DIY: Decoupage (creatief met servetten!)

Creatief met servetten

Verveling zit er voor mij niet in. Ik heb genoeg te doen in mijn vrije tijd, en vooral nu het advies is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Van een saai, vies oud doosje heb ik een leuk opbergdoosje gemaakt. En dat met decoupage, ik was namelijk creatief met servetten!


Decoupage, misschien is het bij jou meer bekend als hobby voor de huisvrouw. Dat was het voor mij wel in ieder geval (bedankt ‘Internetgekkies’…) totdat ik eens ging zoeken wat het nou precies was. Met Mod Podge, servetten (of speciaal decoupage papier) en een kwast kan je al aan de slag. Ik had nog hele schattige servetten met donuts, en zag het al helemaal voor me hoe ik ze kon gebruiken.

Creatief met servetten

Wat heb ik gebruikt:

– een wit doosje
– acrylverf (ik heb wit met blauw gemengd)
– een schattig servet
– schaar (-tje)
– Mod Podge (ik had diverse maar ben uiteindelijk voor de ‘Glossy’ variant gegaan)
– kwasten

Creatief met servetten
Creatief met servetten

De ondergrond

Eigenlijk wist ik nog helemaal niet dat ik decoupage ging doen toen ik mijn witte doosje vond bij de kringloopwinkel (zie ook Kringloop: voor alles is een doel). Wat ik wel wist is dat het doosje sowieso een opknapbeurt nodig had.
Na het ontleden van de ‘versieringen’ maakte ik het doosje schoon. Ik kon de structuur er niet zo goed vanaf krijgen, dat nam ik maar voor lief. Met acrylverf kreeg dit doosje een nieuwe kleur, een frisse kleur die ik wel bij de print van het servetje vond passen.

Creatief met servetten

Decoupage

En toen kon het ‘echte’ werk beginnen. Ik knipte heel voorzichtig het figuur uit het servet. Ik was blij dat het figuurtje wat simpele vormen heeft, dat maakte het knippen wel makkelijker.
Na het knippen koos ik een plek uit op het doosje waar mijn figuur moest komen en met een kwast smeerde ik hier een laagje Mod Podge op. Ik drukte het figuur zachtjes aan op het laagje Mod Podge en met een kwastje smeerde ik hier voorzichtig nog een laagje Mod Podge overheen. Tijdens het uitsmeren zorgde ik ervoor dat de luchtbelletjes zouden verdwijnen.

Creatief met servetten

De afwerking

Om het allemaal goed te sealen heb ik nog een laag Mod Podge aangebracht, maar nu over het hele doosje. Zo is niet alleen het servetten figuur maar ook de verf goed beschermd. Omdat ik zo nog niet helemaal tevreden was heb ik ook nog wat dotjes glitterlijm her en der toegevoegd. Glitters zijn altijd wel goed!


Dus mocht je ooit een hele leuke servet hebben en je vindt het eigenlijk zonde om deze te gebruiken dan kan je hem gebruiken voor decoupage. Wees lekker creatief met servetten en upstyle zo een oud opbergdoosje!
Wat is de meest bijzondere servet die jij hebt gezien of gebruikt?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “DIY: Decoupage (creatief met servetten!)”

  1. jacqueline van nieuwenhuize schreef:

    wat een leuk idee! ik heb nog servetten met kikkers!

    1. DinjaDONUT schreef:

      Die kan je ook gebruiken! 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.