Inpaktips voor de vakantie

Inpaktips voor de vakantie

Wie houdt er nou niet van, lekker onbezorgd op vakantie gaan. Maar kan dat wel als je erachter komt dat je je oplader vergeten bent? Ik geef je wat inpaktips voor de vakantie!


Bij elke soort vakantie hoort natuurlijk weer een andere soort inpaklijst. Bij een zomervakantie naar het strand hoort geen snowboard en bij een wintersport vakantie neem je ook geen strandlaken mee. Om zulke verwarringen te voorkomen deel ik wat inpaktips voor de vakantie.
Denk aan hoelang je op vakantie gaat, wat de bestemming is en hoe zwaar en groot je koffer mag zijn.
En iets wat altijd handig is: LIJSTJES! (are a girl’s best friend!). Mocht je samen met iemand op vakantie gaan, dan kan je samen aan een lijstje werken in Google Sheets.

Inpaktips voor de vakantie

Toilettas

Voor je toilettas kan je kleine mini flesjes vullen, die reisflesjes zijn vaak te koop bij Kruidvat, Etos of Hema. Echt super handig omdat je ze steeds weer opnieuw kan vullen én zo is het weer wat beter voor het milieu dan allerlei kant-en-klare flesjes van shampoo enzo. Een paar andere dingen om niet te vergeten:
– douchegel
– shampoo
– conditioner
– tandpasta
– tandenborstel
– haarborstel
– haarelastiekjes (die je overigens ook ergens anders voor kan gebruiken dan in je haar)
– speldjes
– deodorant
– scheermesje
– make-up
– make-up remover
– watjes
– wattenstaafjes
– dag- of nachtcrème
– zonnenbrandcrème
– after sun
– medicijnen
– EHBO-setje
– handzeep

Handbagage

Handige dingen om bij je te hebben, iets om niet te vergeten of gewoon fijn om dicht bij je te hebben. Ik dacht aan deze items:
– identificatiebewijs
– portemonnee
– mobiel (en vergeet je oplader niet!)
– flesje water
– iets te eten
– kauwgom
– desinfecterende handgel
– zakdoekjes
– pen en papier

Wat moet ik nog meer mee?

En voor de rest ligt het er echt aan wat voor soort vakantie je gaat vieren, voor hoelang je vakantie gaat vieren en wat je zelf het liefst mee wilt nemen. Ik kan voor jou niet allemaal invullen wat jij wilt meenemen namelijk! Maar vergeet vooral die opladers niet…
Ik ga nu verder met wat algemene inpaktips voor de vakantie.

Inpaktips voor de vakantie

1. Outfit

Zorg dat je al je outfits van tevoren uitzoekt, maak wat leuke setjes. Stel je voor dat als je bij aankomst ziet dat je helemaal niks kan combineren, dan wordt je daar toch al snel chagrijnig van?! Het is 3x niks dat je de hele vakantie denkt dat je geen leuke kleding mee hebt.
Bedenk slimme setjes, je kan een rokje makkelijk met een T-shirt, top of truitje combineren samen met een legging, panty of zonder iets eronder. Het T-shirt kan je dan weer combineren met een vest en een broek voor wat koudere dagen.
Ook is het handig om een comfortabele outfit mee te nemen, of aan te trekken voor de heen- en terugreis!

2. Schoenen inpakken

Wil je veel schoenen kwijt in je koffer? Zorg dan dat je alle stekkertjes, sokken of andere kleine dingen erin stopt. Zo pak je praktisch je koffer in. Werkt trouwens ook bij hoeden of petjes (ik heb er alle ervaring mee met mijn Pokémontrainer cosplay die vaak mee gaat naar een weekendje Abunaicon).

3. Of schoenen thuis laten

Of neem gewoon niet zoveel schoenen mee als het toch niet in je koffer gaat passen. Je kan niet eens alle schoenen tegelijk dragen.
Neem dus 1 paar comfortabele schoenen, 1 paar nette schoenen en 1 paar seizoensgebonden (bijvoorbeeld slippers) schoenen mee.

4. Ruimte

Wil je meer kwijt kunnen in je koffer? Vouw dan je kleding en handdoeken netjes op in plaats van in je koffer te smijten. Wat nog beter werkt is het oprollen van kleding en handdoeken. Het zal je verbazen hoeveel er dan ineens in past!

5. Geordend

Sorteer je koffer op categorie. Kleding bij kleding, spelletjes bij de spelletjes. Dat helpt ook met het passen en meten (lees: gepuzzel) in de koffer. Het is ook een stuk makkelijker als je de koffer weer gaat uitpakken, niet dat de ene sok bovenin ligt en de andere ergens onderop.

Inpaktips voor de vakantie

6. Boekenkast

Het is heerlijk, boeken lezen op vakantie. Ik lees eigenlijk sneller boeken op vakantie dan dat ik dat thuis zou doen. Maar die dingen nemen zoveel ruimte in, in je koffer! Probeer eens een eBook of een luisterboek (daar ben ik persoonlijk geen fan van) dat neemt veel minder ruimte in beslag.
Of als je toch de hele verzameling boeken mee wilt nemen, verdeel ze dan een beetje over de koffer. Dan loop je straks niet scheef omdat alle boeken bij elkaar liggen.

7. Souvenirs

Wil jij ook altijd souvenirs mee terug nemen maar heb je al op de heenreis een volle koffer? Zorg dat je wat oude kleding mee neemt, boeken die je maar 1 keer wilt lezen en tijdschriften die je toch niet meer mee terug neemt. Die kan je op de plaats van bestemming een tweede leven geven (laat het leesvoer liggen in de AirBnB of maak een campingbuur blij met een lekker warm vest) en heb jij meer ruimte voor souvenirs in je koffer!

8. Altijd handig

Iets wat altijd van pas komt is een pen en een klein boekje (een notitieboekje bijvoorbeeld). Je kan er dingen in opschrijven – lijstjes – zodat je iets niet vergeet of je kan iets tekenen wat je probeert te zeggen in het buitenland maar je komt er niet uit (iedereen snapt wel symbolen of emoticons).

9. Dikke Van Dale

Een woordenboek of talengidsje van het land waar je heen gaat is soms ook wel makkelijk. Even snel een woord of zin opzoeken. En de meeste mensen vinden het juist wel leuk als je een beetje struikelt met de woorden maar toch probeert om hun taal te spreken.
Zulke boekjes zijn vaak klein en nemen toch niet zoveel ruimte in.

Inpaktips voor de vakantie

10. Spelletjes

Speel je graag spelletjes tijdens je vakantie? Neem zoveel mogelijk spelletjes in reisformaat mee. Dit scheelt weer veel ruimte in de koffer en kan je toch spelletjes spelen.
Twee pakjes kaarten is ook wel een must, aangezien je veel kaartspellen met twee pakjes kaarten kan spelen. Ze passen altijd wel bij mij in de koffer!


Zo, mocht je binnenkort op vakantie gaan dan kan je alvast aan een inpaklijstje beginnen! Uit ervaring weet ik inmiddels dat zo’n inpaklijstje best handig is. Als je gaat inpakken kan je doorstrepen wat je in de koffer doet (of als je het digitaal invult kan je het ook een leuk kleurtje geven).
Heb jij nog inpaktips voor de vakantie?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een antwoord

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.