Een lekker kopje thee!

Een lekker kopje thee

Een lekker kopje thee gaat er bij mij altijd wel in! Ik ben ook echt een ware theeleut. Theezakjes van Pickwick of Lipton, maar ook losse thee vind ik lekker. In dit artikel deel ik wat aanraders voor een lekker kopje thee. Aanraders voor theezakjes, én dus ook voor losse thee!


Ik heb ooit in 2014 al geblogd over wat thee aanraders maar aangezien smaken kunnen veranderen deel ik vandaag weer wat nieuwe aanraders! Ook ben ik meer diverse smaken thee gaan drinken. Maar sommige smaken blijven wel een favoriet (zoals de Rooibos aardbei met slagroom, sterrenmunt en citroen). Voor de losse thee (van o.a. Simon Levelt en Dille en Kamille) gebruik ik mijn wasbare theezakjes.

Peach & Mango – Lipton

Een lekkere zoete thee, wat mij al snel doet denken aan ijsthee! Misschien als je in de zomer de thee goed laat afkoelen en ijsblokjes erin doet, dat het ook wel zou lukken als ijsthee. Maar we zitten nog in de winter en voor nu geniet ik nog lekker van warme zoete perzik en mango thee.

Mango & Chai Rooibos – Lord Nelson (Lidl)

Deze thee zou ik vroeger nooit gekocht hebben, maar je moet eens wat proberen en je ziet het: de mango en chai rooibos thee haalt zelfs het lijstje voor aanraders! Op m’n werk zijn m’n collega’s ook helemaal verslaafd aan deze thee en groot gelijk. De thee is vol van smaak en geeft een beetje een verwarmend gevoel. Dat is waarschijnlijk die chai!

Original English – Pickwick

Meer omdat de thee nostalgisch is voor mij (als ik bij m’n opa en oma bleef logeren kreeg ik ‘s ochtends een kopje English (volgens mij heette het English breakfast toen) thee. Dat is een reden waarom ik deze thee nog steeds drink ‘s ochtends. Niet elke ochtend natuurlijk want dan blijft het niet speciaal. De smaak omschrijven vind ik lastig, maar ik denk dat het een klassieke zwarte thee smaak is.

Een lekker kopje thee

Camomile – Lipton

Een lekkere maar toch zachte kruidige thee voor in de avond (oké, het kan altijd maar ‘s avonds vind ik deze thee het lekkerst). Smaakt ook goed als je eens een keer ziek bent of last hebt van je buik of keel. Het verzacht de pijn een beetje.

Losse thee: Winterdroom – De Tuinen

Deze losse thee heb ik een poosje terug gehaald bij Holland & Barret. Ik kan niet achterhalen of het echt van een theeplant is, het lijkt erop dat de thee een mix is van fruit en kruiden. Vooral de kruiden proef je, die zijn lekker fris (een beetje zoals sterrenmunt thee). Ik zou hem dus niet per se een winterthee noemen.

Losse thee: Groene Sencha thee met Japanse kers – Simon Lévelt

Een losse thee van Simon Lévelt deze keer, een groene thee met kersen smaak! De zak met thee ruikt erg zoet, maar die zoetheid valt grotendeels weg zodra je er een lekker kopje thee van hebt gezet. Maar voor een groene thee vind ik hem wel lekker want toch proef ik een klein vleugje van die zoete kers.

Ik probeer steeds vaker losse thee te kopen en te drinken. Dit omdat ik dan minder verpakkingen hoef weg te gooien en ik heb het idee dat de thee van betere kwaliteit is. Maar soms ben ik ook heel lui en pak ik gewoon een zakje thee. Ik geniet gewoon van een lekker kopje thee!
Welke theesmaak vind jij niet te drinken?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.