XMAS 2019: Kerst in huis

Kerst in huis

Ja dan is het ineens weer terug naar af. Je begint weer met een beginnersboompje. Een kleintje, een mini kerstboom. Vorig jaar was ik veel te druk met klussen in mijn nieuwe huis waardoor ik kerst een beetje heb overgeslagen. Maar dit jaar kan ik mijn kerstdecoraties lekker stallen in huis. Kijk je mee hoe kerst in huis er bij mij uit ziet?

Toen ik nog samenwoonde had ik een grote kunstkerstboom weten te scoren bij een tuincentrum, met van die takken die net echt lijken! Maar als je uit elkaar gaat worden de spullen natuurlijk verdeeld. En ik wist eigenlijk al dat ik zo’n grote kerstboom nergens kon stallen. Ook al had ik niet direct een eigen huis. Ik kon blijkbaar al een beetje in de toekomst kijken want ik heb inderdaad geen plek voor zo’n grote boom. Toen heb ik veel spullen moeten verdelen, maar nog heb ik veel kerstdecoratie. Het probleem is nu dat ik niet echt iets meer weg kan doen omdat ik alles leuk vind wat ik heb.

Kerst in huis

De kerstboom

Gelukkig had ik al die jaren nog een kleine kerstboom bij m’n moeder staan. Hij is niet groot maar voor mijn kleine huisje precies goed genoeg! Ik heb tussen alle kerstballen die ik had de kleinste uitgezocht want die passen in de boom. Een slinger vond ik niet nodig, ik had nog een mooi gekleurd lintje liggen en in plaats van kerstlampjes heb ik nog ergens een lichtslinger gevonden van een andere decoratie. Ik vind een piek voor deze boom een beetje too much, ik had nog kleine kerstmutsjes dus dat is voor dit jaar mijn ‘piek’. En natuurlijk hangen er ook donut kersthangers in de boom, die kunnen niet ontbreken bij mij.
De tafelloper die onder de kerstboom ligt heeft mijn oma zelf geborduurd, ik heb geen eettafel dus leek dit me wel een goede plek. Op het bureau staat verder ook nog een bord met wat kaarsen erop.

Kerst in huis

Het kerstdorp

Iets waar ik een enorme fan van ben, wat altijd voor mij het ‘kerst in huis’ gevoel geeft is mijn kerstdorp. Ook het dorp heeft wat moeten doorstaan, want alle kersthuisjes moesten ook eerlijk verdeeld worden! Maar vorig jaar heeft mijn moeder een leuk donut kraampje gevonden en dit jaar heb ik zelf de Dom van Utrecht (in de Intratuin in Amersfoort) erbij gekocht.
Omdat ik nog niet weet waar ik mijn kerstdorp volgend jaar ga neerzetten, heb ik nog maar geen kerstdorpondergrond gemaakt. Ooit wil ik nog een mooie kerstdorpondergrondplaat van MDF maken. Maar ik heb daar wel genoeg bergruimte voor nodig, en dat heb ik op dit moment niet! Dus verpakkingsmateriaal van wat kerstdecoratie dient nu als ondergrond voor het kerstdorp. Het is wit, en ik hoefde er niks nieuws voor te kopen. Dat scheelt weer.

Kerst in huis

Kerstletters

Maar als je denkt dat kerst in huis daarmee klaar is, dan heb je het mis. Ik heb nog een leuk buikkastje van m’n oma in huis waar nog wat kerstdecoratie op staat. Hier heb ik de kerst letters opstaan, samen met nog een sneeuwbol, de twee leuke beertjes van de kringloop en wat andere losse kerstdecoratie. Ik vond dat dit kastje niet leeg mocht staan tijdens kerst. Mijn eerste idee was om de tafelloper hierop te doen, maar hoe ik het ook decoreerde, het stond gewoon niet goed. En de letters moesten goed opvallen. Dat was mijn prioriteit.

Kerst in huis
Kerst in huis

Overige kerstdecoratie

En dan heb ik nog door het hele huis heen wat overige kerstdecoratie staan. Zoals het leuke witte kerst-kistje waar mijn kerstknuffels in zitten (in de zin van; te schattig om niet neer te zetten). Bij de tv wilde ik veel meer decoratie neerzetten maar er ontstond een probleem; ik kon de tv niet goed meer bedienen. Dus ik heb daar moeten minderen en ik schuif er nog steeds af en toe, vooral als ik mijn PS4 wil bedienen. Op de vensterbank staat een houten boompje, die stond er vorig jaar ook al want dat vond ik wel grappig tijdens het klussen.
Op mijn lichtbox en letterbox heb ik een leuke kerstquote gedaan. De lichtbox (niet op de foto’s) staat: ‘Baby it’s cold outside’, wat eigenlijk nergens op slaat want dit is volgens mij de warmste kerst die ik ooit heb meegemaakt.

Verder wil ik jullie allemaal nog een fijne kerst wensen! Met veel gezelligheid, vrede op aarde, lekker eten en misschien zelfs wat cadeautjes.
Hoe vier jij kerst dit jaar?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.