Kringloop: kringloopwinkels in Apeldoorn

kringloopwinkels in Apeldoorn

Mijn kledingkast vond ik wat aan de lege kant, ik had alles al een keer aangehad en miste gewoon wat. Normaal gesproken zou ik dan flink los gaan bij diverse kledingwinkels maar die hebben niet echt wat ik zoek en ik probeer om geen nieuwe kleding meer te kopen. Daarom ging ik maar los bij de kringloopwinkels in Apeldoorn.

Sinds ik mijn rijbewijs heb huur ik zo nu en dan een auto via Greenwheels (super handig zo’n deelauto!). Maar ik moet wel met een doel rijden, anders vind ik het zo nutteloos. Ik besloot daarom om met mijn beste vriendin Sanne op stap te gaan, we gingen op stap met de rode deelauto en we bezochten 4 kringloopwinkels in Apeldoorn.

kringloopwinkels in Apeldoorn

Foenix Kringloop en Reïntegratie

Onze eerste stop was bij Foenix Kringloop en Reïntegratie (Aruba 6, Apeldoorn), er was best veel parkeerplek en al snel liepen we de rustige kringloopwinkel binnen. Boven de stellingen stonden wat kunstwerken, gemaakt van waarschijnlijk oude producten die in de kringloopwinkel hebben gelegen. Na een rondje kwam ik een boek tegen over de Eerste Wereldoorlog (€4,50) en nam deze mee voor mijn vriend Stefan.

kringloopwinkels in Apeldoorn

Kringloopwinkel RataPlan Apeldoorn

Met al één aankoop op de achterbank gingen we door naar de volgende; kringloopwinkel RataPlan (Kanaal Zuid 78, Apeldoorn). Na de afdeling met decoratie kwamen we bij de keukenspullen uit en vond ik een mooi oud (?) blik voor mijn ontbijtkoek (€0,95). Ik had er eigenlijk al één van de Postcode Loterij, maar die vond ik niet meer bij mijn keuken passen.
Er waren twee verdiepingen en boven was de kleding te vinden. Tussen de rekken vond ik een mooie donkerrode (maroon) trui met pailletten in de stof (€5,95). Bij het passen merkte ik dat deze wat strak zat maar eerlijk gezegd moeten die winterkilo’s er nog af. Ook paste ik nog een mooie legergroene blouse (€4,95) die ik misschien voor een reenactment outfit wil gebruiken.

kringloopwinkels in Apeldoorn

Foenix Zwitsalfabriek

Op het Zwitsalterrein was er nog een filiaal van Foenix Kringloop en Reïntegratie (Vlijtseweg 136, Apeldoorn), deze zit gevestigd in de oude Zwitsalfabriek. Een erg leuke locatie en het pand was erg groot! Er was veel aanwezig en zo vond ik tussen de kledingrekken weer wat pareltjes. Ik was vooral tussen de zwarte kledingstukken aan het kijken en vond daar een mooie top (€2,50), een kanten jurkje van ONLY (€7,50), een aubergine broek met leereffect van C&A (€6,50) en als laatste nog een see-through shirtje met vleermuismouwen (€5,50). Tussen de boeken zocht ik ook nog even, maar alle boeken van Sophie Kinsella die er stonden had ik al.

kringloopwinkels in Apeldoorn

Foenix Molenmakershoek

En als laatste bezochten we nóg een winkel van Foenix Kringloop en Reïntegratie (Molenmakershoek 7, Apeldoorn). Dit pand was ook groot en had twee verdiepingen, waarbij bijna de gehele boekencollectie boven stond. Bij de keukenspulletjes vond ik een bier (en wijn) opener van Wieckse Witte (€0,50). Eenmaal verder naar achter was de afdeling met kleding. Sanne zag daar een tas hangen die misschien wel goed bij een andere outfit zou passen. Uiteindelijk ben ik voor deze karamelkleurige tas gegaan (€4,50).
Boven, bij de boeken, was ook een stuk met cd’s. Voor Stefan nam ik de cd Miami Vice II (€2,-) mee voor in de auto. We waren wat aan de late kant, waardoor we last minute nog van alles mee pakten. Ik pakte nog een mini bloemenpers (€1,50) mee met kartonnetjes erin (degene die ik heb is groter en zonder kartonnetjes, en blijkbaar ben ik te lui om het op maat te snijden).

Ik ben dus erg geslaagd in de kringloopwinkels in Apeldoorn op het gebied qua kleding. Vorige keer dat ik een shoplog deelde had ik echt een beetje van alles en nog wat maar veel minder kleding (lees: één sjaal).
Wat is het laatste dat jij hebt gekocht bij de kringloop?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.