Adventure Journal

Adventure journal

Ooit ben ik begonnen met een travel journal bij te houden, speciaal voor in de vakanties zodat ik de leuke gebeurtenissen niet zou vergeten. Maar waarom niet vaker zo’n journal bijhouden? Daarom begon ik aan een Adventure journal.

Het idee kwam ooit in me op om alle foldertjes en losse spulletjes die ik vond (of verzamelde) tijdens vakanties in te plakken in een schrift. Ik ben een hoarder wat betreft foldertjes en wist na de vakantie vaak eigenlijk niet wat ik ermee moest. In die tijd was ik wel vaker bezig met een plakboek en plakte maar van alles in wat ik wilde.

Adventure journal
Adventure journal

Vakantie verslag

Ik begon een soort verslag te maken door middel van de plaatjes die in de foldertjes stonden. Soms zette ik er een klein stukje tekst erbij om het plaatje duidelijkheid te geven. Later heb ik dit ook gedaan maar dan wat meer met een vakantie verslag erbij. Hele verhalen schreef ik over de avonturen die ik op vakantie mee maakte (zie ook mijn travel journal). Het beviel me wel dat ik zo de foldertjes van de vakantie kon verwerken.

Bullet journal

Iets wat mij ook wel interessant leek was een bullet journal. Ik kon alleen steeds niet bedenken wat ik er nou in moest doen. Vaak heb ik op Instagram, Pinterest of Google naar inspiratie gezocht maar ik kon er mijn draai niet in vinden. Het blijft iets heel leuks maar wat, oh wat, moest ik er toch in doen? Ik blijf het leuk vinden om de bullet journals van anderen te bewonderen, maar voor nu is het niks voor mij.

Adventure journal
Adventure journal

Adventure journal

Zo kwam ik uiteindelijk op het idee om een bullet journal met een travel journal te mixen. Een adventure journal kwam eruit! In een adventure journal kan ik alle avonturen beschrijven die ik meemaak. Een roadtrip, een bezoek aan een museum of een dagje door het Nederlandse landschap wandelen. Net zoals in een travel journal kan ik mijn belevenissen opschrijven. En (gedeeltes van) foldertjes kan ik erbij plakken om het verhaal duidelijker te maken.

Adventure journal
Adventure journal

Van idee naar…

Dat het idee er is, dat is pas stap 1 maar ga ik het ook echt uitvoeren? Het antwoord is ‘ja’. Ik ben al een poosje bezig zelfs in mijn adventure journal. Ik deed er eerst best lang over om een boekje te vinden om mijn avonturen in op te schrijven maar het bleek dat ik eigenlijk nog wat schriften had waar ik niks mee deed. Een schrift met donuts is voor nu dus mijn adventure journal! En als deze vol is, heb ik nog zo’n schrift dus ik kan voorlopig vooruit.

Adventure journal
Adventure journal

Tips

De enige tips voor het maken van een adventure journal die ik heb zijn: gebruik de folders, verzamel leuke items om in te plakken en schrijf over je avonturen zoals je zal schrijven naar een ander (schrijf dus eigenlijk niet voor jezelf). Maak het interessant om te lezen!
Wat vind jij van een adventure journal?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een antwoord

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.