De boodschappentas

De boodschappentas

Even snel na het werk een boodschapje doen, ik ben vast niet de enige die dat doet. Met al je hebben en houden de supermarkt in, je staat met al je spul bij de kassa en denkt: ‘Shit! Ik ben mijn boodschappentas vergeten.’.
Wat nu?


Hoe vaak overkomt het je, je gaat naar de supermarkt en bent een boodschappentas vergeten. Kan gebeuren natuurlijk. Er gaan allerlei gedachtes door je hoofd (net zoals bij het vergeten van je portemonnee bijvoorbeeld) zoals: ‘Waarom ik?’ en ‘Hoe moet ik dan die zooi naar huis krijgen?’. Wat zijn je opties als je een boodschappentas bent vergeten?

Optie 1a: koop een boodschappentas

De eerste optie is de meest makkelijke. Maar…. Totaal niet milieuvriendelijk! Want je koopt een plastic tasje (waar op zich niet veel in past, niet stevig is en niet zo lang mee gaat). Ook het meest gevaarlijke voor het milieu. Als je geluk hebt zijn er bij sommige supermarkten ook papieren zakken aanwezig. Van – hopelijk – gerecycled papier.

Optie 1b: koop een bigshopper

Heb je nou echt veel boodschappen, dan kan je natuurlijk wel meerdere boodschappentassen kopen, maar het is dan veel beter om een bigshopper te kopen. Hier past veel meer in, is veel sterker dan de standaard boodschappentas en gaat langer mee. Maar ben jij ook net zoals mij en heb je al 10 van die bigshoppers? Dan is het misschien wel een beetje overdreven. Je zou er natuurlijk een paar weg kunnen doen (naar bijvoorbeeld de kringloopwinkel of kennissen) als je vind dat je er teveel hebt.

De boodschappentas

Optie 2: wees creatief

Geen zin om een boodschappentas te kopen? Probeer dan creatief te zijn. Stel je hebt een tas mee waar ook al spullen van je werk in zitten, dan kan je kijken of de boodschappen er misschien nog tussen passen. Kleine spulletjes vullen de gaten in je tas op. Houd de grote spullen apart, deze kan je altijd nog los meenemen (zoals een zak brood, of een zak chips).
Heb je een jas met veel grote jaszakken? Prop de boodschappen dan in wat jaszakken. Je bent dan wel echt letterlijk een pakezel, maar die boodschappen krijg je wel thuis zonder boodschappentas!

Optie 3: nog meer creativiteit

Moet je toevallig iets halen dat al in een zak zit? Bijvoorbeeld verpakte koekjes die weer in een plastic zak zitten (lekker milieuvriendelijk, maar niet heus). Haal de koekjes eruit, stop wat boodschappen in de zak, en prop je koekjes er bij.
Groente of fruit nodig? Bij sommige supermarkten hebben ze van die papieren zakken om daar het groente en fruit in de doen, stop de boodschappen na het afrekenen erbij en je hebt jezelf weer een boodschappentas bespaard!

Bonus optie:

Ga een andere keer terug als je wel een boodschappentas hebt, of ga terug naar huis om een boodschappentas te halen.
Als je veel durft kan je ook onbekende mensen vragen of ze misschien een tas te leen hebben (stel dan eventueel voor om ze te helpen met inpakken, of iets lekkers te geven in ruil voor de boodschappentas).

De boodschappentas

En zo zijn er nog vast wel meer opties om je boodschappen mee naar huis te nemen, of het nou met of zonder boodschappentas is. De leuke linnen tas ontving ik van Iglo (samen met wat milieuvriendelijke producten) omdat ik wat gewonnen had. Kapitein Iglo geeft veel tips wat je kan doen om plastic te verminderen. De tas met mijn naam erop heeft een creatieve collega van mij gemaakt!
Hoe neem jij je boodschappen mee naar huis?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “De boodschappentas”

 1. Lisa schreef:

  Als ik geen boodschappentas bij me heb, betekent dat meestal dat ik spontaan boodschappen ben gaan doen. Ik wil dan nooit een tas kopen, dus prop ik alles in de tas van mijn werk (die eigenlijk al vol zit, maar oké) en hou ik het in mijn armen. Soms loop ik echt met mijn armen vol over straat haha. Maar ik weiger gewoon om een boodschappentas te kopen!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dat heb ik ook vaak, of de boodschappentas die in mijn werktas zit ben ik vergeten (“nou dan maar proppen!”).
   Het is ook zo zonde van het geld om weer zo’n plastig onding te kopen 😉

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.