Kringloop: eindelijk weer naar de kringloop

Eindelijk weer naar de kringloop

Eindelijk weer naar de kringloop, dat voelt zo fijn! Door de omstandigheden ben ik al maanden niet bij een kringloopwinkel geweest en dat vond ik echt jammer. Nu ben ik weer lekker op zoek gegaan naar wat kringloopschatten.

Vorige week ben ik samen met mijn vriend en zijn moeder naar wat kringloopwinkels in Kampen (en omgeving) geweest. Ik kon eindelijk weer naar de kringloop! Afgelopen tijd – lees: maanden – ben ik niet in een kringloopwinkel geweest door de omstandigheden. Dus ik ben nu helemaal los gegaan, in totaal kocht ik voor €13,75 bij drie kringloopwinkels!

Eindelijk weer naar de kringloop

Kringloop Felix IJsselmuiden

We begonnen ons tripje met Kringloop Felix (Veldoven 9, IJsselmuiden). Ik nam een mandje mee – die ik eerst ontsmet had – en vulde deze al snel. Zo kwam het lijstje met de vlinder (€1,-) als eerste in m’n mandje, en al snel volgde de gekleurde sjaal (€0,50). Zo’n sjaal heb ik al in zwart-wit maar een beetje kleur mag ook wel een keer! Ik zag daarna ook wat kettingen hangen (€0,50 per stuk) waarvan ik zelf nieuwe kettingen wil gaan maken. De VT wonen bladen (€0,25 per stuk) kocht ik weer voor een ander project.
Uiteindelijk kwamen we in de ‘knutselhoek’, hier lagen allerlei knutsel dingen bij elkaar. Zo vond ik hier een blok met scrapbookpapier (€1,50), breinaalden (€0,50), een bol wol (€0,50) en een boekje over haken (€0,50). Bij het gedeelte met meubels stond een kast met handdoeken en daarvan nam ik een handdoek (€1,-) mee die ik voor een ‘Zero Waste’ project wil gebruiken (maar daarover later meer). Bijna bij de kassa aangekomen vond ik ook nog een cd van Jamiroquai en een cd met hits uit 1996 (€0,50 per stuk).

Eindelijk weer naar de kringloop

Kringloop Kampen

Na ons uitgebreide bezoek aan Kringloop Felix, gingen we naar Kringloop Kampen (Ambachtsstraat 3, Kampen). Deze was best groot en vooral ruim opgezet (wat nu wel erg handig was). De prijzen vond ik wel wat aan de dure kant, maar ik heb toch nog wat spulletjes kunnen vinden! Als eerste vond ik hier een leuk pastablik (€1,-), want blijkbaar spaar ik blikken (de verzameling wordt steeds groter). Ook vond ik al snel een bieropener (€0,50) in de vorm van een cameralens! Die moest natuurlijk mee. Voor m’n moeder nam ik nog een beeldje van een kikker (€0,25) mee, ze spaart kikkers en ik geloof dat ze deze nog niet heeft.

Eindelijk weer naar de kringloop

Jan Post Hal Kampen

Ook wel ‘Stichting een helpende hand aan Roemenië‘ (Ambachtsstraat 2-4, Kampen). Omdat deze kringloopwinkel zo dichtbij Kringloop Kampen zit, wilden we hier ook nog even kijken. Het zag er wat klein uit, maar toen hadden we de tweede etage nog niet ontdekt. Dit was de enige kringloopwinkel van deze dag die geen kleding verkocht, viel me op. Maar daar ging ik ook helemaal niet voor. Ik zag hier een hele leuke waxinelichthouder (€2,-) staan, zo eentje wilde ik altijd al hebben! Alleen, mijn vriend wilde hem ook graag, dus kocht ik het voor in zijn huisje.
Op de tweede etage waren onder andere cd’s te vinden; ik kocht een cd van Jamiroquai (€1,-) en Bon Jovi (€1,-). Ik wilde nog langer kijken maar het was al bijna sluitingstijd dus ging ik maar snel naar de kassa.

Het was een erg geslaagde dag en ik kocht weer veel om te gebruiken voor diverse projecten. Sommige hiervan zal je terug zien op m’n blog! Bij het vorige artikel over kringloopwinkels ontdekte ik al twee nieuwe kringloopwinkels, en nu kan ik deze drie ook aan mijn lijstje toevoegen. Stay tuned voor een volgend artikel over kringloopwinkels (die komt er vast wel)!
Bij welke kringloopwinkel moet ik zeker een kijkje gaan nemen?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Kringloop: eindelijk weer naar de kringloop”

 1. Villasappho schreef:

  Die bieropener zou ik ook zeker weten meegenomen hebben! En ik drink niet eens alcohol. Leuk die prijzen ook trouwens jammer dat die kringlopen niet bij mij in de buurt zijn.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Er zijn vast ook leuke kringloopwinkels bij jou in de buurt 😉 !
   Ik hoop er nog veel meer te ontdekken in heel Nederland.

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.