Games: Bouwen in Sims 4

Bouwen in Sims 4

Je hebt een vrije dag, en je verveelt je. Wat moet je nu weer eens gaan doen? Even de Sims maar opstarten dan? Dat is zo standaard en steeds maar hetzelfde. Nou nee, want er is anders genoeg te bouwen in Sims 4! 


De Sims bestaat gewoon al 21 jaar! Ik kan het me nog herinneren dat ik geduldig de Sims 1 speelde (die erg traag op onze oude computer was). Ik had best wel wat uitbreidingspakketten en huizen bouwen vond ik het leukst om te doen (al had je daar wel weer veel Simoleons voor nodig). Tegenwoordig speel ik al een tijdje de Sims 4, waar je kan bouwen zoveel je wilt (als je niet in de ‘Leef’ modus speelt kan je lekker zonder budget bouwen). Maar wat kan je eigenlijk bouwen in Sims 4?

Bouwen in Sims 4

Simpele tips

Om te beginnen deel ik eerst wat simpele basis tips voor het bouwen en inrichten. Ik werk voornamelijk met cheat codes zodat ik het zo realistisch mogelijk kan inrichten. Je begint met de cheat code ‘testingcheats true’ en daarna de code ‘bb.moveobjects on’. Nu kan je items overal plaatsen (zoals een bank door een deur). Met de ‘Alt’ knop kan je items bewegen zonder dat ze aan de grid vast zitten. Zo heb je veel vrijheid met inrichten!
Wil je wat meer experimenteren, gebruik dan eens ‘[‘ en ‘]’ om items kleiner en groter te maken. Met de ‘0’ en ‘9’ kan je ervoor zorgen dat items omlaag of omhoog verplaatsen (handig bij het indelen van een keuken bijvoorbeeld).

Bouw je eigen huis (of kamer) na

Het klinkt heel makkelijk, met wat muren en het juiste behangetje heb je zo je eigen huis (of kamer) gebouwd. Maar probeer het eens zo realistisch mogelijk na te bouwen. Tussen DEBUG items zitten zelfs vieze borden (mocht je de afwas nog niet gedaan hebben) of glazen vol met drinken. Om deze items te vinden moet je de cheat code ‘bb.showhiddenobjects’ gebruiken, daarna voer je in de zoekbalk bij het koopscherm ‘debug’ en tada; de items zijn zo gevonden. En met de simpele tips die ik je net al gaf kan je dus ook al heel veel!
Wat nog een leuke tip is: download eens een ‘Custom Content’ pack, dit zijn pakketten vol met items die andere spelers hebben ontwikkeld.

Bouw je droomhuis

En zo kan je dus ook je eigen droomhuis bouwen in Sims 4! Heb je altijd al gedroomd van een huis waar je al zo vaak langs bent gelopen of heb je een totaal niet bestaand huis in gedachten? Bouw het dan na! Je kan het zo groot of klein maken als je zelf wilt. Maak een zitkuil, plaats een zwembad in huis of een jacuzzi in de tuin. Maar er is ook veel mogelijk tegenwoordig zoals een huis op een berg of een paalwoning in het water (met uitbreidingspakket ‘Island Living’.

Bouwen in Sims 4

Renoveer

Haal de klusser in je naar boven en renoveer een bestaand huis uit één van de Sims werelden of kies een huis uit de gallery (die anderen dus gemaakt hebben). Deze opknaphuizen kan je vinden onder de zoekterm ‘fixer upper’. Zo kan je een verlaten pand een nieuw doel geven. Maak er een museum van, of een sportschool! Of maak van een oud fabrieksgebouw één of meerdere woningen.
En zo kan jij zelf ook zo’n opknaphuis maken. Maak een zo lelijk mogelijk huis of zorg ervoor dat het huis verlaten lijkt. Met een leuk verhaal erbij kan je hem uploaden in de gallery zodat anderen hem kunnen opknappen. Maar zelf kan je hem natuurlijk ook weer gaan opknappen!

Bouw klein

Met accessoire pakket ‘Tiny Living’ is het tegenwoordig mogelijk om tiny huizen te bouwen in Sims 4! Het huis krijgt zelfs voordelen van het zo klein mogelijk zijn, en dat is zeker een hele uitdaging om hem zo klein mogelijk te bouwen. Probeer eens een huis voor een heel gezin zo klein mogelijk te maken!

Bouwen in Sims 4

Huis te koop

Wat een goede inspiratiebron is voor mij, is Funda. Ik heb al eens een huis proberen na te bouwen dat te koop stond. Op Funda staan namelijk veel foto’s maar ook soms een plattegrond! Met een beetje fantasie erbij kan je hem vast wel leuk inrichten!

YouTube challenges

Op YouTube zijn een aantal geweldige Sims bouwers te vinden die vaak aan challenges doen. Bekijk eens wat filmpjes en ga zelf ook een bouwuitdaging aan. Richt bijvoorbeeld een kamer in met maar één kleur of bouw een steeds grotere kamer. Er zijn genoeg leuke uitdagingen te vinden!


Naast het bouwen is spelen soms ook wel leuk. Gelukkig heb ik tegenwoordig wel minder last van bugs in het spel. Als ik genoeg ideetjes en tips heb dan wil ik ook een artikel maken over het spelen van het spel in plaats van alleen maar bouwen in Sims 4.
Welk gebouw zou jij willen nabouwen?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.