Upcycle decoratie tips

Upcycle decoratie tips

Ben je op zoek naar nieuwe decoratie voor in huis? Wees dan eens creatief en maak je eigen woondecoratie. Om het nog leuker te maken: gebruik eens spullen die je anders weg zou gooien. Maar ook spullen vanuit de kringloopwinkel kan je zo een tweede leven geven. In dit artikel geef ik wat upcycle decoratie tips!


Upcycle decoratie tips

Pimp de vaas

Ooit vond ik naast een ondergrondse container een saaie vaas. Hoewel ik geen vaas meer nodig had, besloot ik toch om hem mee te nemen. Ik zou van deze vaas iets leuks gaan maken! Ik ging aan de slag met mijn lijmpistool en een stuk jute touw. Ik wikkelde het touw om de vaas heen en lijmde steeds een stukje vast aan de vaas. Van een ander stuk touw maakte ik een soort hanger (met een macramé knooptechniek) en lijmde deze vast op de vaas. De schelpjes plakte ik er later op, die maken de vaas helemaal af. Zo is een simpele vaas toch iets heel unieks geworden.

Upcycle decoratie tips

Plastic Fantastic

Tegenwoordig scheiden we best veel afval. Onder andere gaat plastic apart van het restafval. Maar wat als je die plastic flessen nou eens niet zou weggooien. Met upcycle decoratie tips kan je er wat leuks van maken. Vazen of gewoon leuke woondecoratie. Op de plastic flessen links op de foto heb ik de decoupage techniek gebruikt. Kleine stukjes papier lijm je met modpodge op de ondergrond en het geheel smeer je nog in met modpodge om het goed te beschermen. De middelste fles heb ik daarna nog licht ingespoten met een roest spuitbus, hiermee geef je een ondergrond een roestig uiterlijk.
Het rechter flesje heb ik behandeld met gesso en met een structuurverf. Daarna ben ik eroverheen gegaan met witte acrylverf en de drybrush techniek. Dit geeft het wat meer dimensie.

Upcycle decoratie tips

Glaswerk

Maar ook glazen flessen en potten kunnen wel wat upcycle decoratie tips gebruiken. Op de twee linker glazen items heb ik schelpen geplakt met mijn lijmpistool. Hierna ben ik met gesso over het geheel gegaan en heb ik witte acrylverf gebruikt om ze af te maken. Bij beide items heb ik verschillende verftechnieken gebruikt.
Bij het rechter potje heb ik modelleerpasta gebruikt, dit heb ik met mijn vingers aangebracht. Daarna ben ik eroverheen gegaan met verschillende kleuren verf.

Upcycle decoratie tips

Aan de slag met blik

Ook mijn collega Miranda (van Handmade By Miran) is druk bezig geweest met upcyclen. Zij maakte van conservenblikken leuke vaasjes. Het duurt niet lang en je hebt zo iets leuks als woondecoratie. Beschilder het blik met acrylverf en met een stencil kan je leuke figuren overbrengen op de ondergrond.


Je kan er zoveel tijd insteken als je wilt en je kan je creativiteit de vrije loop laten. Vind je het niks, dan doe je het opnieuw of desnoods gooi je het dan alsnog weg. Maar laat je vooral niet tegenhouden omdat het afval of tweedehands is. Hopelijk heb je wat inspiratie gekregen van deze upcycle decoratie tips.
Wat is het leukste dat jij geupcycled hebt?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.