Creatief: Donut tekeningen comeback

Donut tekeningen comeback

Zo begon ik ooit met het tekenen van donuts, en zo deed ik er niks meer mee. Ik heb al heel lang geen donuts getekend (eigenlijk heb ik helemaal niks getekend) maar nu ben ik weer los gegaan! Deze donut tekeningen comeback vond ik wel leuk om te delen in een artikel!


Vier jaar geleden begon ik met het tekenen van donuts, misschien heb je de donut tekeningen wel voorbij zien komen (als je me al een tijdje volgt). Anders kan je ze hier terug bekijken: Donut tekeningen #1 en Donut tekeningen #2. Op een gegeven moment begon het weer te kriebelen, ik was al wel weer vaker aan het tekenen en maakte ook snel weer een donut tekening. Dit moest een artikel gaan worden, bedacht ik me. Ik verzon er nog een paar bij en hier zijn ze, allemaal in dit artikel: de donut tekeningen comeback!

Donut tekeningen comeback

Moeder en kind

Mini eten is leuk! Dus ook mini donuts. Ik wilde al een tijdje een mini donut tekenen maar wist niet goed hoe ik dit moest doen. Tot ik ineens op het idee kwam om een moeder donut erbij te tekenen. Nadat ik het glazuur rood had gekleurd vond ik de tekening nog niet af. Dus later voegde ik met een Posca stift witte stippen toe aan het glazuur van moeder donut.

Donut tekeningen comeback

Chefkok donut

Je zou het niet verwachten: een donut die kookt? Wel als het om mijn tekeningen gaat. Het is wel een beetje verwarrend want eten dat ander eten maakt, tja je moet er maar niet teveel over na gaan denken!
Het blauwe glazuur krijgt iets meer kleur door de sprinkles gemaakt met glitter gelpennen. En het bestek wat deze chefkok donut vast heeft heb ik ingekleurd met een zilveren (glitter) kleurpotlood van Faber-Castell (wat een fijne kleurpotloden…!).

Donut tekeningen comeback

Tipsy donut

Een biertje hier, een biertje daar. Deze donut houdt wel van een drankje. Maar misschien heeft hij wel iets teveel gehad want hij is een beetje dronken! Zijn glazuur is al groen en geel, en ook recht vooruit kijken lukt niet meer. Het is beter als hij dat laatste glaasje toch even laat staan.
Ik vond het stiekem wel grappig om zo’n donut te bedenken en te tekenen. Want ik zie het al helemaal voor me, deze donut op een verjaardagskaart!

Donut tekeningen comeback

Bob Ross donut

Bob Ross is een ware held! De rustgevende manier van uitleggen, de ‘happy little accidents’ en de kunstwerken die hij heeft gemaakt. Ik word daar gewoon blij van! Daarom vond ik dat hij als donut getekend moest worden. Het was nog best lastig (vooral de flinke bos haar) maar ik denk wel dat hij gelukt is. Geen ‘happy little accidents’ voor mij (en anders los ik ze wel op)!

Donut tekeningen comeback

Sporty donut

Geen sportschool voor deze donut, want hij doet thuis work-outs! Hij denkt dat hij heel wat is met zijn spierbal, maar daar werkt hij ook hard voor. Deze donut is goed voorbereid met zijn zweetband, en dat mag ook wel want zweten doet hij (iew).
Als chocolade donut mogen er best wel wat kilo’s af. Dat was ook zijn goede voornemen voor 2021. Wel zonde van de donut als hij teveel afvalt…

Dat was alles van deze donut tekeningen comeback! Toen ik de vorige donut tekeningen maakte heb ik ze ook gelijk na het inscannen geĆ¼pload op Redbubble. Dat wil ik ook met deze tekeningen gaan doen zodat je ze kan bestellen op eigenlijk wel van alles (denk aan T-shirts, etc)! Dus houd me daar goed in de gaten!
Wat teken jij graag?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.