Lockdown uitjes

Lockdown uitjes

Wat moet je nou doen als je elke dag thuis moet zitten? Je kan nergens heen want bijna alles is dicht, het leukste uitje is naar de supermarkt. Maar thuis zitten hoeft helemaal niet erg te zijn, ik heb wat tips voor je en ik noem ze: Lockdown uitjes!


Misschien zet ik je een beetje op het verkeerde been, met Lockdown uitjes. Want je gaat eigenlijk nergens heen met deze tips. Ik laat je zien dat binnen zitten (ik werd vroeger een binnenpier genoemd door m’n ouders) en thuis blijven helemaal niet erg hoeven te zijn. Voor alle gezelligheid mag je gelukkig nog wel één persoon thuis ontvangen! En anders kan je sommige tips online doen via videobellen!

Lockdown uitjes

Restaurant à la Thuis

Je hoeft heus niet naar een restaurant (al is dat wel heel leuk én vaak heel lekker), haal het restaurant in huis! Dat kan heel simpel al via Thuisbezorgd maar thuis een kok laten komen is tegenwoordig ook een optie.
Wat natuurlijk ook kan: koken voor iemand anders, zelf een 4 gangen diner maken of samen met iemand koken. Het helpt ook al als je de tafel netjes opdekt, een menukaart maakt en – als het kan – iets duurdere ingrediënten kopen voor het luxe gevoel.

Thuisbioscoop

Indien je over een projector beschikt (of deze simpel kan lenen, huren of aanschaffen) en een grote witte muur of scherm hebt, dan kan je een thuisbioscoop doen. Al kan dat natuurlijk ook gewoon al met Netflix streamen naar de tv (of Chromecast)…
Schaf wat ‘echte’ bioscoop snacks aan, pof popcorn (in de magnetron, in de pan of in een speciale machine) en het ‘feest’ kan beginnen. Extra spannend als je het licht uit doet en alleen het scherm aan. En denk erom: telefoontjes op stil of uit!

Bierproeverij

Een bierproeverij kan al met twee personen, maar het zou natuurlijk ook gemakkelijk kunnen via videobellen. Iedereen haalt verschillende soorten biertjes om te proeven (of dezelfde dan kan je samen hetzelfde bier beoordelen). Maak van tevoren een lijstje of zet de biertjes in Untappd om ze te beoordelen. Als er bierkenners zijn, is het misschien leuk om ‘Raad het bier’ te spelen, wie kent z’n bier het beste?
Bij een bierproeverij kan ook wel iets lekkers zoals een kaasplankje, borrelplankje of een bittergarnituur. Oja: ‘geniet, maar drink met mate’ en ‘NIX18’.

Museum at home

Helaas, ook alle museums zijn gesloten, maar je kan simpelweg een museum in huis halen. Online kan je veel kunst vinden op Google, en via Wikipedia kan je zoeken naar informatie over de kunstenaar. Maak een gallerij met prints (die je bestelt of uitprint) waar je ook de informatie over de kunstenaar erbij zet. Zo heb je een echt museum in huis! Zelf kunst maken is ook een goede optie, dan heb je gelijk iets meer te doen én kan je het kunstwerk straks ook in je eigen museum ophangen.

Lockdown lunchroom

Met wat goede kwaliteits koffiebonen, lekkere senseopads of losse thee kan je je eigen koffiebar creëren. Haal het bistrosetje uit de tuin of van het balkon en zet het binnen neer. Een dressoir (of als je een bar hebt; nog veel beter) kan dienen als suikerbar: zet er potjes suiker, kaneel, cacaopoeder en een bus slagroom op.
Haal lekkere kleine gebakjes, petitfours, macarons of andere lekkernijen bij de bakker of gewoon bij de supermarkt. Je maakt je eigen koffiebar helemaal af met wat lunchroommuziek.
Of doe eens een high tea!

Lockdown uitjes

Vermaak

En ook ander vermaak is geschikt als Lockdown uitje. Denk aan een virtuele sportschool, via videobellen doe je samen wat workouts. Of houd een spelletjesavond maar dan digitaal!
Als je nog geen (of niet genoeg) hobby’s hebt: zoek een hobby! Er zijn veel diverse hobby’s die je kunt uitproberen (zie ook de categorie ‘Creatief’ op mijn blog, of één van mijn recente artikelen: Beginnen aan modelbouw).
Of als laatste: ga wandelen. Ook al moet je zoveel mogelijk binnen blijven, op een rustig moment even een korte wandeling maken is goed voor iedereen! Verken Nederland (loop eens door diverse woonwijken en kijk anders naar de omgeving om je heen) of speel Pokémon GO.

Ik weet niet waarom maar sinds de lockdown is er een bom aan energie ontploft in mijn brein. Vandaar ook ineens weer wekelijks een blogartikel. Ik denk dat die inspiratie vooral door het wandelen komt, ik zie de wereld ineens heel anders!
Hoe kom jij deze lockdown door?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.