Tip: 5x een museumbezoek

Museumbezoek

Pff wat saai zeg een museum… Dat is wat ik vroeger vaak dacht als ik aan een museumbezoek dacht. Tegenwoordig is dat wel heel anders, aangezien ik een museumkaart op zak heb. Museums zijn ineens leuk geworden! Daarom geef ik wat museumtips.

Het is maar goed dat ik tegenwoordig positief denk over een museumbezoek. Een museum kan heel leerzaam zijn maar soms ook gewoon heel leuk. Niet elk museum hoeft leerzaam te zijn, zolang jij het maar leuk vindt dan is een museumbezoek het zeker waard. Vooral nu, nu sommige museums getroffen zijn door al het gedoe van afgelopen paar maanden. De meeste zijn nu wel weer open en er kan volop gereserveerd worden voor een plekje in een museum.
Mijn museumkaart is verlengd en ik kan nog lekker wat langer genieten van een aantal museumbezoekjes. Zo’n museumkaart is trouwens wel een aanrader als je al een paar museums in een jaar bezoekt. Een museumbezoek is gauw rond de €10,- en een museumkaart kost rond de €65,-. Dus met 6 a 7 bezoekjes heb je het geld er al uit. Misschien vind jij deze museums wel leuk om te bezoeken?

Museumbezoek

Het Spoorwegmuseum

Voor als je oude treinen interessant vindt, is Het Spoorwegmuseum (Maliebaanstation 16, Utrecht) zeker wel wat. Naast het mooie oude stationsgebouw zijn hier ook een aantal oude treinen te bezichtigen, je kan terug in de tijd gaan en meemaken hoe de locomotief ‘De Arend’ ontstond, maar ook een ritje maken in de kleine achtbaan die ze in het museum hebben. Er is echt genoeg te doen en te zien (denk ook aan het oude grote blauwe stationsbord van Utrecht Centraal).

Nederlands Volksbuurtmuseum

Midden in de stad Utrecht zit het Nederlands Volksbuurtmuseum (Waterstraat 27 – 29, Utrecht). In dit museum zie je vooral hoe mensen in de arbeiderswijken leefden. Het is erg leerzaam en zet je aan het denken. Het museum is ook best interactief, aan het begin van het museum krijg je een zak met centen mee. Lukt het jou om ermee rond te komen door het hele museum heen?

Huis Doorn

Zonder museumkaart was ik misschien niet zo snel naar Huis Doorn (Langbroekerweg 10, Doorn) gegaan, maar na ons bezoekje aan dit museum is mijn mening toch bijgeschaafd. In het huis kom je door verschillende vertrekken waar de inrichting nog zo stond zoals het is achter gelaten. De laatste bewoner was de laatste Duitse keizer Wilhelm II. Niet alleen in het huis, maar ook om het huis is er genoeg te zien. Koop zeker een combiticket want er is ook een paviljoen waar regelmatig tentoonstellingen zijn.

Museumbezoek

Bevrijdende vleugels

Ergens een beetje verstopt in Brabant zit het museum Bevrijdende Vleugels (Sonseweg 39, Best). Als je geïnteresseerd bent in een oorlogsmuseum dan is dit museum zeker wel de moeite waard! Met mooie diorama’s en echte vliegtuigen (zelfs eentje waar je in kan!) vertelt dit museum het verhaal over Market Garden, een operatie tijdens de Tweede Wereldoorlog om ons te bevrijden.

Museumbezoek

Glider Collection Wolfheze

Eigenlijk is Glider Collection Wolfheze (Wolfhezerweg 111-113, Wolfheze) niet echt een museum te noemen, maar eerder een grote collectie. Een collectie met gevonden spullen uit de buurt, aangezien hier in de buurt zweefvliegtuigen en parachutisten van Market Garden zijn geland. Maar ook staat hier een diorama dat mijn vriend heeft gedoneerd aan het museum. Dit zijn kleine schaalmodellen van 1:72 die de landing van de zweefvliegtuigen weergeven. Zie ook zijn Instagrampagina voor meer schaalmodellen!

Dat waren eens een aantal museumbezoekjes (gebaseerd op eigen ervaringen). Ik wil jullie wat meer kennis laten maken met Nederland, want zo saai is Nederland niet. Voor meer tips over hoe je Nederland ontdekt vind je hier.
Welk museum is jouw favoriet? 
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Tip: 5x een museumbezoek”

 1. Audrey schreef:

  Mijn favoriete museum is denk ik toch wel het MuZIEum in Nijmegen! Al heb ik wel gelezen dat de opzet nu is veranderd en het is al een tijdje geleden dat ik er was.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Oeh die ken ik nog niet, maar die gaat wel op het lijstje om eens te bezoeken

 2. Villasappho schreef:

  Mwah als ik eerlijk mag zijn vind ik Bevrijdende Vleugels een ondermaats museum geworden wat totaal niet is meegegaan met zijn tijd. Ik kwam er regelmatig maar het museum is gekrompen, er stonden dingen die er nu niet meer zijn en in de tijd is er niets bijgekomen of aangepast. In die hoek is Overloon een betere optie voor 6 euro meer loop je 3 keer langer rond en heb je nog niet alles gezien. De glidercollectie ga ik zeker nog eens bekijken dat diorama wat een kunstwerk!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Aah zoiets had ik ook van m’n vriend begrepen. Overloon staat ook inderdaad op het lijstje om snel eens te bezoeken 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.