Kringloop schatten Maart 2019

Kringloop schatten van maart


Waar ga je kijken als je nog van allerlei huisraad nodig hebt? Ik begon eerst bij IKEA, Action en Blokker maar kon daar niet vinden wat ik zocht. Of ik was te kieskeurig, dat kan ook. Uiteindelijk vond ik wat Kringloop schatten van maart bij een aantal kringloopwinkels in Utrecht!

Hier in Utrecht zijn er blijkbaar een hoop grote kringloopwinkels, in het centrum zelf zit er een heel groot pand aan de gracht van kringloopwinkel De Arm. Hier zijn veel spullen te vinden (vooral veel boeken!). Verder ben ik nog gaan kijken bij hun filiaal in Utrecht Hooggraven, deze was enorm vergeleken met die in het centrum. En een stukje verder richting Nieuwegein zit Kringloop Plaza, ook al zo’n grote winkel.

Kringloop schatten van maart

Zoeken

Waar ik vooral naar op zoek was, waren borden. Ik had namelijk nog helemaal geen borden in huis en moest elke dag vanaf plastic weggooibordjes eten (slecht voor het milieu!). Bij IKEA hadden ze wel goede borden maar ik vond de kleur maar niks, en bij Action vond ik ook al geen leuke borden. Mijn laatste hoop was dus echt de kringloopwinkel waar ik tijdelijke borden zou kopen totdat ik echt een leuke set ergens tegen zou komen.
Van elk bord op de foto heb ik er twee gekocht, dit leek me voorlopig wel even voldoende. Ik heb helaas geen bonnetjes meer maar ik geloof dat ik ongeveer €0,50 per bord kwijt was. De schoteltjes met een mooie holografische glans (rechtsonder) waren een set van 5 stuks voor €2,-.

Kringloop schatten van maart

Bakjes

Naast borden besefte ik me dat ik ook bakjes nodig had. Ik eet vaak noodles of een ander wokgerecht en uit zo’n bakje vind ik dat net iets fijner eten. Gelukkig kwam ik deze witte bakjes tegen, die zijn er volgens mij nog zelfs voor gemaakt ook! De eetstokjes vond ik bij dezelfde winkel (De Arm in Hooggraven) en passen er goed bij!
Mokken zijn altijd een zwak punt van mij, vooral als er donuts op staan. Ik had hem al (door een Kruidvat actie) maar een reserve kan geen kwaad. Vooral niet als de reserve maar €0,50 kost! De andere mok met kiwi’s erop heb ik speciaal voor het werk gekocht waar we af en toe last hebben van een mokkenprobleem (vieze vaat, weinig schone mokken). Het was ook maar €0,50 dus waarom moeilijk doen, toch?

Kringloop schatten van maart

Overig

Ik zie – nu ik dit artikel schrijf – pas dat ik veel voor maar €0,50 per stuk heb gekocht! Wat een koopjes toch!
Naast borden en bakjes zocht ik ook naar een vergiet, deze zocht ik wederom ook bij Action en Blokker maar helaas vond ik er geen of een te dure. Bij de kringloop vond ik er dus eentje voor – je raad het al – €0,50! Beetje goed afwassen en hij is weer zo goed als nieuw.
De onderzetters kwam ik bij toeval tegen, hier was ik eigenlijk niet echt op zoek naar. Maar voor een set van 8 voor maar €2,- kon ik ze niet laten liggen. En toen ik later een serveerplank in hetzelfde materiaal vond kon ik deze ook niet laten liggen.


Heerlijk om zulke schatten tegen te komen, ik word er bijna hebberig van. Nu ik dit zo schrijf heb ik gewoon weer zin om wat kringloopwinkels af te struinen naar wat kringloop schatten.
Wat ben jij laatst tegen gekomen in een kringloopwinkel?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.