Persoonlijk: dankbaar

Dankbaar

Het was een beetje een gek jaar, afgelopen jaar. Ik heb het idee dat 2020 nog maar net begonnen was en opeens zitten we al in 2021. Elk jaar som ik een lijstje op met goede voornemens maar dit jaar begin ik met een lijstje met dingen waar ik dankbaar voor ben.


Dit jaar dus geen nieuwe voornemens, voornemens waar ik toch niet aan toe kom. Nee, ik doe het dit jaar anders. Niet dat ineens alles anders gaat worden, maar er zijn wel dingen die ik wil veranderen (ja, ook weer gaan bloggen dus). Dit jaar begin ik eens anders, namelijk een lijstje met dingen waar ik dankbaar voor ben. Super persoonlijk.

Baan

Begin vorig jaar mocht ik beginnen bij Pipoos, ik was dankbaar dat ik aan een nieuwe baan mocht beginnen. Ik had alleen nooit gedacht dat het zo’n gek jaar kon worden. Door de corona heb ik me af en toe wel eens gestresst gevoeld. Maar ik ben wel dankbaar dat ik in zo’n leuke winkel aan het werk mag zijn en dat ik zulke leuke collega’s heb waarmee ik het goed kan vinden.

Rijlessen

Voor de lockdown(-s) was ik heel erg dankbaar dat ik gewoon mijn rijlessen kon volgen. In totaal heb ik dit jaar maar 5 lessen gehad. Natuurlijk ga ik in dit nieuwe jaar gewoon weer verder met lessen, dat rijbewijs moet ik halen! Dus zodra de lockdown voorbij is, kruip ik weer (coronaproof) achter het stuur en dan hoop ik dat ik niet teveel ben vergeten.

Verkering

Nog steeds heb ik met mijn lieve vriendje met wie ik dit jaar ineens veel meer tijd kon doorbrengen. De corona en lockdown heeft ons alleen maar dichter bij elkaar gebracht. Wij hebben geen winkels of musea nodig om ons te vermaken (al is een museum wel leuk…), onze hobby’s vragen al veel tijd! Ik ben dankbaar voor de hoeveelheid tijd ik samen met mijn vriendje kon doorbrengen. En om lekker te slijmen: hoe lief hij is!

Vrienden

Ook al heb ik mijn vrienden vorig jaar een stuk minder gezien, dat halen we heel snel weer in zodra het allemaal weer veilig kan. Ik ben wel heel dankbaar dat we nog steeds allemaal vrienden zijn. En dat we met mijn verjaardag toch best coronaproof bij elkaar konden komen. Ook ben ik dankbaar dat als ik ergens mee zit, ik weet dat ik bij hen terecht kan met mijn verhaal.

Familie

Helaas heb ik mijn familie dit jaar een stuk minder kunnen zien. De meeste familieleden zitten in de risicogroep en aangezien ik in een winkel werk, vond ik dat een beetje eng. Wie weet droeg ik wel het virus met me mee en kon ik hen zo besmetten. Dus de keren dat we elkaar gezien hebben was alsnog erg afstandelijk en met mondkapjes. Maar… ik ben wel dankbaar dat ik ze nog kan zien. Verjaardagen, Sinterklaas en Kerst hebben we alsnog éxtra coronaproof kunnen vieren en het was toch nog erg gezellig!

Alles wat ik vergeten ben te noemen spookt wel ergens in mijn hoofd. Het punt is dat ik wat meer de positieve kant van dingen moet gaan inzien. Zo ook bij dit rare coronavirus. Er komt ooit wel een eind aan en dan kunnen we weer ‘normaal’ leven.
Wat is iets waar jij dankbaar voor bent uit 2020?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.