Wandelgear; wat neem ik mee tijdens een wandeling?

Wandelgear


Een wandeling maken hoeft niet lastig te zijn, je gaat gewoon wat lopen. Maar toch, als ik goed voorbereid op pad wil gaan neem ik wel het één en ander mee. Want stel je raakt verdwaald en je moet ineens survivallen, dan ben je toch wel blij als je goed bepakt van huis bent gegaan.
In dit artikel deel ik mijn wandelgear; wat neem ik mee tijdens een wandeling?


Eindelijk hebben mijn vriend en ik het voor elkaar om meer dan 1x per maand een wandeling te doen van tenminste 1 uur. Want telkens na een vakantie (wanneer we wél veel wandelen) beloofden we onszelf om meer te gaan wandelen. Steeds kwam het er maar niet van, of wilden we liever iets anders gaan doen. Sinds vorig jaar juni (onze vakantie in Italië en Zwitserland) proberen we om tenminste 1x per maand te wandelen in de natuur. Van tevoren zoeken we een mooie tocht op en stoppen we onze tassen vol met wandelgear.


Wandelgear

Basis wandelgear

Om te beginnen met de – in mijn ogen – basis wandelgear. Ik heb goede stevige schoenen van de ANWB. Deze spray ik van tevoren in met waterafstotende spray voor een extra beschermlaagje. Mijn voeten steek ik eerst nog in wandelsokken die ik ook bij de ANWB heb gehaald.
De cameratas gaat ook altijd wel mee. Ik heb twee modellen cameratassen; een schoudertas (deze is meer geschikt voor stedentrips) en een camera rugtas. Ook al is mijn camera rugtas een beetje aan het verslijten, deze gebruik ik nog erg graag als we een wandeling gaan maken. Er past lekker veel in, ik kan met behulp van verdelers zelf vakken maken en deze zo indelen dat alles stevig in de tas zit. Mijn camera wil ik binnen handbereik hebben dus die gaat in het bovenste vakje.


Wandelgear

De natuur

Vaak neem ik ook wel één van mijn natuurboekjes mee. Ik heb een boekje over de eetbare wilde planten en een compactgids over vlinders. Vooral het eetbare wilde plantenboekje is erg geliefd, iets eten uit de natuur geeft me het gevoel dat ik wat dichter bij de natuur ben.
Soms beschikken mijn vriend en ik over een wandelkaart of route maar meestal volg ik een route via de app AllTrails. Als je iets van de route afwijkt kan je altijd nog zien hoe je terug moet of welk pad je anders kan nemen. Mijn vader en stiefmoeder gebruiken deze app ook en zo kunnen we eigenlijk een beetje onze routes uitwisselen.
En omdat het weer altijd onvoorspelbaar is, gaat er daarom ook altijd wel een kleine paraplu en een flesje zonnebrandcrème mee.

Noodzakelijk

Altijd handig en hopelijk nooit nodig; de EHBO kit. Deze is onder andere gevuld met pleisters en paracetamol maar ook een anti-muggen roller (werkt ook tegen teken) zit erbij. Ik heb op vakantie vaak de pech dat ik wel een keer een teek krijg dus de tekenpas (die ik standaard maar in mijn portemonnee heb gestoken) heb ik altijd mee.
De zakdoekjes die in mijn tas zitten kan je ook voor meerdere dingen gebruiken. Waar ik ze het meest voor gebruik is om bloemetjes netjes te drogen om ze later in te plakken. Maar ook voor een boodschap in de natuur (om het maar even zo te noemen) komen ze aardig goed van pas. Als ik voor de kleine boodschap ga, gebruik ik mijn plastuit. Dan heb ik vaak geen zakdoekjes nodig maar mocht het wel zo zijn dan stop ik de gebruikte papiertjes in een plastic zakje om deze later weg te gooien (NOOIT IN DE NATUUR).


Wandelgear

Overleven

Om te overleven heb je eten nodig. Daarom ga ik altijd wel met iets van voedsel op pad. In mijn wasbare sandwich wrap gaan broodjes, dan heb ik nog een zakje snoep mee en ook wordt er vaak een stuk fruit in de tas gegooid. Voor mijn dopper (die thans als thermosfles dient) heb ik een speciale clip waarmee ik de fles aan mijn tas vast kan maken. Zo hoef ik me nooit zorgen te maken dat mijn fles water lekt vlakbij mijn camera. In Stefan zijn tas stoppen we altijd een thermosfles met heet water, en daarvoor nemen we kleine thermosbekers mee om onderweg thee uit te drinken.

Overig

Omdat ik (soms te) erg afhankelijk ben van mijn mobiel – hiermee volg ik dus ook de wandelroute – neem ik ook altijd een powerbank met USB-kabel mee. Handig voor extra stroom!
Een plastic tasje gaat ook vaak mee, hierin stop ik afval dat ik tegenkom in de natuur. Erg jammer maar ik ruim het liever op dan er met een grote boog omheen lopen. Het tasje leeg ik dan als we bij een prullenbak zijn. Ik wil nog een andere oplossing zoeken om hiervoor geen plastic tasjes te hoeven te gebruiken maar er is altijd ruimte voor verbetering.
Soms gaat er ook een Happy Stone mee tijdens een wandeling, die verstop ik dan en hoop dat ‘ie wordt gevonden door iemand die hem weer verder laat zwerven.


Voor de meeste wandelingen in Nederland neem ik niet zoveel wandelgear mee. Maar toch vind ik dit lijstje wel handig om er eens bij te pakken als er wat langere wandelingen op de planning staan. Langere wandelingen maken we meestal op vakantie (volgende week een artikel over onze vakantie dit jaar!). Zoek je nog meer wandeltips, bekijk dan ook eens mijn Wandelaarshandboek.
Wat ontbreekt er nooit tussen jouw wandelgear?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.