Creatief: Valentijnsdag kaarten

Valentijnsdag kaarten

Vele hobby’s hebben mijn interesse gewekt, zoals handletteren en kaarten maken. Waarom niet die twee combineren, dacht ik zo. Ik maakte Valentijnsdag kaarten, speciaal voor de dag van de liefde.


Door mijn nieuwe baan bij Pipoos ben ik weer lekker bezig met veel van mijn creatieve hobby’s. Zo ben ik vaker bezig met tekenen, schilderen en ik heb zelfs een nieuwe hobby ontdekt: diamond painting. Maar ook hobby’s als kaarten maken heb ik weer een beetje opgepakt. En speciaal voor Valentijnsdag maakte ik kaarten. Simpel maar wel heel leuk (al zeg ik het zelf).

Valentijnsdag kaarten

Handlettering

In mijn kerst artikel liet ik het al een beetje doorschemeren: ik ben nog steeds bezig met handletteren! Naast het oefenen in een speciaal schriftje, op allerlei kladblaadjes en in een journal (hierover later meer) ben ik het handletteren ook gaan gebruiken om kaarten te maken.
Ik zorg er eerst voor dat ik een schets maak met potlood voordat ik met een fineliner eroverheen ga. Zo kan ik foutjes altijd nog herstellen. Met mooie Pental metallic pennen (te koop bij Pipoos, er zijn 8 mooie kleuren) maakte ik wat effect in de letters.

Valentijnsdag kaarten

De Donuts

Ik heb het tekenen weer opgepakt en de donut tekeningen zijn weer terug! Ook maken hun een comeback (zie ook: Donut tekeningen #1 en #2) op deze Valentijnsdag kaarten. Ik tekende twee verliefde donuts, eentje versierd met wat handlettering en de andere ziet gewoon niks anders meer dan hartjes. Getekend – eerst met potlood – met fineliner en lekker ingekleurd met kleurpotloden. Ik wil echt weer vaker donuts gaan tekenen, want ik vind het hartstikke leuk om te doen.

Valentijnsdag kaarten

Nieuwe items

En, omdat ik het even wil delen, ik heb ook weer wat nieuwe creatieve benodigdheden gekocht. Dat krijg je er nou van, als je in een hobbywinkel werkt (ook al heb ik niet alles bij Pipoos gehaald). De creatieve kriebels vliegen me om de oren heen. Ik wil alle hobby’s wel doen!
Mijn gekochte items:
– Acrylic stamp bloc (€3,48 Pipoos)
– Clear stamps Hetty’s (€7,95 Kreatief Bezig Zijn, €2,97 Pipoos)
– Clear stamps Memory en Adventure (€1,49 per stuk Action)
– Transfer holografische folie (€0,45 Xenos)
– Stickerblok 24 vel (€0,94 Action)
– Houtbrandpen (€4,95 Action)
– Metallic kaarten met envelop (€0,59 per set Action)
– Pentel Duel Metallic pen (€2,59 per stuk Pipoos)
– Distress Inkt (€3,20 Kreatief Bezig Zijn)
– Vlinder pons (€6,25 Kreatief Bezig Zijn)
– Rood lint (€1,50 Kreatief Bezig Zijn)

Voorlopig kan ik wel weer vooruit met de spullen die ik heb gekocht. Vooral ben ik erg nieuwsgierig naar de houtbrandpen van de Action. Ik heb nog een stukje hout liggen die ik heb gevonden tijdens één van mijn avonturen dus dat is nu het proefmonster. Maar later blog ik er meer over.
Wat doe jij met Valentijnsdag?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.