Dinja en de rijlessen

Dinja en de rijlessen

Inmiddels volg ik al een tijdje rijlessen (het duurt nu allemaal wat langer door de epidemie) en gaan er van allerlei gedachtes door me heen. Even tijd voor een persoonlijk artikel, hoe ervaar ik die rijlessen nou?


Rijlessen, iets waar ik eigenlijk al jaren geleden mee had moeten starten. Want zo rond mijn 19e begon ik al met een proefles, maar die rijschool vond ik toen niet fijn dus ging ik niet verder met de rijlessen. Maar nu, flink wat jaren later, ben ik toch weer aan het lessen.

De rijschool

Tegen het einde van 2019 begon ik met een proefles bij ANWB. Mijn vriend heeft ook bij ANWB rijlessen gevolgd en hij was daar wel positief over. Na mijn proefles was ik ook aardig enthousiast en maakte ik gelijk een afspraak om rijlessen te gaan volgen bij ANWB.

Lockdown

Toen ik net lekker bezig was met rijlessen (oké ik had er pas twee gehad) begon de epidemie. Rijlessen gingen onder andere niet meer door. Later in 2020 was er meer mogelijk en gingen de rijlessen weer door. Maar ik kreeg een andere rijinstructeur omdat degene die ik eerst had, iets anders ging doen. Ik had gelukkig niet veel lessen gehad, maar ik moest er wel weer even inkomen. Ondertussen leerde ik ook voor mijn theorie-examen en dat heb ik ook behaald. En gelukkig maar want snel daarna kwam de tweede lockdown.

Zenuwachtig

Voor mijn gevoel kwamen de versoepelingen van de tweede lockdown veel sneller, ik ging in ieder geval begin dit jaar weer aan de slag met de rijlessen! Maar ik was wel veel vergeten ondertussen. Zonde van al die rijlessen die ik al had gereden.
Ik merkte aan mezelf dat ik het steeds ook super spannend vond om weer te beginnen. Maar dat zenuwachtige gevoel blijft nu steeds terugkomen telkens als ik weer rijles heb. Het stomme is, het is nergens voor nodig en dat weet ik. Waarom dat gevoel toch blijft, is voor mij een raadsel (wie het weet, mag het zeggen!).

Praktijkexamen

In de zomer mag ik gaan voor mijn praktijkexamen, daar ben ik – natuurlijk – nu al zenuwachtig voor! En ik weet het, meer dan mijn best kan ik niet doen. Voorlopig zie ik het nog niet goed komen, ik ben niet goed in inparkeren en vergeet nog best veel belangrijke dingen tijdens het rijden. Ik moet echt nog veel rijlessen volgen voordat ik het allemaal goed onder de knie krijg.


En dan maar gelijk aan een auto zodra ik mijn examen heb gehaald? Nee dat nog lang niet, het is mij te duur (vooral het parkeren in Utrecht). Ik ben van plan om lekker auto’s te delen via Greenwheels, lekker zuinig.
Hoe lang heb jij je rijbewijs al?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Dinja en de rijlessen”

  1. jacqueline van nieuwenhuize schreef:

    mijn rijbewijs heb ik al sinds 1995 maar ik durf niet meer!!! kom je mij een keer ophalen????

    1. DinjaDONUT schreef:

      Jaaa tuurlijk! 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.