Thuisvermaak

Thuisvermaak

Inmiddels is iedereen wel zo’n beetje klaar met de legpuzzels, maar zoveel mogelijk thuis blijven wordt nog steeds aangeraden. Maar behalve de legpuzzels, wat moet je dan doen? Ik bedacht wat tips voor wat thuisvermaak, zo hoef je nooit meer je huis uit!


Na de toespraak tijdens de persconferentie van vorige week, bedacht ik me dat thuis zitten helemaal niet erg hoeft te zijn. Eerlijk gezegd vind ik het zelf wel prima, ik moet er nog steeds wel uit voor mijn werk (thuis werken is absoluut niet mogelijk) en op vrije dagen maak ik graag een wandeling in de rustige (!) natuur. Maar ook met thuis zitten heb ik geen probleem, ik heb genoeg thuisvermaak!

Voorjaarsschoonmaak

Ook al klinkt het niet erg leuk, soms is het wel hard nodig: de voorjaarsschoonmaak! Ik kan zelf altijd wel genieten dat ik weer door mijn schone ramen naar buiten kan kijken. En als je dan toch bezig bent met een voorjaarsschoonmaak, pak het dan gelijk uitgebreid aan. Ga aan de slag met ontspullen (wellicht à la Marie Kondo). Spullen die je niet meer gebruikt of nodig hebt kan je gratis weggeven of verkopen. Zo heb ik laatst een doosje met gratis spullen bij mij op de gallerij gezet. Dat ruimt lekker op!

Klusjes

Dat klinkt ook al niet zo leuk, maar het is wel net zo nuttig als de voorjaarsschoonmaak. De overgebleven ‘to do klusjes’. Zelf heb ik nog een aardig lang lijstje met klusjes die ik nog wil doen. Ik heb wel een paar dingen kunnen afstrepen en dat geeft een aardig voldaan gevoel.

Repareer het!

En over klusjes gesproken… Ken je dat: het item waar je juist zo zuinig op bent, gaat kapot. Waar de meeste mensen dan denken “Ach joh, gooi gewoon weg”, denk ik ‘zero waste’ en repareer het. Zo heb ik laatst de knopen weer vastgemaakt aan een winterjas, heb ik twee bh’s gemaakt waar de beugel doorheen prikte en ging ik druk in de weer met mijn lijmpistool om mijn wasrek te maken. Het enige wat ik nog niet kon repareren, was een vergiet dat flexibel was (geen idee hoe ik dat moest maken). Maar ik had de vergiet bij een kringloopwinkel gekocht dus vond ik dat minder erg om weg te doen. Hij had immers al een tweede leven gehad.

Thuisvermaak

Terras à la Balconia

Het mooie weer komt eraan. Lekker van het zonnetje genieten op een terrasje zit er nog niet in. Maar dat terrasje kan je ook vervangen door het balkon. Knap je balkonmeubilair op, maak het schoon en geniet van je eigen (privé) terras. Koop extra lekkere koffiebonen of heerlijke losse thee!
Heb je geen balkon? Dan is een heerlijke tuin picknick meer voor jou! Met wat heerlijke hapjes en een goed kleedje kan je fijn genieten in (en van) je eigen tuin.

Boeken lezen

Ook iets wat goed buiten kan (in de zon) is het lezen van een goed boek! Als je net zoals ik bent, dan heb je waarschijnlijk ook een aantal ongelezen boeken in de kast staan. En mocht je die niet hebben; tijdschriften zijn ook leesvoer! Zelf ben ik ook weer eens aan het lezen geslagen en het is zo ontspannend. Mijn fantasie kan zo de vrije loop gaan en op de één of andere manier ‘zie’ ik de gebeurtenissen van het boek voor me. Ik zit vaak helemaal in het verhaal, net zoals bij een film.

Ruilhandel

Als je klaar bent met het lezen van die boeken of tijdschriften, dan kan je ze ook ruilen (of verkopen maar dat vind ik zelf altijd teveel gedoe). Ruil niet alleen boeken en tijdschriften, je kan ook andere spullen ruilen, of ruil eens digitaal. Wat dacht je namelijk van een receptenruil? Met een aantal collega’s zit ik in een WhatsApp groepje waar we heerlijke recepten uitwisselen!


Natuurlijk ben ik ook helemaal klaar met corona, maar alsnog moeten we er het beste van maken. Door dingen te doen, zoals deze thuisvermaak tips of door wat lockdown uitjes. Van zo’n negatieve pandemie kan je dan toch iets positiefs maken door de tijd nuttig te besteden.
Wat doe jij graag thuis?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.