Wat te doen zonder water?

zonder water

Een paar weken geleden kwam ik thuis van mijn werk en wilde ik een glaasje water pakken. Er kwam alleen geen druppel water uit de kraan! Help, wat te doen zonder water?


Gelukkig zit ik in een Facebookgroep van het pand waar ik in woon en bleek dat meerdere bewoners dit probleem hadden (ja gelukkig, want dan ligt het tenminste niet aan jou). Maar ik las daar een bericht dat het probleem al 4 uur aan de gang was. Waarschijnlijk waren mijn medebewoners mij voor maar toch belde ik met de woningbouwvereniging. Het probleem was bekend, zeiden ze. Fijn zulke informatie. Net als mijn buren had ik ook water nodig!

Het besef

Dan komt langzaam het besef dat je echt niks kan zonder water; geen handen wassen, geen glaasje water maar ook zelfs het toilet kan je niet doortrekken (eww!)… Hoe lang zou het gaan duren? Er werd in onze facebookgroep gezegd dat een monteur onderweg en/of bezig was. Ik heb elk half uur gecheckt of er al water was.

Idee!

Omdat je toch water moet hebben voor diverse redenen, besloot ik om eens even goed na te denken. Ik kon naar de supermarkt gaan om bronwater te halen, maar dat is veel te duur om het toilet mee door te spoelen. Toen bedacht ik me ineens dat er op de begane grond een openbare toilet te vinden is, met een wastafeltje. Zou ik daar naar het toilet gaan, of misschien zelfs water kunnen halen?
Het antwoord was ja! Dus eerst met lege flesjes en daarna met lege emmers liep ik samen met mijn vriend naar beneden om water te halen.


Deze dag was niet de fijnste dag. Water heb je gewoon nodig. Uiteindelijk heeft mijn pand maar liefst 20 uur zonder water gezeten! Ik voelde me in de steek gelaten door de woningbouwvereniging. Hoe kun je mensen nou bijna een dag zonder water laten zitten?! We kregen niet eens een excuus dat het zo lang duurde. Slechte zaak, zoiets vind ik niet kunnen anno 2021. Dit verhaal zat mij een beetje dwars (zo ook te vinden op mijn Twitter account en persoonlijke Facebookpagina), daarom deel ik het hier!
Hoe zou jij een probleem met water oplossen?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.