt… Normandië, en dat deel ik nu juist op D-Day. Dat leek mij wel toepasselijk. Misschien weet je het (niet) maar de bekendste D-Day was de bevrijdingsoperatie Overlord, op 6 juni 1944. Deze bevrijdingsoperatie vond plaats in Normandië, precies wat mijn vriend en ik bestempeld hebben als vakantiebestemming in september.


Waarom we juist niet vandaag in Normandië zijn is vanwege de drukte. We dachten dat het nu met de eventuele herdenkingen heel druk is bij de landingsstranden Utah Beach, Omaha Beach, Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach. En het kan zijn dat het nu juist hartstikke interessant is, met wellicht van alles te doen, maar wij houden vooral van (een beetje) rust. Dan kunnen we alles op ons eigen tempo bezichtigen.


Vakantiebestemming
Arromanches in het boek ‘D-Day, de invasie in beeld’ van Tony Hall

Het thema

Tegenwoordig zijn de vakanties van Stefan en mij vaak in het thema Tweede Wereldoorlog. Als we niet per se zo’n thema vakantie regelen, dan komen we vaak wel iets tegen over de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar hebben we afgesproken om met mijn vader en stiefmoeder naar Asnelles te gaan, een plaatsje vlakbij Arromanches en de landingsstranden van Gold Beach. Mijn vader en stiefmoeder zitten net iets buiten het dorp en wij vonden een schattig (met ietwat oubollig interieur, maar wel mét bad!) AirBnB adresje dat vlakbij het strand zit.

De geschiedenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was een heel groot deel van Europa bezet door de Duitsers. In de nacht van 5 en 6 juni 1944 begon Operatie Overlord, een bevrijdingsoperatie die de geschiedenis in ging als D-Day. De geallieerden (o.a. Britten, Amerikanen en Canadezen) kwamen vanuit Engeland naar Frankrijk via luchtlandingen en een massale amfibische aanval over zee. Operatie Overlord was het begin van de bevrijding van West-Europa.


Vakantiebestemming

De plannen

Het plan is om naast vele wandelingen met goede wandelgear en strandbezoekjes, wat musea in de buurt te bezoeken. Er zijn in de omgeving van onze vakantiebestemming veel musea te vinden met als thema Tweede Wereldoorlog en D-Day in Normandië. Ook vond ik via Google Maps en met behulp van de History War Tracker App een aantal monumenten en bezienswaardigheden. Tijdens de vakantie help ik ook Stefan om wat content te verzamelen voor zijn Instagram pagina: MiniatureWWII. Bij het huisje zullen we ook nog wel wat hobbyen, Stefan neemt wat modelbouw mee en ik diverse knutselspullen waaronder mijn travel journal en ook verf!

A Bridge Too Far

Maar niet voor ons. Na een weekje Normandië gaat onze thema vakantie verder. Onze volgende vakantiebestemming is een schattig gastenverblijf genaamd De Til. Vorig jaar hebben we al via AirBnB het andere gastenverblijf gehuurd van dezelfde eigenaren en nu vonden we het tijd voor het vrijstaande huisje in Heelsum. Dit ligt vlakbij Arnhem waar de bevrijdingsoperatie Market Garden plaatsvond op 17 september 1944 (deze operatie mislukte). In september zal ik hier wat meer over vertellen.

Voorproefje

Ook deze maand hebben we nog een vakantiebestemming. Een klein weekje in Duitsland om er even tussenuit te zijn. We gaan dan met Stefan zijn ouders naar een klein plaatsje Jünkerath, waar we – natuurlijk- ook weer een unieke AirBnB hebben gevonden. Tijdens deze vakantie ga ik, naast onze wandelingen en uitstapjes, ook weer veel schilderen. Ik moet nog een aantal herdenkingsstenen en Happy Stones maken voor onze vakantie in Normandië.
Wat is jouw vakantiebestemming dit jaar?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.