XMAS 2019: Creatieve kerstkaarten

Creatieve kerstkaarten

Voor dit jaar heb ik nog genoeg pakken kerstkaarten, laat staan zelfs nog voor volgend jaar! Maar hoe verstuur je nou creatieve kerstkaarten? Ik geef je wat unieke tips hoe jij misschien dit jaar nog creatieve kerstkaarten kan versturen.


De kerstkaarten die ik dit jaar heb verstuurd zijn alles behalve saai. In alle kerstkaarten heb ik wel een tekst of boodschap geschreven door middel van handlettering. Maar de creatieve kerstkaarten die ik graag wilde sturen had ik nog niet af, en ik vind het nogal zonde om daar veel werk in te steken terwijl ik nog een aantal pakken kerstkaarten heb. Eerst opmaken, dan nieuwe fabriceren.

Creatieve kerstkaarten

Handlettering

Een hobby die ik de laatste tijd weer steeds vaker gebruik, is handlettering. Zo’n twee jaar geleden mocht ik meedoen aan een DIY-middag georganiseerd door Viking. Tijdens deze middag was er ook een kleine workshop ‘handlettering’. Ik had hiervoor nog nooit ervan gehoord en wist dus niet wat het nou precies inhield. Maar al snel had ik deze hobby opgepakt na de cursus. Denk je misschien dat ik er na die twee jaar er niks meer mee doe? Dan heb je het helemaal fout, ik oefen nog vaak met handlettering en versier er graag kaarten, post of andere dingen mee. Zo ook mijn creatieve kerstkaarten.
Met zoiets simpels kan je een leuke en persoonlijke boodschap aan de kaarten toevoegen. Je hebt niet meer nodig dan papier, potlood, een eventuele gum en een fineliner. Om te oefenen gebruik ik vaak gebruikte enveloppen, om nieuw papier te sparen.

3D-kaarten

Zelf ben ik er niet zo van, maar ik weet dat er hele clubjes zijn die mooie 3D-kaarten maken. Dat kan je ook doen voor je creatieve kerstkaarten! Bij diverse hobbywinkels, en waarschijnlijk ook online kun je van die knipvellen kopen waarbij je alleen nog maar het patroontje hoeft uit te knippen. Door middel van dubbelzijdig tape stapel je de geknipte plaatjes op, zodat er een 3D torentje ontstaat. Hartstikke leuk om zulke kunstwerkjes te ontvangen en ik geloof dat er veel mensen zijn die met plezier zulke 3D-kaarten maken.

Tekenen

Waarom moeilijk doen als je het ook makkelijk kan maken? Als je tekenen leuk vindt, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie kerst tekening te maken om je creatieve kerstkaarten een eigen draai te geven. Teken een kerstboom, een kerstster of een kerstman die half uit de schoorsteen hangt. We leven (nog) in 2019 dus heel het internet staat bomvol leuke ideeën voor een kerst tekening.

Creatieve kerstkaarten

Recyclen

Waar ik een aantal jaren ooit aan begon (maar ik bezweek door de schattige kerstkaarten die in de winkels lagen) wil ik weer mee verder! Kerstkaarten recyclen. Ik heb nog een aantal oude ontvangen kerstkaarten bewaard zodat ik daarmee weer nieuwe kerstkaarten kan maken. Ik knip, plak en knutsel daarvan zo weer een nieuwe kerstkaart in elkaar. Bij elke kaart kijk ik wat ik ervan kan gebruiken, en plak dit dan op een blanco kaart (die ik overigens ook nog heb, maar ze zijn ook te koop bij o.a. Action of Pipoos). Zo denk ik toch weer een klein beetje aan het milieu, om geen nieuwe kaarten te kopen en oude kaarten (die men vaak weggooit na kerst) te hergebruiken.

Ik weet dat er veel winkels zijn die super schattige of hele mooie unieke kerstkaarten verkopen, en ik wil ze ook echt dolgraag kopen om te versturen, maar ik denk dat creatieve kerstkaarten ook wel in de smaak vallen. Zoiets zou ik zelf ook leuk vinden om te ontvangen.
Wat voor kerstkaarten verstuur jij?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.