Personal: Werken in een hobbywinkel

Werken in een hobbywinkel

Het leek me eerst zo’n goed idee, werken in een hobbywinkel. Dat mijn portemonnee het niet leuk zou vinden kwam helemaal niet in me op. Ik zie van allerlei nieuwe en leuke hobby’s en wil steeds al m’n geld uitgeven. Maar stiekem vind ik dat toch ook wel een beetje leuk…

Zelf ben ik wel creatief aangelegd en ook nog eens creatief opgevoed. Mijn moeder is zelf ook heel creatief en bij mijn vader kreeg ik vaak ook wel de nodige creatieve knutselsetjes (inmiddels is mijn vader ook aan het hobbyen geslagen). Naarmate ik ouder werd ging ik steeds meer creatieve hobby’s ontdekken. Mijn oma leerde me bijvoorbeeld breien, ik tekende veel en later probeerde ik ook mijn eigen sieraden te maken.
Inmiddels zijn er meer creatieve hobby’s bijgekomen en door het werken in een hobbywinkel houdt het maar niet op.

Het werk

Ik werk als verkoopmedewerkster bij Pipoos. Door mijn ervaring als verkoopmedewerkster bij andere winkels is dit werk niet veel anders. Ik begroet de klanten en als ze zoekende zijn, spreek ik ze aan. Ik probeer (nog wel want ik weet nog niet van alle hobby’s de details en het ruime assortiment ken ik ook nog niet uit m’n hoofd) ze zo goed mogelijk te adviseren. Bij de kassa zijn het de normale kassawerkzaamheden en soms mag ik ook nog cadeautjes inpakken!
Wat het werk nog meer inhoudt, is het netjes houden van de winkel (spiegelen van de producten, zorgen dat ze netjes in het vak staan en schoonmaken) en het aanvullen van de producten. Ik krijg dus alle nieuwe hobbyspullen in mijn handen!

Werken in een hobbywinkel

Hobby’s

Door mijn werk ben ik nu al veel – voor mij – nieuwe hobby’s tegengekomen. Zoals Diamond Painting, Pixelhobby en natuurlijk ook decoupage. Maar ook diverse technieken om zelf kaarten te maken zijn helemaal nieuw voor mij. Zo is embossing meer dan alleen maar met een pennetje een vormpje in het papier te drukken. Er zijn zelfs hele apparaten die het werk voor je kunnen doen (en zelfs meer, zoals vormpjes uit het papier drukken).
Ook heb ik aquarelverf opnieuw ontdekt, maar daarover later meer (stay tuned)!

Geld uitgeven

Vaak gebeurt het dat ik op het werk iets tegenkom dat ik wel moet kopen. De mooie pennen van Pentel (Dual Hybrid Metallic) waren mijn eerste koop sinds ik bij Pipoos werk. Ik kocht er drie maar inmiddels is mijn collectie uitgebreid naar vijf omdat ik de kleuren zo mooi vind. Iets wat ook mijn aandacht trekt, is de Fimo klei. Het is dat ik zelf nog een aantal kleurtjes heb, anders was ik daar al helemaal los gegaan.


Wat ik vooral zo fijn vind aan mijn werk: ik krijg allemaal kriebels om zelf creatief aan de slag te gaan. Ik ben ook veel meer bezig met mijn hobby’s in mijn vrije tijd dan voorheen. Dat vind ik wel fijn 🙂
Over welke hobby wil jij meer weten?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.