Hoe ontdek je Nederland?

Hoe ontdek je Nederland?


Ons koude kikkerlandje; Nederland… Er zijn veel mensen die niet op vakantie willen in Nederland, maar geloof het of niet: ook Nederland heeft mooie plekjes! Maar hoe ontdek je Nederland?


Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om juist hun vakantie zo ver mogelijk van Nederland vandaan te vieren. Warme landen of landen met een totaal andere cultuur. Maar wist je al dat Nederland ook veel te bieden heeft?
Misschien zie je het niet omdat je er woont, alles lijkt normaal en dagelijks. Kijk er eens naar als een toerist, dan zie je vast veel moois.

Plan je route

Mocht je beschikken over een rijbewijs (en auto, anders even huren via bijvoorbeeld Greenwheels of Sixt) of je kent iemand met een rijbewijs en auto, dan kan je natuurlijk via a naar b via de snelweg. Zo hop, je bent er. Klaar!
Kies er eens voor om via de binnendoor weggetjes te rijden. Zet je navigatie op ‘snelwegen vermijden’ en je krijgt gelijk al routes die een stuk leuker zijn dan de route via de snelweg.

Hoe ontdek je Nederland?

Plan geen route

Helemaal klaar voor een groot avontuur? Plan dan helemaal geen route. Plan niks! Rijd gewoon op de wegwijsborden kriskras door Nederland, of probeer je bestemming te zoeken via de borden of een landkaart. Wat nou navigatiesysteem?! Dit is een typisch voorbeeld van ‘Hoe ontdek je Nederland?’. Wat ook een leuke uitdaging is: probeer vanaf een locatie naar huis te rijden zonder navigatie!

Google Maps

Er zijn veel bezienswaardigheden die ik heb gevonden via Google Maps. Al zoekende op de kaart vlakbij de bestemming kom je vast wel een aantal toeristische plekjes, mooie uitzichtspunten of leuke bezienswaardigheden tegen. Zo kan je ook gelijk checken of het open is, of het wel toegankelijk is en hoe duur het eventueel is. Ook laten andere Google gebruikers vaak een beoordeling achter, dan kan je vast zien of het wel iets voor jou is.

Het VVV-kantoor

Die goede oude tijd. Het toeristencentrum, oftewel het VVV-kantoor zit boordevol informatie over die streek of plaats. Wat folders (gratis of betaald) en het personeel die je informatie kan geven over toeristische attracties of de ‘do’s and dont’s’ in de buurt. Je komt vast genoeg nieuwe dingen tegen die je kan ontdekken in Nederland!

Mond-op-mond reclame

Ken je toevallig mensen die ook naar de bestemming zijn geweest waar jij heen wilt, of ben je op zoek naar nieuwe avonturen in Nederland? Vaak door gezellig met elkaar te praten kom je achter veel leuke hotspots. Geef zelf ook wat tips aan de ander zodat hij of zij misschien ook wel een leuk tochtje kan maken. Deel ervaringen, wissel folders uit (scheelt weer papier) of bekijk elkaars foto’s.

Hoe ontdek je Nederland?

Internet

Het wereld wijde web staat echt vol met tips. Eigenlijk een beetje te vol, je ziet door de bomen het bos niet meer. Waar ik graag kijk voor hotspots is gewoon op Instagram, ik lees blogs of kom toevallig iets tegen op Facebook. Ook mijn blog heeft een hotspot categorie, die ik hoognodig weer eens moet aanvullen.

Hoe ontdek je Nederland?

Ben jij er al achter hoe je Nederland ontdekt? Of heb je zelf nog wat leuke hotspot tips die een ander echt niet mag missen? Ik ben benieuwd! Tag @dinjadonut, laat een bericht achter op Facebook of mail naar dinjadonut@gmail.com en wie weet maak ik er een artikel over (in ieder geval zien andere mensen jouw tips).
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.