Halloweenhuis

Een groot voordeel van je eigen huis hebben, is dat je er van alles mee kan doen. Geen zin om het huishouden te doen, 5 dagen per week thuisbezorgd voor de deur hebben staan of je huis omtoveren tot Halloweenhuis. En dat laatste deed ik.


Halloween is echt mijn feestdag. Net zoals bij kerst tover ik mijn hele huis om tot de feestdag. Inmiddels is mijn collectie Halloween decoraties en accessoires wel gegroeid en kan ik het dus tijdens deze feestdag mooi neerzetten.
Het blijft natuurlijk niet alleen bij deze feestdag. Weken voordat het Halloween is, heb ik al een Halloweenhuis, en het blijft ook nog eventjes na Halloween. Daarna begin ik langzaam mijn huis om te toveren in de winterse sferen.

DIY’s

Veel dingen die ik in mijn huis heb staan heb ik zelf gemaakt. Mijn nieuwe aanwinsten zijn: een glazen bol, handjes onder de deur en een douchegordijn de onder het bloed zit. Erg simpele DIY’s die je zo hebt gemaakt! Voor de glazen bol heb je een lamp nodig (de meest simpele plafonniere) en kleine ledlampjes. De handjes onder de deur maak je van karton (recycling yay!) en voor het douchegordijn heb je een douchegordijn (bijvoorbeeld van de Action), rode verf en wat fantasie nodig.
Vorig jaar maakte ik al kleine en snelle DIY’s voor Halloween, waaronder de spinnenwebben en spinnetjes van lijm en vleermuizen in een lijstje. Nog steeds ben ik blij dat ik ze toen heb gemaakt want nu staan de prima in het Halloweenhuis decor.

Budget

Veel goedkope budgetwinkels hebben voor Halloween wel wat leuks te koop. Ik kijk graag bij de Action, Xenos, Big Bazar, Zeeman en vooral So Low is een favoriet! Mix en match je aankopen van deze budgetwinkels tot er iets leuks ontstaat. Zo heb ik veel goedkope kleine spinnetjes samen in een kom gedaan met wat grotere duurdere spinnen (en een DIY spin).
Maar ik denk ook dat je bij kringloopwinkels wel wat kan vinden voor Halloween. Anders zijn er vast genoeg producten die een Halloween DIY kunnen worden (denk aan zombie poppen of fotolijstjes die gevuld kunnen worden met enge plaatjes).

Wees creatief

Je kan zelfs creatief zijn met de decoraties. Daarvoor hoef je niet eens een DIY te volgen. Neem een voorbeeld aan deze foto; ik nam mijn super oude knuffelbeer, mijn lieve Haifisch (de IKEA Blahaj) en mijn piratenhoed. Een beetje creatief neerzetten en ze kunnen zo door als Halloween decoratie. Zie je trouwens ook mijn nieuwe sloffen (de struisvogels) en de spook-lampjes op de foto?
Ook was ik creatief met een oude fietsband en een vuilniszak, hiermee heb ik een spinnenweb gemaakt! Naast dit creatieve werkje laat ik ook nog even wat andere foto’s van mijn Halloweenhuis zien!


Nu ik mijn Halloweenhuis heb laten zien kan ik alles rustig inpakken en opbergen voor volgend jaar. Langzamerhand is het tijd voor de winterdecoraties.
Hoe ziet jouw huis eruit tijdens Halloween?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.