Quarantaine Creaties

Quarantaine creaties

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ik niet in quarantaine heb gezeten, maar zoveel mogelijk thuis blijven voelt wel zo! Ik maakte daarom wat quarantaine creaties, het zijn wat knutsels die ik heb gemaakt tijdens de lockdown.

We weten het allemaal wel, en het is nou eenmaal een feit. We moeten met z’n allen zoveel mogelijk thuis blijven, en ik doe daar ook braaf aan mee. Ik heb toch genoeg te doen thuis (en ik zal het je eens vertellen: ik kom nog nergens aan toe!). Ook ben ik druk bezig geweest om creaties te maken die ik op m’n werk tentoon kan stellen, eigenlijk maak ik gewoon voorbeelden voor in de winkel (Pipoos). Vandaag deel ik een aantal van die knutsels!

Quarantaine creaties
Quarantaine creaties
Quarantaine creaties
Quarantaine creaties

Paasknutsels

Beter laat dan nooit, voor Pasen maakte ik een namelijk aantal dingen. Met fimo klei ging ik aan de slag en maakte ik kuikentjes en een konijntje in een paasei voor in de winkel. (Tip: gebruik een aluminium folie balletje als basis en klei eromheen!)
Op Pinterest werd ik geïnspireerd door een pin en ik probeerde het na te maken, samen met een collega maakten we konijntjes van pompoms. Dit kan je makkelijk maken van wol!
Voor in huis maakte ik een krans voor aan de deur met kuikentjes. Erg simpel met een hot glue gun maar ik moest wel veel geduld hebben voordat ik die kuikentjes er allemaal opgeplakt had.
En als laatste maakte ik samen met mijn vriend figuurtjes voor in een paastak, met de knutselsetjes die wij rond Pasen in de winkel verkochten. Toch nog best lastig soms zo’n setje!

Quarantaine creaties
Quarantaine creaties
Quarantaine creaties

Moederdag

Ook moederdag kon ik niet vergeten. Ik wilde iets maken wat ik nog nooit had gedaan, dan had ik een soort uitdaging voor mezelf. Ik maakte het voor in de winkel, aangezien we nog niet zo’n voorbeeld hadden staan. Het werd een plankje met spijkerkunst, ik verfde het plankje en spijkerde daarna de spijkers in de letters ‘MOM’ waarbij de ‘O’ een hartje werd. Met katoengaren heb ik de spijkers verbonden met elkaar.
Mijn eigen moeders (lees: m’n mams, stiefmoeder en schoonmoeder!) konden ook niet ontbreken en kregen een versierd luciferdoosje. Samen met mijn vriend heb ik het doosje beplakt, gekleurd en gevuld. Hij maakte een miniatuur bosje bloemen van papier en ik versierde het doosje.

Quarantaine creaties

Aquarellen

Er was aan mij gevraagd of ik voor de winkel een voorbeeld wilde maken van aquarelverf. Ik heb daar alleen niet zoveel ervaring mee, dus ik wilde flink gaan oefenen. Ik gebruikte de Cotman aquarelset met brushpen en ging aan de slag. Het ging steeds beter maar ik ben nog steeds lerende. Ik werk normaal gesproken eigenlijk altijd met acrylverf en dit is toch even heel wat anders! Uiteindelijk koos ik het berglandschap als voorbeeld voor in de winkel.

Quarantaine creaties
Quarantaine creaties

Maar er is meer!

Maar naast al die knutsels heb ik nog meer gemaakt! Zo was ik aan de slag met textielverf omdat ik merkte dat Tie Dye weer helemaal ‘in’ is. Ik had nog pakjes textielverf van de Action liggen en met wat experimenteren heb ik dit shirtje een Tie Dye make-over gegeven.
Iets wat ik al lang in mijn kast had staan was een mok. Een witte mok, om te versieren. En na een aantal jaren ging ik dan eindelijk met een porselein stift aan de slag en maakte ik mijn eigen donut mok! Ik ben er blij mee want niemand heeft zo’n mok, en hij past goed bij mijn donut collectie.

Er zijn nog veel meer quarantaine creaties die ik heb gemaakt en voorlopig hou ik nog lang niet op met creatief bezig zijn. Dit is echt waardoor ik mij goed voel, ik doe wat ik wil en als het toevallig leuk wordt dan is het mooi mee genomen!
Hoe breng jij de tijd door tijdens een lockdown?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Quarantaine Creaties”

 1. jacqueline van nieuwenhuize schreef:

  wat een leuke paas knutsel dingen, zal mij benieuwen wat je gaat maken met de kerst?

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat weet ik nog niet, dat duurt nog even ­čśë

 2. Romy schreef:

  Oeh wat leuk allemaal! Die krans met kuikentjes is echt geweldig. Ik vind je aquarelcreaties ook heel mooi trouwens. Het is echt niet te zien dat aquarellen iets nieuws voor je was ­čÖé

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankje :)!
   Misschien komt het wel omdat ik wel al schilder maar dan is het met acrylverf (en soms verdun ik dat ook hartstikke zodat het net aquarelverf is haha)

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.