Tijd voor een digitale schoonmaak

Digitale schoonmaak

Het minimaliseren heb je helemaal onder de knie, het huis is aan kant en de inhoud van je kledingkast heb je gedoneerd. Wat valt er dan nog op te ruimen? Denk eens aan een digitale schoonmaak.


Tegenwoordig zitten onze mailboxen bomvol met nieuwsbrieven van vele webshops. Maar ook verschillende mappen op de harde schijf zitten vol met troep. Dit kan allemaal beter natuurlijk, minimaliseer daarom ook eens digitaal. Tijd voor een digitale schoonmaak!

Overvolle mailbox

Begin met kleine stapjes door als eerste de spambox aan te pakken. Haal daarna de prullenbakmap leeg. Nu kan je wat makkelijker beginnen met het opruimen van je mailbox. Ga door de verschillende mappen, misschien kan je er iets van weg doen of moet je nog zelfs een mail beantwoorden. Daarna is je postvak in aan de beurt. Heb je veel nieuwsbrieven in je mailbox, dan meld je je daar stuk voor stuk bij af. Het is veel werk maar zorgt straks voor een minder volle mailbox. De mailtjes die in je postvak in staan, kan je vast ook wel in mappen zetten, of op een andere manier verwerken.

Foto’s bewaren

Ik ben erg goed in allerlei foto’s bewaren, vroeger had ik zelfs een map met inspiratie plaatjes (gelukkig is daar nu Pinterest voor). Ga je harde schijf mapje voor mapje door en maak eventueel nieuwe en overzichtelijkere mappen. Mocht je de harde schijf niet helemaal vertrouwen of heb je meer opslagruimte nodig, dan raad ik je een externe harde schijf aan. Zo raakt je laptop niet zo vol met foto’s en blijft hij iets sneller. Zorg wel dat ook de externe harde schijven overzichtelijk blijven.

Bestanden

Veel bestanden en belangrijke papieren gaan tegenwoordig allemaal digitaal, als je geluk hebt zelfs via DigiD. Maar wat als je harde schijf ook zo vol staat met zulke bestanden? Je kan overwegen om zulke belangrijke bestanden op de cloud te zetten of ook op een externe harde schijf. Maar zijn alle bestanden nog wel echt nodig? Het is veel werk om uit te zoeken maar ga grondig door de bestanden heen en verwijder wat je niet nodig hebt.

Apps

In het verleden heb ik wel eens een te volle telefoon gehad. Allerlei apps waarvan ik er maar weinig gebruikte en te weinig opslagruimte. Je mobiel wordt er een stuk slomer van en je ziet door de bomen het bos niet meer. Ga na welke apps je al een maand (of jaar, als je het nog te moeilijk vindt om dit op te ruimen) niet hebt gebruikt en verwijder ze. Van de apps die je nog wel gebruikt kan je de gegevens en cookies verwijderen zodat je mobiel weer even wordt opgefrist. Dat geeft ook wel een fijn gevoel. Update gelijk alle apps zodat alles up to date en schoon om weer te gebruiken is.


Ik moet bij dit artikel zeggen dat ik best mijn eigen tips eens zou moeten opvolgen. De tips heb ik dan wel zo makkelijk bedacht maar eigenlijk zou ik ze ook best zelf mogen uitvoeren. Dat is echt hoognodig dus binnenkort wordt het eens even tijd voor een digitale schoonmaak.
Wat vind jij een fijne manier om je foto’s te ordenen?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.