Tips: Tijd voor een feestje!

Feestje

Voor de lezers die mij al een tijdje volgen, dit is een artikel die ik alweer 6 jaar geleden heb geplaatst maar dan is hij flink geüpdatet! In dit artikel geef ik wat tips over hoe je een leuk feest kan organiseren. Heb je wel zin in een feestje? Lees dan snel verder!

Er zijn natuurlijk verschillende soorten feesten, een verjaardagsfeest, een housewarming, bruiloft, babyshower maar er zijn ook feesten zonder redenen. Voor allerlei soorten feestjes geef ik wat tips, je kan ze dus bij verschillende feesten toepassen. Bedenk natuurlijk wel eerst van tevoren wat voor soort feest je wilt organiseren. Dat is wel erg handig voor de voorbereidingen.

Waar begin je mee?

Een beetje brainstormen! Pak een notebook (app of een papieren variant) en som wat ideeën op. Wat heb je nodig voor dat feestje?
Hier zijn een aantal punten waar je aan kan denken voor op je lijstje:
– thema
– versiering
– locatie
– uitnodigingen
– drankjes
– hapjes
– muziek
– entertainment
– buren
Maak een lijst met mensen die je wilt uitnodigen, denk hierbij ook aan de ruimte die je hebt (de woonkamer of een afgehuurde zaal). En hoe wil je de mensen uitnodigen?
Bedenk van tevoren een thema. Is het een Halloweenfeestje dan kan je iedereen verkleed laten komen. Of wil je juist fancy pancy aan de High Tea gaan zitten? Pas daarna ook de versieringen, hapjes, drankjes en muziek aan op het thema. 

Thema’s/ redenen voor een feestje

– Pasen
– Zomer
– Verkleedfeest
– Jaren ‘60s, ‘70s, ‘80s, ‘90s, ’00s
– Gemaskerd
– Volle maan
– Foute Apreski
– Glitter and Glamour
– High Tea
– Welkom thuis feestje
– Halloween
– Thanksgiving
– Kerst
– Oud & Nieuw

Feestje

Uitnodigingen

Het leukste is natuurlijk om persoonlijke uitnodigingen te maken en te versturen. Als je papieren uitnodigingen gaat maken (lekker creatief te werk gaan) kan je deze uiteindelijk zelf bezorgen bij de genodigden of per post versturen (via PostNL kan je zelfs je eigen postzegel ontwerpen!).
Maar als je het digitaal wilt aanpakken kan je ook in Photoshop een leuke uitnodiging maken en deze versturen via WhatsApp of maak een Facebook evenement aan (zo zie je gelijk wie er komen).

Voorbereidingen: wat moet je allemaal kopen?

Drankjes:
Wil je dat het feest één groot zuipfestijn wordt, of wil je dat je gasten zich lekker rustig blijven gedragen en gezellig aan hun cola zitten? Je kan ervoor kiezen om sterke drank in huis te halen, wat bier of wijn. Maar let wel op: niet iedereen vind alcohol lekker of moet nog met de auto rijden. Zorg ook dat je (genoeg) non-alcoholische dranken in huis hebt.

Hapjes:
Je kan zelf hapjes maken (denk aan kleine wraps, cupcakes, kaasstengels) of je kan ze kopen. Op verjaardagen doen schalen met stukjes worst, kaas en gehaktballetjes het altijd wel goed. Maar bij een ander feest kan je ervoor kiezen om gewoon bakken met chips, nootjes en andere zoutjes neer te zetten.
Als je wilt dat mensen in beweging komen, kan je een grote tafel inrichten met allemaal hapjes, zodat mensen wel moeten lopen voor hun hapje (en drankje) en niet zo stijf als een plank stil blijven zitten.

Versiering:
Als je al genoeg versiering in huis hebt, dan kan je deze stap negeren. Heb je niks of erg weinig, dan zijn dit handige tips!
Blijf bij je thema, bij een Halloweenfeestje is het niet zo verstandig om met de verjaardagsversiering aan te komen. Bij Action, Xenos, Big Bazar, SoLow kan je genoeg leuke (thema-) versieringen vinden. Maar ook kan je zelf versieringen maken, kijk voor inspiratie zeker even op Pinterest. 
Geen zin om iets te kopen en geen tijd meer om iets te maken? Vraag dan een paar vrienden, wat buren of aan de familie of ze nog wat versiering in huis hebben. Extra twist: bring your own decoration (in plaats van bring your own beer). Vraag je gasten of ze iets van versiering willen meenemen.

Feestje

Programma

Wat wil je allemaal doen met je feest? 
Je kan spelletjes gaan doen, zoals hints, pictionary of 30 seconds. Maar je kan ook van tevoren wat leuke muziek verzamelen. Maar een afspeellijst aan op Spotify en zorg dat je gasten ook wat nummers kunnen toevoegen. Een gezellig praatje maken op een feestje is natuurlijk ook nooit verkeerd, wie weet kom je achter nieuwe dingen die je nog niet wist over je gasten.
Als je iets uitgebreids wilt doen dan kan je iedereen aan het werk zetten door een workshop te volgen, doe een leuke fotoshoot (met photobooth props) of organiseer een ouderwetse speurtocht!

Zo, heb je nu genoeg inspiratie om een feestje te organiseren of twijfel je nog ergens over? Mocht je ergens mee zitten dan kan je altijd mij even mailen of aanspreken via social media (Facebook, Instagram) en dan kan ik kijken of ik je kan helpen!
Feestjes zijn leuk! Het is ook zeker een aanrader om de gasten een +1 mee te laten nemen zodat je weer nieuwe mensen leert kennen.
Heb je wel eens een themafeestje georganiseerd?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.