Zero Waste onderweg

Zero Waste onderweg

Zelfs zonder winkelen of geld (online) uit te geven kan ik alsnog een artikel maken over Zero Waste onderweg. Want stiekem had ik aardig wat Zero Waste items in huis. Dus nu – met die items die ik thuis al had – ga ik verder met het Zero Waste avontuur.


Ik had bij het vorige artikel al aangegeven dat de weg naar Zero Waste lang zal duren, wat op zich niet erg is! Want zo blijkt nu maar weer dat ik stiekem al wat Zero Waste items in huis had. Dus ik was er al ooit onbewust mee bezig. De items die ik in mijn bezit had zijn items voor onderweg. Dus voor een treinreis, roadtrip of een wandeltocht: dit zijn mijn producten voor Zero Waste onderweg!

Zero Waste onderweg

De ouderwetse broodtrommel

Wat we vaak vergeten is de uitvinding van de goede oude broodtrommel. Geen plastic zakjes meer om brood mee te nemen voor onderweg of pauze op het werk. Deze broodtrommel heb ik ooit bij Zeeman gekocht (geloof ik), gewoon voor de heb. Maar inmiddels gebruik ik hem weer zo af en toe. Zo’n broodtrommel kan je ook gebruiken als bentobox, dan stop je hem vol met diverse dingen wat je als lunch kan eten (denk aan cherrytomaatjes naast je gezonde boterham, of kleine knakworstjes erbij).

De wasbare sandwich wrap

Soms is mijn brood gewoon te klein voor mijn broodtrommel, dus dan pak ik meestal mijn Boc’n’Roll. Dat is een wasbare sandwich wrap. Je vouwt het brood erin en met klittenband zorg je ervoor dat het brood er niet uit kan vallen. Ik kocht deze schattige sandwich wrap bij het souvenirwinkeltje van het Spoorwegmuseum.
Aan de binnenkant zit een plastic laagje dat je makkelijk schoon kan vegen na de lunch. Is de wrap echt te vies geworden? Dan kan hij gewoon in de was (ik raad wel aan om dat zonder wasverzachter te doen, anders heb je bij de volgende lunch een apart smaakje aan je eten).

Zero Waste onderweg

De betrouwbare thermosfles

Ik betrapte mezelf erop dat ik weer plastic flesjes ging gebruiken. Dan kocht ik bij het station een flesje drinken en als hij leeg was hervulde ik hem steeds met water. Niet goed Dinja, je hebt gewoon een thermosfles (ahum, meedere zelfs)! Nu ben ik die weer volop aan het gebruiken voor gewoon doodnormaal kraanwater. En toevallig zit er bij deze een donut op 😉 Deze thermosfles kocht ik ooit bij Lidl, en dat was toevallig de laatste die ze hadden!

De handige meeneembeker

Al een tijdje was ik op zoek naar een handige meeneembeker voor o.a. roadtrips. Standaard namen mijn vriend en ik een thermosfles met papieren bekertjes mee om onderweg thee te drinken. Maar die papieren bekertjes zijn helemaal niet zero waste! Daar moest verandering in komen en toevallig had ik nog een handige meeneembeker in mijn keukenkastje staan. Maar omdat ik niet alleen thee drink ga ik nog wel op zoek naar een tweede meeneembeker, dan kunnen we tegelijkertijd thee drinken onderweg!

Zero Waste onderweg

De behulpzame plastuit

Daar heb ik laatst al een heel artikel over geschreven, maar omdat de plastuit zero waste is deel ik hem gewoon nog een keertje! Als ik tijdens een wandeling nodig moet, dan kan ik met de Uixi plastuit zonder wc papier mijn blaas legen!

Deze items voor Zero Waste onderweg zal ik steeds vaker moeten gaan gebruiken. Geen plastic boterhamzakje en weggooibekertje meer voor mij! Ik ben toch wel een beetje nieuwsgierig naar mijn volgende stappen naar een Zero Waste lifestyle, en zoals ook nu zal ik de volgende stappen ook delen met jullie!
Welke Zero Waste items heb jij al thuis?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.