Persoonlijk: verslaafd aan eten

Verslaafd aan eten

Even een artikel waarbij ik lang over twijfelde om te delen. Maar ik deel het artikel toch omdat ik namelijk deels een persoonlijke blog heb. Het gaat over hoe ik om ga met de struggle met mijn gewicht (eigenlijk ben ik gewoon verslaafd aan eten).


Ik kan me niet echt herinneren dat ik nooit met mijn gewicht bezig ben geweest. Waarschijnlijk was dat toen ik een kleine Dinja was (of misschien een aantal momenten dat ik me depri voelde en alleen maar wilde vreten) dat ik er niet mee bezig was. Als kind denk je daar gewoon niet aan. Maar in mijn hoofd heb ik grotendeels altijd al een gevecht met de weegschaal gehad.

Nooit tevreden

Ook kan ik me niet herinneren dat ik ooit tevreden was met mijn gewicht (neem als voorbeeld nou mijn goede voornemens van 2019). Altijd had ik er wel iets op aan te merken. Maar als ik terugkijk naar foto’s van ongeveer 10 jaar geleden, dan voel ik een lichte jaloezie opborrelen. Wie is toch dat slanke meisje?
Misschien kan ik alleen tevreden worden met wat kilo’s eraf.

BMI

Die verrekte BMI ook, het is ook nooit goed. Je hoort tegenwoordig overal wel dat ‘plussize’ steeds meer een ding wordt maar mijn BMI blijft hetzelfde zeggen. “Overgewicht” staat er onderhand in dikgedrukte rode letters. Er klopt iets niet, en ik ben gehersenspoeld door de media of wat dan ook. Overal slanke mensen op posters in bushokjes of in het nieuwe tijdschrift dat ik wel eens kocht in de winkel.

De strijd

Maar dan begint de strijd. Ik ben absoluut geen sporter, dus dat valt eigenlijk al af (ha-ha, behalve de kilo’s dan). Meer bewegen, ja op het werk loop ik best veel maar is dat dan genoeg?
Dan toch maar minder gaan eten… WAT??? Nee, dat kan ik niet… Maar ik zal toch moeten als ik wat aan mijn gewicht wil veranderen.

Verslaafd aan eten

Verslaafd aan eten

Het is zo lastig. De ene dag ben je je braaf aan het inhouden. Geen snacks, en als ik dan toch iets wil eten dan kies ik voor fruit. Ik moet streng zijn! Maar dan is het zo een dag later en prop ik mezelf vol. Ik lijk wel een vuilnisbak, er kan letterlijk bijna van alles in! Chips, koekjes en ohh die reep chocola… Ik ben verslaafd aan eten!

Ups en downs

Zo probeer ik de laatste tijd aan mijn gewicht te werken, en zoals ik al zei: het is lastig. Elke keer als ik m’n best heb gedaan en ik zie geen vooruitgang op de weegschaal dan kom ik in een dipje terecht. Al die moeite voor niks? Maar ik moet erover heen, ik moet echt wat kilo’s kwijt!

Zo heb je even in mijn gedachten kunnen kijken hoe ik struggle met mijn gewicht en hoe erg ik verslaafd ben aan eten. Nee ik hoef geen medelijden, nee ik hoef ook geen tips. Ik wilde alleen even mijn verhaal kwijt. En bij een persoonlijk blog moet dat gewoon kunnen.
Wat is jouw guilty pleasure voedsel?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.