App: Too Good To Go

Too Good To Go

Voedselverspilling: ik probeer het zo goed en wel tegen te gaan. Het is lastig maar met wat creatief denken (en o.a. een vriezer) lukt het wel! De app Too Good To Go wilde ik zeker eens proberen, vooral omdat ik de laatste tijd steeds meer berichten voorbij zag komen. Ik deel mijn Too Good To Go ervaring, en ik kan alvast verklappen: die is positief!


Al een paar jaar geleden had ik de app gevonden maar toen deden er zeer weinig bedrijven mee en kon ik niet zoveel met de app. Maar in 2020 begon ik het Instagram account van Too Good To Go te volgen en na de verleidende plaatjes te zien installeerde ik de app maar weer. Er stond nu best veel op, en ook veel bedrijven bij mij – en bij mijn vriend – in de buurt! Bedrijven kunnen producten – die dezelfde dag of snel op moeten – in een ‘Magic Box’ doen. Al snel kocht ik wat ‘Magic Boxen’ en voor ik het wist had ik bij verschillende bedrijven wat boxen afgehaald.

Too Good To Go

Plus – €4,99

Samen met mijn vriend haalde ik de eerste Magic Box op bij de supermarkt. Dit leek ons wel een veilige keuze om de app uit te proberen. Want wat kan er nou mis gaan bij een supermarkt? Onze keuze was inderdaad ook een veilige keuze, we kregen vooral boodschappen waar we echt wat aan hadden! Een handig boodschappen pakket dus! Zelfs het blok oude kaas is op gegaan (en dat terwijl ik dacht dat ik niet eens oude kaas lustte!).

Too Good To Go

Coffeemania – €2,99

Ik werd nieuwsgierig naar meer dus ik probeerde als tweede een goedkope Magic Box uit. Voor €2,99 kon er weinig fout gaan leek me. Zelfs nu was ik verrast door de producten; ik kreeg een bekertje soep, een salade, een croissant, een plakje cake en een stukje brownie. Dat allemaal voor zo weinig geld! Kijk het moet eigenlijk wel meteen op, maar dat is geen enkel probleem. Zo heb ik het plakje cake en de brownie in een stukje aluminiumfolie gedaan zodat ze langer goed bleven.

Bakkerij Nazar – €4,99

Mijn vriend en ik waren beiden zo enthousiast (hij had ondertussen ook nog een Magic Box gehaald) dat we besloten om het bij een bakkerij te proberen. En ja hoor, dat was ook een geslaagde actie. We kregen twee grote Turkse broden mee, twee kleine bollen, een soort pretzel, een kaasbroodje en een gebraden kip. Nou hier konden we wel een paar dagen van eten! We besloten wel om de kip meteen op te eten, samen met een halfje Turks brood. De rest was nog best goed één tot twee dagen nadat we het hadden opgehaald. Gewoon je zintuigen gebruiken!

Too Good To Go

Starbucks – €3,99

Ik ben een grote Starbucks fan, maar het is gewoon zó duur! Zelf heb ik Starbucks filterkoffie gehaald bij de supermarkt en als ik via Too Good To Go ook nog goedkope Starbucks snacks kan halen dan is het een stuk betaalbaarder! Ik genoot op deze manier van twee plakjes cake (die ik deelde met mijn vriend, twee dagen later) en twee heerlijke broodjes die ik nog wel even moest opwarmen. Aangezien de broodjes opgewarmd moesten worden, besloot ik die een dag later te eten als lunch.

Too Good To Go

Bakker Bart – €3,99

Volgens mij begrijpen jullie nu vast wel dat ik dolenthousiast ben over deze app. Vooral nadat mijn vriend en ik bij Bakker Bart brood konden ophalen. Ik dacht dat we alleen maar hompen brood mee zouden krijgen, dus ik was zeker verrast wat ze allemaal aan ons meegaven! We kregen een heel brood (lekker met meergranen), vijf krentenbollen, twee kaasbroodjes, drie kaasstengels, twee kaiserbroodjes en drie puddingbroodjes. Deze Magic Box vond ik misschien wel het beste van wat ik tot nu toe allemaal heb opgehaald. Zoveel voor zo weinig geld!


Met de Too Good To Go app verspil ik niet alleen geen eten, ik bespaar ook een hoop geld. Vooral met de boodschappen boxen (zo was de Magic Box van de Plus maar liefst €23,82 waard!). Ik blijf zeker de app gebruiken en zo draag ik weer een steentje bij aan een betere wereld <3 
Wat doe jij om geen eten te verspillen?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.