De lol van het opruimen

Lol van het opruimen

Voel je je vaak opgekropt in huis? Veel mensen zeggen dan juist dat je de deur uit moet gaan, ze hebben een punt (want ja, leven als een kluizenaar is ook niks) maar als je je steeds zo voelt in huis dan kan je er ook iets aan doen om je niet meer zo te voelen. Lees verder om de lol van het opruimen te begrijpen!


Als kind zijnde had ik nooit gedacht dat ik gelukkig zou worden van opruimen. Want hoe meer speelgoed op de vloer, des te leuker het was! Ik wilde toen graag veel. Veel barbies, veel lego en zelfs veel kleurpotloden en vooral gelpennen! Maar hoe voelde me ik me als zo’n gelpen het niet meer deed omdat hij te lang lag stil te liggen? Ik voelde me niet gelukkig en vond het heel erg jammer dat hij het niet deed (want vaak was het een heel mooi glitter kleurtje dat ik zonde vond om te gebruiken). 
Dat is maar een simpel voorbeeld uit mijn jeugd.

Donut collectie

Mijn donut collectie was ook eerst iets wat ik te zonde vond om te gebruiken. Ik verzamelde mokken, sleutelhangers, buttons en nog veel meer. Maar wat heb je er eigenlijk aan als het maar in een bewaarblik ligt te liggen. Niemand die het ziet, je vergeet het vaak zelf nog dat je dat ene item had… Daar wordt je toch niet gelukkig van? Sinds ik vorig jaar verhuisd ben gebruik ik mijn donut mokken (en Starbucks mokken, die ik stiekem ook aan het verzamelen ben). ‘Ik had mokken nodig…’ dacht ik. Maar ook dacht ik: ‘Waarom heb ik eigenlijk mokken nodig, ik heb zoveel mokken!’. Alleen al die mokken waren nog ingepakt. Een collectie te wezen in verhuisdozen. 
Ik moet zeggen, sinds ik de mokken gebruik voel ik me een stuk gelukkiger dan toen ik ze niet gebruikte. Nu drink ik namelijk met veel plezier uit mijn donut mokken! Zelfs afwassen wordt leuker door de mokken!

Verzamelprogramma’s

En dat is een voorbeeld waarmee ik wil zeggen dat je van verzamelen eigenlijk helemaal niet zo gelukkig wordt. Je ziet vaak van die programma’s op tv, mensen verzamelen van alles en op een gegeven moment ligt hun hele huis vol zooi (en echt letterlijk zooi want er ligt soms ook zelfs afval tussen!). Aandachtig heb ik veel van dat soort programma’s zitten kijken. Marie Kondo en zelfs het Nederlandse programma ‘Ons huis vol spullen’ zijn grote inspiratiebronnen. 
Ik ben al een poosje bezig met opruimen, en ik merk dat ik van de ruimte die ik overhoud veel gelukkiger wordt dan al die spullen. Spullen nemen ruimte in, spullen moet je telkens opruimen of verplaatsen als je het niet nodig hebt… Alleen maar extra werk! 

Hersenspoelen

Je wilt toch niet telkens bezig zijn met verplaatsen terwijl je juist die tijd aan je hobby wilt besteden?!
En je wilt je hobby toch niet uitvoeren waar het nauwelijks kan, of dat je juist daardoor dingen omstoot die waardevol voor jou zijn?! 
Ik wil niet iedereen hersenspoelen door te zeggen dat je moet opruimen, nee ik wil ook een inspiratiebron zijn voor diegene die dat nodig hebben. Maak jezelf gelukkig! Bevrijd jezelf van de spullen! Voel de lol van het opruimen (want dat bestaat, écht 😉 ).Voel jij je al geïnspireerd? En krijg je de kriebels om op te ruimen?
Ik zelf wel hoor, ik ruim telkens kleine dingen op (zoals een lade van mijn dressoir of een plank in mijn kledingkast) zodat ik daar geen bende van kan maken en zodat het ook makkelijk blijft om op te ruimen.
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.