Hoge nood in de natuur

Hoge nood in de natuur

Avontuur, daar houd ik wel van! Lekker een stevige en lange wandeling in de natuur, genietend van alles om me heen. Maar dan opeens is mijn blaas mijn grootste vijand. Waar mannen dan snel even achter een boom gaan loop ik met hoge nood in de natuur. Wat moet ik nu?


Op een gegeven moment was ik er zo klaar mee! Vaak heb ik m’n plas moeten inhouden omdat er gewoonweg nergens plek was om naar de wc te gaan, er waren nergens openbare wc’s te vinden (en vooral niet tijdens het begin van de corona periode). De zin om een lange wandeling te maken was een beetje verdwenen, want snel even m’n blaas legen kon niet. Met hoge nood in de natuur lopen is echt geen pretje!

Wildplassen

Ik moet toegeven dat ik het wel eens heb gedaan in de natuur. Even een beschut bosje zoeken en met mijn vriend op de uitkijk kon ik daar m’n blaas legen. Ik zorgde er altijd voor dat ik het wc papiertje in een plastic zakje kon doen en ergens in een afvalbak kon weggooien.
Maar wildplassen lukt blijkbaar niet zo goed als het koud buiten is. Met een dikke winterjas aan, een broek die ook lekker in de weg zit en al hurkend is dat gewoon geen doen.

Hoge nood in de natuur

Makkelijk in de natuur

Ik zocht dus naar een makkelijkere manier om mijn blaas te legen. Aangezien er bij lange wandelingen vaak geen (openbare) wc’s te vinden zijn moet ik wel in de natuur! Ik kwam op internet uit bij de Uixi plastuit. Eerst vond ik het een gek idee, want wat is het een raar ding! Maar het zou wel schelen als het echt zou werken. Ik besloot om er eentje te bestellen. En al gauw kreeg ik de plastuit opgestuurd. Netjes met een bewaarzakje én instructies! Je kan hiermee dus als vrouw staand plassen! De Uixi plastuit tussen je benen, goed klemmen en blaas legen.

Hoge nood in de natuur

Zero waste

Eigenlijk is het ook een beetje een zero waste hack. Want als vrouw met hoge nood in de natuur moet je vaak wel wc papier (of tissues) gebruiken na het plassen. De Uixi plastuit kan je gemakkelijk gebruiken zonder papiertje, je schudt de plastuit droog en doet hem weer in het bewaarzakje. Thuis kan je hem gewoon omspoelen en het bewaarzakje kan in de wasmachine. Zo blijft alles schoon en fris!

Maar werkt het?

Lekker persoonlijk allemaal, maar ik heb hem dus geprobeerd. Eerst maar gewoon thuis, onder de douche (want waar moet je het anders testen?!). Dat lukte dus ik besloot hem bij de volgende wandeling maar mee te nemen. En na een poosje heerlijk in de natuur wandelen, moest ik toch echt nodig plassen! Ik zocht een rustig plekje op (dat was eerlijk gezegd niet zo gemakkelijk) en met weer mijn vriend op de uitkijk kon ik daar rustig mijn Uixi plastuit gebruiken. Dat lucht op!


Het kan wel een gek ding zijn, maar het helpt mij enorm bij mijn hoge nood in de natuur! Overigens is dit artikel niet gesponsord, dit is mijn eerlijke mening over een product dat ik heb gekocht. Want ik vind dat vrouwen ook gewoon hun blaas mogen legen in de natuur! 
Wat vind jij van dit gekke ding?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Hoge nood in de natuur”

 1. Olga C. van Kleef schreef:

  Hij werkt geweldig…
  tot er een barst in komt.
  Hoop dat Uixi met een oplossing komt. Ik kan nergens vinden wat voor materiaal er gebruikt wordt voor productie. Of dit onbreekbaar plastic zou moeten zijn bijvoorbeeld

  1. DinjaDONUT schreef:

   Oei dat is wel vervelend ja! Ik weet dat er een soort ‘repair stick’ bestaat, misschien dat dat helpt met de barst?

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.