De zoektocht naar een jas

De zoektocht naar een jas

Het lijkt waarschijnlijk heel makkelijk, de zoektocht naar een jas. Je typt bij Google het woord ‘jas’ en je vind tientallen webshops. Je gaat naar een webshop naar keuze, besteld de jas die je wilt en hij komt binnen. Of, je loopt bij een winkel naar keuze, tegen een rek vol met jassen aan. Je pakt een jas van het rek, past hem even en rekent de jas af.


Simpel toch?
Ja, dat zou je vast wel denken. Maar de zoektocht naar een jas die ik afleg is blijkbaar wel wat moeilijker dan ik dacht. Ik ben namelijk op zoek naar een tussenjas! En dat is echt al zo’n twee jaar hetzelfde liedje. Ik kan het mis hebben want misschien ben ik inmiddels al drie jaar aan het zoeken naar een jas. Waarom is het zo moeilijk om een jas te vinden?

Tussenjas

Voor de winter heb ik twee jassen, een mooie lange jas voor als ik met de benenwagen ergens heen ga. En een korte jas, die is voor als ik op de fiets ergens heen moet. Voor de zomer heb ik veel dunne jasjes; een spijkerjasje, nepleren jasje en een soort vest jasje. Daarnaast draag ik ook veel vesten als jas in de zomer. Mocht het weer even niet zo lekker zijn.
Maar zo’n tussenjas mis ik nog in mijn garderobe. Ooit had ik een prima tussenjas, hij was van fleece stof en warm genoeg in de herfst of lente. Al droeg ik hem toen als winterjas, maar dat terzijde. 

Zoektocht

De zoektocht naar een jas vind ik lastig. Ik ben – denk ik – op zoek naar ‘de perfecte’ jas, die blijkbaar niet bestaat. Het moet warm genoeg zijn, want de herfst kan koud zijn. De jas moet een capuchon hebben, voor als het licht regent. Ook moet hij alternatief genoeg zijn, ik heb geen zin om een ‘saaie’ jas te kopen want die ga ik dan waarschijnlijk toch niet dragen omdat ik hem niet leuk genoeg vind.
Het kan zijn dat ik het mezelf iets te moeilijk maak. Waarom bestaat mijn perfecte tussenjas niet? Mijn zoektocht gaat daarom verder.

De zoektocht naar een jas

Gevonden?

Zo zocht ik vorige week naar een tussenjas bij Large.nl (de zoveelste poging). Ik vond een paar jassen die wel aan mijn eisen konden voldoen, maar zijn ze wel warm genoeg? De enige manier om daar achter te komen is om ze te proberen. Daarom bestelde ik 3 jassen zodat ik kan passen en voelen hoe deze zitten. Van links naar rechts de jassen: Jas 1 (Destroyed Denim Jacket), Jas 2 (Gothicana Vaya jas) en Jas 3 (Dark in Here jas).

De zoektocht naar een jas

Keuzes

Bij Jas 1 voelde de stof al erg dun aan bij het uitpakken. Het leek me een hele stoere jas, en hij had zelfs een capuchon! Maar bij het passen merkte ik het al: de stof is echt veel te dun om als tussenjas te dragen.
Jas 3 is ook al zo’n leuke jas, het model ziet er mooi vrouwelijk uit. Maarrrr, de jas heeft geen rits dus kan de wind zo door de knopen waaien. En als ik de capuchon op wil doen gaat de kraag mee omhoog en dat zit heel raar.
Dus kies ik voor Jas 2! Hoewel ik eerst over de rits twijfelde (omdat hij schuin loopt) vind ik dat het de jas toch wel leuk maakt. De stof voelt warm genoeg aan (weer zo’n fleece stof als mijn vroegere winterjas), de capuchon is lekker groot en er zitten jaszakken met rits in (en de jas heeft ook zelfs binnenzakken)!


De zoektocht naar een jas was zeker niet gemakkelijk maar ik ben blij dat ik uiteindelijk na bijna 3 jaar eindelijk een tussenjas heb gevonden! Eentje die ik ook echt ga dragen (want spullen kopen om ze uiteindelijk niet te gebruiken wil ik niet meer doen, zie ook mijn blogpost over het opruimen).
Hoe lang doe jij er meestal over om een jas te kopen?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “De zoektocht naar een jas”

 1. Marike schreef:

  Ik doe er ook superlang over! En uiteindelijk vind ik er ’toevallig’ een in een winkel waar ik normaal gesproken nooit kom, haha. Na ongeveer twee jaar gezocht te hebben naar een tussenjas kwam ik bij de Didi een hele leuke tegen. Op zich een leuke winkel, maar ik slaag daar bijna nooit.
  Ik wilde al bijna wat op Etsy (het zwarte gat van online winkelen) bestellen omdat ik daar spullen kan laten customizen naar mijn afmetingen, maar was ook niet 100% zeker over die jas.
  En mijn all-time favorite winterjas komt van de Noa Noa, waar ik normaal nooit zou binnenstappen omdat het duur en ook een beetje tuttig is.

  1. DinjaDONUT schreef:

   Hm misschien moet ik dat dan ook maar vaker doen, bij winkels naar binnen waar ik anders nooit kom. Dus als ik ooit een andere jas nodig heb :’)…

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.