Personal: Nieuwe baan!

Personal: Nieuwe baan

Het is weer tijd voor een persoonlijk berichtje van mijn kant! Hoe gaat het nu met mij, hoe zit het met het minimaliseren en wat is er toch met die titel? Heb ik een nieuwe baan?

Geloof het of niet; het is best een tijdje geleden dat ik een persoonlijke update heb geplaatst. Er zijn weer eens veel dingen veranderd en daarover wil ik jullie even bijpraten. De titel van het artikel verraad natuurlijk al iets groots en om de spanning op te bouwen sluit ik daarmee dit artikel lekker af. Mocht je dus nieuwsgierig zijn naar alleen het ‘Nieuwe baan’ gedeelte, dat is onderaan dit artikel te vinden.

Hoe gaat het?

Als mensen dat mij een half jaar geleden vroegen, was het antwoord standaard: “Ja, het gaat wel.”. Ik had veel om over na te denken en wist het allemaal niet zo goed meer op het gebied van werk en toekomst. Een soort van midlife crisis (nu al???) of burn-out misschien (ik ben er niet mee naar een dokter gegaan want ik ben niet zo weg van dokters). Hoe kon het toch dat ik niet lekker in m’n vel zat? Ik begon van allerlei lijstjes te maken en ik ging zelfs naar een loopbaanadvies spreekuur via het FNV.
Blijkbaar had het geholpen want ik begon wat dingen te veranderen. Zo ben ik weer aan het klussen gegaan; mijn keuken heeft een kleine make-over gekregen door middel van wat verf en nieuwe greepjes. Maar ik begon me ook af te vragen of ik mijn werk bij de Gamma wel tot aan m’n pensioen kon volhouden. Het maakte me niet meer gelukkig.

Minimaliseren

Ik begon ook weer het opruimen en minimaliseren aan te pakken. Elk kastje van mijn huis is wel een keer uitgepluisd, en ook de kerstspullen die eerst nog bij m’n moeder stonden kregen een opruimbeurt voordat ik het in huis ging plaatsen. Veel van mijn spullen gingen weg en ik ben nog lang niet klaar! De spullen die ik weg doe gaan naar familie, vrienden, kennissen of ik breng het naar de weggeefkast die bij mij in het appartementencomplex staat. Voor de spullen die ik houd en die seizoensgebonden zijn (kerst of Halloween) ga ik nog mooie opbergboxen bij IKEA kopen, zodat het netjes in mijn berging/ washok gaat passen.

Personal: Nieuwe baan

Nieuwe baan

Zoals ik al zei bij het kopje ‘Hoe gaat het?’, ik begon me af te vragen of ik mijn werk bij de Gamma wel tot aan mijn pensioen kon volhouden. Het werk maakte me niet meer gelukkig. Ik vond geen uitdaging meer en had het gevoel dat ik vast zat. Mijn creativiteit kon ook z’n ding niet doen en ik kropte van alles op, ook mijn gevoelens. Ik zat zo vast! Er moest verandering in komen. Ik ging naar een loopbaanadvies spreekuur van het FNV, waar ze me heel goed hebben geholpen. Daarna vroeg ik rond aan vrienden en familie welke baan ze bij me vonden passen. Ik heb veel diverse banen gehoord en zelf had ik ook al een lijstje gemaakt met banen die ik bij mezelf vond passen. Uiteindelijk na een zoektocht naar vacatures kwam ik bij Pipoos terecht. Er stonden vacatures op de site! En zelfs voor een filiaal in Utrecht.
De sollicitatie e-mail met CV had ik zo verstuurd en al snel kreeg ik reactie. Ik mocht op gesprek komen! Met vele zenuwen ging ik naar het gesprek en eigenlijk waren ze meteen al enthousiast. Dat had ik totaal niet verwacht. Een beetje verbaasd ging ik naar huis, ze hadden me een baan aangeboden… Een creatieve hobbywinkel, dat past wel bij mij! Dus vanaf nu ben ik verkoopmedewerkster bij Pipoos!

Zo, we zijn weer even bijgepraat! Dat was wel even nodig. Vanaf nu kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten gaan en van allerlei nieuwe hobby’s ontdekken (ja, nog meer!). Ik raak onderhand de tel kwijt hoeveel hobby’s ik heb!
Wat zijn jouw hobby’s?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.