Elfia 2019

Elfia 2019

Met koud weer in het vooruitzicht had ik eigenlijk helemaal geen zin in Elfia 2019. Maar ik had tickets en we gaan elk jaar dus ik moest gewoon wel gaan! En hier is mijn verslag te vinden!

Zo koud als het was liepen we door de poort. Op naar het laten scannen van de tickets. Het zonnetje scheen wel dus het leek erop dat het een mooie dag zou worden! Eenmaal ‘echt’ binnen (je moet ook echt een streep over, dan verlaat je even tijdelijk de normale wereld) was het al aardig druk. Je bent natuurlijk net binnen waar iedereen elkaar een beetje opwacht. Dus het hoopt een beetje op. Dit jaar zouden m’n moeder en ik alleen lopen dus hoefden we ook niet te wachten.

Lopen!

We besloten achter de grootste menigte aan te lopen. Er stonden weer veel kraampjes langs de paden met koopwaren; sieraden, edelstenen, boeken, kleding en nog veel meer! Het linkerpad wat we volgden (richting het doolhof van kasteel de Haar) ging naar een klein ‘pleintje’ waar muziek was en – natuurlijk – ook weer kraampjes met koopwaar. Hier vond ik al meteen het eerste dat ik deze dag had gekocht: een donut hanger! Handgemaakt door Atelier Avera. Naast mijn donut hanger hadden ze ook veel andere mooie sieraden en bij dit kraampje stond ook Crystal Cave die – bijvoorbeeld – zeep verkocht (zo kom je nog eens leuke shopjes tegen).

Elfia 2019

Mede-piraten

Eenmaal de hanger gekocht gingen we verder op pad. Ik kwam veel mede-piraten tegen. Want ik was weer eens als piraat gegaan naar deze editie van Elfia. Wel ietsjes anders want ik had geen zin in m’n piratenhoed (deze is aan verbetering toe). Ik vind het leuk om andere piraten tegen te komen, alsof je een beetje bij elkaar hoort :’).
Ook kwamen we een stuk verderop een piratenshow tegen! We waren net op tijd want de show zou over 5 minuten beginnen. Het was heel mooi opgezet en de ‘spelers’ hadden er veel zin in. Het liefst had ik ook veel langer gebleven om te kijken maar stilstaan betekende ook dat we het mega koud kregen en dat trokken we gewoon niet. Helaas heb ik alleen maar eventjes van de show kunnen zien.

Elfia 2019

Eten

Een festival kan natuurlijk geen festival zijn zonder eten of drinken. Nederlanders dat wij zijn nemen wij brood mee. In een zakje. En ook drinken. Jeweetwel, van die Taksi pakjes (het paste trouwens allemaal in onze jaszakken!). Maar als je dat niet mee hebt of gewoon zin in iets anders dan is er genoeg keuze. Deze piraat nam weer eens een heerlijke caramel appel met kokossnippers! Het scheelde dat het niet warm was, anders weet ik zeker dat er wespen omheen zouden hangen.

Elfia 2019
Links de donuthanger €8,-, de twee draakjes voor €10,- en een mooie edelsteen voor €8,-

Het weer

Ondanks het zonnetje dat zo mooi scheen begin van de dag, sloeg het weer toch om en hadden we naast kou op een gegeven moment ook zelfs sneeuw! Sneeuw en hagel in april, tja april doet wat ‘ie wil zeggen ze altijd… Het is dan net een survivalkamp. Waar ga je schuilen, welke plek zoek je op om – een beetje – droog te blijven? Ik denk dat we wel 3 of 4 keer moesten schuilen voor het slechte weer. Een keer leverde dat mij twee draakjes op (super schattig, ze kunnen op de rand van een kast) en een andere keer leverde dat mijn moeder een tas op. De kraampjes waren goed voorbereid, ze hadden grote dekzeilen mee om hun koopwaren (en schuilende bezoekers) te beschermen tegen de sneeuw en hagel.

Elfia 2019
Zelf moest ik natuurlijk ook even poseren!

Foto’s!

Onze voeten begonnen zeer te doen, meestal is dat een teken om naar huis te gaan. Maar…. Ik had alleen nog zo weinig foto’s gemaakt en dat wilde ik dit jaar juist doen! Nog een rondje dan maar om foto’s te maken. Gelukkig zijn de bezoekers altijd wel bereid om te poseren en hun mooie outfits te tonen aan mijn camera. Als je alle foto’s wilt zien die ik heb gemaakt verwijs ik je graag door naar mijn Fotografie pagina op Facebook!

Elfia 2019

Volgende keer

Met vermoeide voeten en een behoorlijk lage lichaamstemperatuur liepen we naar de uitgang. Ik heb me nog ingehouden want eigenlijk wilde ik een fles Mede kopen, maar ik bedacht me dat ik veel vaker naar dit soort fantasy festivals wil gaan dus moet ik het dan maar kopen. Dit was echt het einde voor deze editie van Elfia 2019 in Haarzuilens. Hopelijk is het volgend jaar beter weer of ga ik dan toch weer naar Elfia 2019 in Arcen.
Wie weet!


Het was zeker leuk om er weer geweest te zijn. Helaas hebben we niet veel bekenden gezien, ik denk dat iedereen wel een beetje last had van de kou en het weer! Zoals je kon lezen ga ik volgend jaar zeker weer, dus misschien zie ik je dan?
Liefs,
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Elfia 2019”

  1. Kevin schreef:

    Leuk om te lezen. Ik had het ook koud hoor. Ik had een dikke jas en sjaal om.

    1. DinjaDONUT schreef:

      Hopelijk volgend jaar wel beter weer! 🙂

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.