Teatopics #4: spelletjes spelen

Spelletjes spelen

In de zomer drink ik eigenlijk niet zoveel thee, al schijnt het wel goed te zijn om thee te drinken tijdens een warme dag! Ik heb weer eens wat Teatopics vragen van Picknick beantwoord, onder andere een vraag over spelletjes spelen!

Mijn plan was eigenlijk om op losse thee over te gaan, maar door mijn luiheid pak ik dat toch minder snel dan gewone zakjes thee. Dus dan koop ik in de supermarkt toch weer pakjes thee. Daardoor heb ik weer een aantal teatopic vragen van Pickwick op een rijtje gezet om te beantwoorden.
Zoals de vraag over spelletjes, vorige keer kwam de vraag welke 3 bordspellen mijn favorieten zijn. Deze keer een andere vraag over spelletjes, het leek me wel leuk zo’n vervolg!

1. Lukt het jou om een dag je telefoon uit te zetten?

Om heel eerlijk te zijn (en ik schaam mij diep): nee. Het is ook niet zo dat mijn mobiel en ik één zijn geworden, maar ik doe wel veel met mijn telefoon. Even een route zoeken, muziek luisteren, social media checken, de rekenmachine is ook wel fijn en ook schrijf ik regelmatig wat blogartikelen die ik in de toekomst kan gebruiken. Ik ben wel van mening dat je veel tijd over kan houden als je je telefoon uit zet. Wat een rust!

2. Ben jij een buiten- of een binnenmens?

Dit is een lastige vraag, aangezien ik me binnen heel erg kan vermaken met diverse hobby’s! Binnen is vaak ook wel mijn ‘veilige plek’. Maar buiten vind ik ook erg fijn, ik kan dan namelijk heel erg van de natuur genieten (even al het afval in de natuur en global warming vergeten). Ik fotografeer het liefst ook (in) de natuur! Tegenwoordig maak ik steeds vaker een wandeling, dan kom je écht goed tot rust.

3. Wat is jouw favoriete dag van het jaar?

Even heel egoïstisch: dat is mijn verjaardag. Ik vind het fijn om mijn verjaardag te vieren. Het gaat me niet zo zeer om de cadeautjes maar juist om de gezelligheid met vrienden en familie. Daarnaast vind ik het leuk om wat hapjes te maken en te zorgen voor gebak. Dus echt even de gastvrouw uithangen.

4. Wat is jouw favoriete feestdag?

HALLOWEEN! (was dat je nog niet opgevallen dan?)
Ik weet niet precies waarom maar ik vind Halloween altijd wel erg leuk. De schattige creepy Halloween decoraties, mijn huis staat er elk jaar wel vol mee en stiekem wil ik ook elk jaar weer nieuwe bij kopen! Maar zo’n huis vol met Halloweendecoraties is een prima basis voor een Halloweenfeestje samen met vrienden.

Spelletjes spelen

5. Wie is de grootste thee liefhebber die je kent?

Dat moet wel mijn moeder zijn! Ik kan me weinig andere drankjes herinneren die mijn moeder vaak drinkt. Ze is een echte theeleut en ik doe haar graag na!

6. Welke voorwerpen uit je huis zou je meenemen bij een brand?

Liever wil ik hier gewoon niet over nadenken. Wat moet dat vreselijk zijn, dat er brand uit breekt in je huis! Brr!
Maar mocht het echt zover komen dan neem ik het liefst zoveel mogelijk mee. Wat ik het belangrijkste zou vinden om mee te nemen: mijn mobiel (zie ook vraag 1), portemonnee en mijn externe harde schijf die vol staat met alle foto’s. En als ik iets meer tijd zou hebben om spullen te pakken, dan neem ik mijn fotoboeken mee en zelfs een paar knuffels. Aan sommige zitten veel herinneringen en de gedachte dat ik die dan allemaal kwijt zou zijn, daar word ik een beetje verdrietig van.

7. Wat is jouw favoriete nummer van afgelopen maand?

Erg lastige vraag. Ik heb niet veel nieuwe nummers gehoord (ook omdat ik niet zo van de muziek van tegenwoordig houd) en ik heb ook niet echt één nummer specifiek gedraaid. Maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor het foute nummer: Luv U More. Een poosje geleden was er een foute week op Qmusic en dat is nou net de zender die we op het werk aan hebben. Ik heb echt genoten van veel nummers!

8. Welk gerecht heb je voor het eerst zelf gekookt?

Dat moeten wel pannenkoeken zijn! Ik kan me herinneren dat een vriend van mijn vader ooit ging oppassen op mij toen ik nog een kleine Dinja was. En we gingen pannenkoeken maken. Met wat hulp is dit toch wel echt het eerste gerecht – denk ik – wat ik voor het eerst heb gekookt (oké, gebakken). Ik flipte zelfs de pannenkoeken om!

9. Bij het spelen van welk spel verlies jij altijd?

30 Seconds. Het is daarom ook geen favoriet van mij maar vrienden (en dan vooral mijn vriendje) willen dit vaak spelen. Ach, met z’n allen (en wat drank – niet drinken onder de 18! En drink met mate!) is het best een grappig spel.

Spelletjes spelen

10. Wat doe jij het liefst in het weekend?

Spelletjes spelen? Haha, het is wel leuk om gezellig met vrienden af te spreken en dan samen wat spelletjes te spelen. Maar je maakt mij ook blij in het weekend met wat knutselspullen. Lekker creatief het weekend doorbrengen (en dan niet de deur uit hoeven)!

Geloof het of niet, ik heb een donut spel! Hoe kon ik zoiets nou laten liggen? Het gaat over donuts en spelletjes spelen is iets wat ik met vrienden graag doe dus ik moest het gewoon kopen.
Wat is jouw favoriete spel om te spelen met vrienden?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Teatopics #4: spelletjes spelen”

 1. Villasappho schreef:

  Ik was helemaal niet van de thee tot ik mijn vriend leerde kennen die losse thee van Pickwick gebruikt. Nu kan ik echt enorm zin hebben in thee. Enig nadeel ik drink nu geen thee meer uit zakjes. Mijn favo nummer van de laatste maand hoort heel erg bij mijn aparte muzieksmaak en is van Audiomachine en heet Voyage of Dreams. Qua spellen ben ik heel saai, die speel ik niet.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Losse thee is ook erg lekker! Ik haal soms losse thee uit zo’n echte theewinkel (veel smaakjes dus veel keuze).
   Binnenkort ga ik dat nummer eens beluisteren, ik ben nu wel nieuwsgierig geworden!

 2. Els schreef:

  Een dag mijn telefoon uit lukt mij echt niet hoor. Ik wil wel bereikbaar zijn. Wel kan ik hem uren in mijn tas laten zitten :-). Knutselen de ik ook graag in het weekend :-).

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat kan ik ook heel goed! En dan later op de dag ontdekken dat ik veel ‘gemiste’ appjes heb haha.

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.