XMAS 2019: TOP 2000

TOP 2000

Inmiddels heb ik door de jaren heen een eigen kersttraditie ontwikkeld. Zo rond het einde van het jaar gaat spontaan de radio aan en zoek ik de TOP 2000 op, op NPO Radio 2. De lijst is te beluisteren vanaf 25 december tot en met 31 december.


Al sinds 1999 wordt de TOP 2000 uitgezonden aan het einde van het jaar, het was eigenlijk bedoeld om het jaar 2000 in te luiden met een eenmalige muzikale actie. Maar dit concept werd zo’n groot succes dat Radio 2 besloot de TOP 2000 elk jaar uit te zenden. Vanaf 1 december tot en met 7 december werd er gevraagd om te stemmen op je favoriete nummers en vanaf 20 december was de complete lijst bekend gemaakt.

Stemmen

Ook ik heb gestemd dit jaar, net als de twee jaren hiervoor. Elk jaar stem ik wel weer anders, veel nummers die in mijn lijst staan blijven erin maar soms maken nummers plaats voor nieuwe nummers. Dit jaar wilde ik niet meer gaan stemmen op nummers die toch wel in de TOP 2000 blijven staan; zoals Bohemian Rhapsody van Queen. Die stem is nu uitgegaan naar ‘Radio’ van Rammstein. Mocht je benieuwd zijn naar mijn stemlijst van dit jaar: klik dan hier.

Luisteren

Er is eens een jaar geweest dat ik veel thuis was, ik hoefde maar weinig uren te werken en luisterde wel elke dag naar de TOP 2000. Bijna 24 uur per dag soms, want de tv of radio bleef dan aan. Dit jaar heb ik de app gedownload zodat ik, als ik onderweg ben, nog radio kan luisteren. Ik wil zo min mogelijk van de TOP 2000 missen, al vind ik natuurlijk niet alle nummers leuk die erin staan. De top 10, die al veel eerder bekend was gemaakt, is niet zo naar mijn smaak. Er staan een aantal nieuwe nummers in die ik sowieso ga muten als ik ze hoor.

TOP 2000

Fangirl

Ik weet zeker dat als ik eenmaal bezig ben met de TOP 2000 te beluisteren, dat de fangirl weer in mij naar boven komt. Vorig jaar had ik de lijst aan staan tijdens het klussen en stuurde ik in mijn pauzes wat Twitter berichtjes naar de radio (verder doe ik niet veel meer met Twitter, sorry ik kan het gewoon niet bijhouden). Dit jaar heb ik voor het eerst aangegeven bij het stemmen op de nummers dat ze contact met me op mogen nemen, als ze dat nodig vinden. Wie weet kom ik de komende week wel op de radio (of komt m’n Twitter berichtje voorbij op de tv). Stiekem hoop ik ook wel een beetje dat m’n blog artikel voorbij komt bij de radio DJ’s.

En zo zet ik mijn eigen kerst traditie ook dit jaar weer voort. Volgend jaar ga ik weer stemmen, en wellicht wel op de nummers die ik dit jaar vergeten ben. Al is het wel moeilijk om een keuze te moeten maken tussen alle nummers die ik ken! Ik luister nou eenmaal vaak muziek
Welk nummer moet van jou op nummer 1 staan in de TOP 2000?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.