Terugblik op 2019

Terugblik op 2019

Oudjaarsdag, we zijn weer aan het einde van het jaar. Omdat dit jaar zo snel is gegaan plaats ik graag een terugblik op 2019. Wat is er zo allemaal gebeurd, heb ik mijn goede voornemens behaald en met welke voornemens ga ik het nieuwe jaar in?

Vorig jaar blogde ik in het nieuwe jaar, over een terugblik op het jaar 2018. Dit jaar blog ik daarom over een terugblik op 2019. Het jaar dat ik voornamelijk druk bezig was in mijn nieuwe huis, gezellig vakantie vierde met m’n vriend in Zwitserland en later nog in België en uiteindelijk deze maand mijn baan opzegde bij Gamma. Maar er is meer gebeurd… En voor het nieuwe jaar heb ik ook weer nieuwe voornemens.

Terugblik op 2019

Zo heb ik mijn eerste proefles gehad bij de ANWB en ga ik daar in het nieuwe jaar mee verder (wegens een wachtrij kan ik niet meteen verder met rijlessen).
De gezondere lifestyle waar ik het vorig jaar over had is wat op een lager pitje komen te staan. Ik zat niet zo lekker in m’n vel en daardoor had ik geen zin om na te denken over gezond eten. Wel denk ik heel erg aan m’n budget of voedselverspilling als ik eten koop.
Ik ben me wel meer gaan focussen op wat ik nou wil, of eigenlijk wat me nou echt gelukkig maakt. De laatste twee maanden ben ik hier langzamerhand wel achtergekomen.
Qua orde en netheid gaat het in huis steeds beter. Door het verhuizen heb ik veel opgeruimd en weggedaan (naar familie of de weggeefkast in mijn pand). Veel spullen heb ik in mijn handen gehad waarbij ik mezelf afvroeg waarom ik het überhaupt nog wilde bewaren. Ook het tv-programma ‘Ons huis vol spullen’ heeft geholpen, door de zooi bij anderen te zien kreeg ik opruimkriebels.

Terugblik op 2019

Fit leven/ gezondere lifestyle

De kilo’s zijn er weer aangevlogen doordat ik niet lekker in m’n vel zat, de kerstdagen zaten vol met eten en vanavond bij Oud & Nieuw zal ik me ook niet inhouden. Al dat gevreet is leuk en gezellig, maar er moet nu wel echt even een einde aankomen. Voor je het weet krijg ik het er nooit meer vanaf. In het nieuwe jaar wil ik weer gezonder gaan leven. Minder thuisbezorgd en vaker gezonder eten in huis halen. Vaker de deur uit om te wandelen of fietsen en vaker de trap pakken in plaats van de lift.

Budget

Ondanks dat ik niet blut ben, wil ik toch weer eens op mijn uitgaven gaan letten. Dit deed ik een aantal jaren geleden ook al en het werkt echt. Vooral nu in combinatie met een minimalistischer leven moet het lukken lijkt me. Ik geef al veel minder geld uit aan ‘prullaria’. Maar de boodschappen mogen ook wat bewuster. Goed letten op aanbiedingen, in bulk kopen zodat het scheelt in prijs én verpakking en ook minder snel eten weg doen.

Offline leven

Ondanks dat ik blog (wat ik ook in het nieuwe jaar blijf doen 1x per week) en ik graag op Instagram zit, wil ik ook veel meer offline mijn tijd besteden. Ik heb genoeg hobby’s, dus ik hoef me geen moment te vervelen. Ik houd mijn blog graag in leven maar als het ten koste moet gaan van mijn leven naast het bloggen kan ik het gewoon niet volhouden. In de offline tijd kan ik veel dingen doen waardoor ik juist inspiratie krijg voor het bloggen. Ook heb ik dan veel meer tijd om een DIY in elkaar te zetten voor m’n blog of uitstapjes te maken waarover ik later kan bloggen. Kwaliteit boven kwantiteit. 

Creatief

Door het offline leven heb ik dan meer tijd over om creatief te zijn. Meer tijd om knutsels te maken, meer DIY’s maken of het verbeteren van cosplays. Ook wil ik in het nieuwe jaar zoveel mogelijk dingen zelf maken. Laatst kwam ik erachter dat ik nog geen vaas in huis heb, deze heb ik nu zelf gemaakt van een lege wasmiddelfles (hierover later meer). Dus als ik voortaan iets nodig heb; eerst kijken of ik het kan maken van spullen die ik al in huis heb, en anders langs de kringloopwinkel om daar iets te vinden voordat ik iets nieuws ga kopen. Het is ook veel beter voor het milieu.

Huis afmaken

Dat betekent veel klussen! Als ik terugblik op 2019 zie ik een merkwaardig iets, op een gegeven moment ben ik gestopt met klussen, terwijl mijn huis nog helemaal niet helemaal af is. Het zijn de laatste puntjes op de ‘i’, het noodzakelijke had ik al gedaan voordat ik in mijn huis ging wonen.
Maar klussen zoals de keukenkastjes restylen (de deurtjes in de verf en nieuwe greepjes staat al gelijk veel beter) moeten dus nog wel gedaan worden. En een klusje waar ik al heel lang tegenop zie: de vitrinekast schilderen (zodat ik er mijn kleine spulletjes in kan opbergen zoals Pokémon figures en edelstenen). Ik zal nog eens een overzicht plaatsen met welke klussen ik nog moet doen, en hoe ver ik al ben in mijn huis.


Hoewel de voornemens misschien niet veel voorstellen voor een ander, zijn ze voor mij wel veel waard. Vooral gezonder leven is mijn eerste prioriteit, en een offline leven hoort er ook wel een beetje bij. Al dat getuur naar die schermen lijkt me niet heel erg gezond.
Welke voornemens heb jij voor 2020?
Ik wens jullie allemaal een fijne jaarwisseling! Tot ziens in het nieuwe jaar!
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.