XMAS 2019: Een minimalistische kerst

Een minimalistische kerst

Er zijn vast nog veel stappen die ik moet ondernemen om een ‘echte’ minimalist te worden, maar ik kom er wel. Met de kerst in aantocht en een niet zo’n volle portemonnee moet ik maar een minimalistische kerst gaan vieren. En eigenlijk is dat toch altijd de bedoeling?!


Door alle kerstdecoraties, kerstnummers en een x aantal kerstmarkten die je kan bezoeken zou je onderhand vergeten waar het allemaal om draait. Althans, waar ik vind dat kerst om draait. Een paar feestdagen waar je gezellig met familie en vrienden viert om samen te zijn. Vrede op aarde (al zitten we daar op deze aardbol er soms ver naast).

Een hoarder…

Met vrede op aarde in mijn achterhoofd, zit ik op de bank te bedenken dat het helemaal niet gaat om al die kerstdecoraties. Al die kerstdecoraties die ik in de afgelopen jaren heb verzameld als beginnend hoarder. Zoals ik al een paar keer eerder aangaf, ben ik het zat om een hoarder te zijn. Als maar dat verzamelen… Ik wil juist genieten van de spullen die ik heb, leren om die meer te waarderen en uiteindelijk om helemaal niet afhankelijk te zijn van spullen. Waarom hecht ik toch soms zoveel waarde aan spullen?

Een minimalistische kerst

Waarde

Deze kerst wil ik juist meer waarde hechten aan de tijd, gezelschap, de gezellige kerstperiode en het feit dat het in ons land geen oorlog is (al lijkt het er soms wel op met al die nare discussies). Mijn vriend heeft ervoor gezorgd dat mijn interesse is gewekt voor de Tweede Wereld oorlog (dat heeft weer te maken met zijn hobby, maar daar vertel ik later wel een keer over). De soldaten konden geen fijne kerst vieren, met hun familie en vrienden. Ze zaten soms ver van huis, in de kou! Daarom moeten wij maar van kerst gaan genieten!

Opgeruimde spullen

Ik wil tijdens deze kerstperiode eens wat minder waarde hechten aan spullen. Laatst heb ik een aantal dozen vol met kerstdecoraties opgehaald die nog bij m’n moeder stonden en nu is het tijd om daar eens wat van weg te doen. Ik heb vast niet al die spullen nodig en vooral niet als ik in het nieuwe jaar nog minimalistischer wil gaan leven. Opgeruimde spullen is een goed begin van het nieuwe jaar.

Een minimalistische kerst

Creatief

En natuurlijk, naast veel spullen opruimen moet ik ook niet veel meer erbij gaan kopen. Ik heb tenslotte geen huis met veel opbergruimte en moet ik het doen met de ruimte die ik heb. Daarom besloot ik mijn creativiteit in de strijd te gooien. Dingen maken in plaats van maar nieuw te kopen.
Ik had al een aantal jaren wat scrabble letters in huis, maar wist steeds niet wat ik met de letters wilde doen. Totdat ik dus het idee kreeg om mijn eigen kerstdecoratie te gaan maken. Ik besefte me dat ik dit wel erg leuk vond om te doen en voor ik het wist had ik zo een stuk of 10 hangers gemaakt. Omdat mijn kerstboom dit jaar aan de kleine kant is, besloot ik om de kersthangers te gaan verkopen. Dus bij interesse, ik heb hier een aantal van deze Scrabble kersthangers te koop.

En zo wil ik meer creatieve dingen gaan doen. Heb ik iets nodig, dan eerst kijken of ik het kan maken met spullen die ik nog heb en als ik niks heb dan eerst bij een kringloopwinkel langs voor benodigde materialen. Ik ga in het nieuwe jaar volledig voor hergebruik van spullen! Daar word ik stiekem ook wel een beetje blij van.
Herbruik jij wel eens iets?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.