Shoplog Koningsdag 2023

Koningsdag 2023

Met een volle en drukke planning heb ik een aantal leuke tweedehands spullen gekocht op de kleedjes- en vrijmarkten van Koningdag 2023. Samen met mijn vriend bezocht ik de markten in Utrecht, Amersfoort en omgeving. Mijn aankopen heb ik allemaal op de foto gezet en deel ik in dit artikel.


Koningsdag 2023

Utrecht

In Utrecht begint Koningsdag altijd al de dag ervoor, dus ook dit jaar begon het feest al op 26 april vanaf 18:00. De fietstocht naar de binnenstad toe was al aardig druk en bij de eerste fietsenstalling stond een enorme wachtrij. Uiteindelijk hebben we onze fiets in een andere stalling gezet en liepen we via de Oudegracht naar straatjes vol met kleedjes. We liepen o.a. over de Waterstraat, Oranjestraat en een stuk via de Weerdsingel. Het was hartstikke druk dus na ongeveer een uur waren we alweer onderweg naar mijn huis. Maar, ik had wel een jas kunnen scoren voor mijn bevrijdingsdagoutfit voor maar €4,-.

Koningsdag 2023

Soest

De volgende dag, op Koningsdag 2023, ging ik al vroeg in de ochtend met mijn vriend naar Soest. Het eerste parkeerterreintje was al vol, maar we vonden al snel een plekje op een nogal leeg parkeerterrein. Na 5 minuutjes lopen kwamen we aan bij evenemententerrein de Engh, daar was een groot marktplein gecreëerd voor de Oranje Vrijmarkt. Naast kleedjes stonden er ook een aantal marktkramen op het terrein. Hierdoor was er een heel divers aanbod aan spullen. De leukste spullen vond ik toch op de kleedjesmarkt. Bij een verkoper stond een stellage waaraan mooie vintage jurken hingen. De blauwe was wel ongeveer in mijn maat en mocht ik meenemen voor €10,-.
Een stuk verderop zag ik op een kleedje een scrabble spel liggen, na even gecontroleerd te hebben wilde ik hem toch meenemen en betaalde ik €1,50. Niet veel later zag ik op een ander kleedje gewoon hetzelfde spel liggen en die mocht ik zelfs meenemen voor €1,-!

Soesterberg

Daarna reden we door naar Soesterberg. Waar ik dacht dat het hele dorp vol zou liggen met kleedjes had ik het even mis. Alleen op het ‘Den Berghplein’ waren wat verdwaalde kleedjes te vinden. Er was wel genoeg te doen verder, zo stond bijna de hele Rademakerstraat vol met kraampjes, stonden er brandweerwagens te showen aan de Kampweg en haalden wij lekker een verse stroopwafel voordat we weer verder gingen 🙂

Leusden

We maakten even een tussenstop bij mijn vriend thuis in Amersfoort. Hier stapten we over op de fiets (voor mij een OV-fiets) in plaats van de auto. Al fietsend gingen we naar Leusden, daar was een heuse kleedjesmarkt in de wijk Hamersveld. Hier waren we vorig jaar ook al geweest en vonden de sfeer toen al leuk om dit jaar ook even te gaan kijken. Helaas heb ik hier niks kunnen vinden, en waren er al veel mensen hun spullen aan het opruimen.


Koningsdag 2023

Woudenberg

Onze fietstocht ging weer verder. Op naar Woudenberg waar we op de Dorpsstraat nog wat kleedjes vonden met koopwaar, het was niet heel groot maar de sfeer was duidelijk aanwezig. Bij een meisje die haar kleedje heel netjes had ingedeeld in prijsklassen, vond ik een donut kussen. Deze lag in de klasse van €0,50. Bijna bij het laatste kraampje van de straat vond ik nog een leuke paarse sea flap flap, deze was handgemaakt door de verkoopster (zie ook haar Instagram account: M.I.N.E. (my illusion never ends)). Deze heb ik voor €10,- gekocht.

Amersfoort

Het was lekker weer dus absoluut geen probleem om het hele eind weer terug te fietsen naar Amersfoort. Hier gingen we nog even via de Arnhemsestraat de binnenstad in om nog meer schatten te zoeken op de kleedjes. Helaas waren we al aan de aardig late kant dus veel was er niet meer.
We kochten nog wel een softijsje bij de Jamin om de pijn te verzachten.

Zo hebben we er een best drukke Koningsdag van gemaakt. Maar ik geloof dat we wel echt alles uit de dag (*ahum*, dagen) hebben gehaald en zo wat mooie tweedehands dingen hebben gescoord.
Wat is het leukste dat jij tijdens Koningsdag 2023 heb gescoord?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Shoplog Koningsdag 2023”

  1. Jacqueline schreef:

    Mmmmmmmm ik heb niks gescoord…..ben niet weggeweest. Wel een stuk gelopen.

    1. DinjaDONUT schreef:

      Een stuk lopen is ook lekker 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.