Kringloop: Voor alles is een doel

Voor alles is een doel

Je loopt de kringloopwinkel binnen, ziet wat stoffige decoraties staan en afgedankte cd’s. Wat moet men hier toch mee? Voor meerdere redenen kan je binnen lopen bij een kringloopwinkel want voor alles is een doel.

Ik heb weer eens wat kringloopwinkels bezocht en ik wil graag mijn vondsten met jullie delen. Als je me volgt op Instagram heb je ze vast al voorbij zien komen, maar nog niet waar ik het precies heb gehaald en wat het doel is. Er staat vaak super veel bij een kringloopwinkel en je kan er van alles bij denken. Vieze meuk of afgedankte spullen. Maar deze spullen zijn voor een ander weer veel waard! Even een schoonmaakdoekje erover heen, een nieuw laagje verf of maak er totaal iets anders van (maar hier wil ik later nog veel meer over vertellen).

Voor alles is een doel

Kringloop De Kei

Niet alleen in Utrecht, maar ook in andere steden ga ik wel eens op zoek naar kringloopwinkels. Zo ook in Amersfoort, de stad waar mijn vriend woont. Op een regenachtige dag bezochten wij de Kringloop de Kei (Puntenbergerlaan 80-82, Amersfoort). Klein maar fijn, en met verborgen hoekjes. Ze hebben er voornamelijk veel boeken en zelfs nog oude videobanden (weet je nog, van vroeger?). Maar ook andere spullen waren daar te koop. Zo kwam ik thuis met een leuk schattig berenblikje (€0,50), een kersthondje met kaartje er nog aan (€1,-) en een oud scrabblespel (€2,-).

Voor alles is een doel

Kringloopwinkel De Waarde

Er zijn nog veel kringloopwinkels die ik nog niet heb ontdekt in Utrecht en daarvan was Kringloopwinkel De Waarde (Veilingstraat 10, Utrecht) er een van. Tot op een dag in december. Ik moest van station Utrecht Centraal naar huis en had meerdere opties. Met de trein, met de bus of een wandeling. Ik zag op Google Maps dat ik met een wandeling langs een kringloopwinkel zou komen dus ging ik voor die optie.
Het is een grote kringloopwinkel en heeft daardoor ook veel spullen staan. Er is van alles te vinden, en ik vond daar damstenen (€2,50), een wit doosje (€0,25), decoratie zeehondjes (€0,55) en een pakje Lucky Stars (€0,70)!

Voor alles is een doel

Tweede bezoek

En ook tijdens een tweede bezoek aan Kringloopwinkel De Waarde kon ik goed slagen. Deze keer was ik samen met mijn beste vriendin en ook zij vond de kringloopwinkel zeker de moeite waard. Deze keer kocht ik daar een blouse en een zwart rokje. Het kleine strand-thema kastje voor in de badkamer vond ik bij Kringloop Broers, waar ik ook voor de tweede keer was. Als ik de bonnetjes had bewaard, had ik jullie ook mooi kunnen vertellen wat deze items me hebben gekost, excuus!

Voor alles is een doel

Zoals ik in het begin al aangaf: voor alles is een doel. Alles kan omgetoverd worden tot iets wat voor jou leuk, bruikbaar of handig is. Zo heb ik van oude scrabble steentjes leuke hangers voor in een kerstboom gemaakt (zie ook XMAS 2019: Een minimalistische kerst), en de damstenen die ik heb gekocht moeten steentjes worden voor een spel dat ik wil namaken. Daarom; alles kan weer iets leuks, bruikbaars of handig worden zolang je er maar creatief naar kijkt. Binnenkort laat ik ook zien wat ik met het witte doosje heb gedaan, so stay tuned!

Heb je nou geen genoeg van deze kringloopschatten, bekijk dan zeker ook eens de oudere blogberichten. Bijvoorbeeld ‘Schatten van de kringloop‘ en ‘Kringloop schatten Maart 2019‘. Ik houd voorlopig nog niet op met het ontdekken van kringloopwinkels en zal vaker een shoplog plaatsen met spullen van de kringloop!
Welk item heb jij laatst gekocht in een kringloopwinkel?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Eén gedachte over “Kringloop: Voor alles is een doel”

  1. Romy schreef:

    Wat ben je goed geslaagd! Leuk hoor! En ook een tof idee om sommige “oude” spullen om te toveren tot iets nieuws, zoals met de damstenen. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.