Kerst zoals kerst nog nooit is geweest

Kerst zoals kerst nog nooit is geweest

Als eerste wil ik zeggen: Fijne feestdagen! Geniet ervan en geniet ook zeker van elkaar als vrienden, familie of als stel. Voor mij word het dit jaar kerst zoals kerst nog nooit is geweest. Ook al vier ik het wel, ik ben er toch niet echt helemaal bij met m’n gedachten…


Je zult je nu zeker afvragen wat er aan de hand is, maar mensen die me op social media een beetje volgen zullen het vast wel door hebben gehad. Vorige week woensdag was het om 10:00 uur de tijd om mijn handtekening te zetten onder een huurcontract van mijn eerste echte eigen woning! Met veel zenuwen ging ik naar de woningbouwvereniging en met sleutels kwam ik terug.

Kerst zoals kerst nog nooit is geweest
Een deel van de slaapkamer, met zicht op balkon
Kerst zoals kerst nog nooit is geweest
Een stuk woonkamer met deur naar de slaapkamer en rechts de deur naar de hal.

Een huis?

Ik heb een eigen huisje dus, het ging heel snel. Bij het bezichtigen (ik was de enige tijdens de bezichtiging!) van het huis heb ik wel de tijd genomen want ik zou eigenlijk twee weken later weer bij een andere woning mogen kijken waar ik op een hogere plaats stond. Maar uiteindelijk heb ik voor dit huis in Utrecht gekozen en kon ik al heel snel (vorige week woensdag dus) mijn handtekening zetten op het huurcontract. Vanaf nu moet ik dus heel veel dingen regelen, adres wijzigen en ook klussen natuurlijk! 
Het is een tweekamer appartement in een voormalig verzorghuis dus in het complex wonen nog wel een hoop ouderen. Eigenlijk had ik ook helemaal geen voorrang met het reageren op de woning want mensen van 65+ hadden veel meer voorrang. Ik was schijnbaar gewoon de gelukkige! Het huis is niet mega groot, de ruimte is ongeveer 35 m2.

Kerst zoals kerst nog nooit is geweest
Het uitzicht vanaf de woonkamer. In het donker is de zendmast van Lopik te zien!
Kerst zoals kerst nog nooit is geweest
Vanuit de woonkamer zicht op de keuken (rechts) en links zit de hal.

Kerst

En daarom word het voor mij dit jaar kerst zoals kerst nog nooit is geweest. Ik ben veel te druk bezig (in mijn hoofd vooral) met klussen en dingen regelen. Waarschijnlijk maak ik me gewoon drukker dan nodig is, want ik heb helemaal geen tijdsdruk om erin te gaan wonen. Ik betaal wel de huur maar heb nu gewoon nog een dak boven m’n hoofd en er zit geen druk achter dat ik een woning uit moet.
Kerst vier ik natuurlijk wel gewoon, ik ga niet klussen met kerst dat vind ik niet kunnen (net zoals de winkels die open zijn met kerst; vind ik ook niet kunnen!).

Kerst zoals kerst nog nooit is geweest
En de keuken! (met zicht op de centrale hal)

Blog

Tja, net nu ik dus weer lekker bezig was met bloggen moet dit weer tussendoor komen. Ik ga proberen om zoveel mogelijk te bloggen tussen de feestdagen, werk en het klussen door maar ik kan niks beloven. Want zo’n nieuw huis is wel leuk om over te bloggen, alle klusupdates enzo… Maar ik moet er wel tijd voor hebben natuurlijk! Hopelijk begrijpen jullie het en zodra het eenmaal af is zal ik weer op mijn normale ritme gaan bloggen 🙂 
In de tussentijd als je niks wilt missen van mij kan je me het beste op Facebook, Twitter en/ of Instagram volgen. 


Dit jaar vier ik dus kerst zoals kerst nog nooit geweest is, en ik hoop dat ik volgend jaar kerst weer gewoon als ‘kerst’ kan vieren 😉 .
Ik wil jullie nogmaals hele fijne feestdagen wensen, en spreek ik jullie niet meer dan ook een hele fijne jaarwisseling (ga vooral veilig 2019 in!).
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

2 reacties op “Kerst zoals kerst nog nooit is geweest”

  1. Leoniae schreef:

    Ik wens je ontzettend veel succes met je nieuwe huisje en ik hoop dat je het er onwijs naar je zin zult hebben :)! Ik wens je een fijne Kerst en een prachtig en fijn 2019! Lieve Dinja vergeet niet te genieten van alle mooie dingen die ook nog gaan komen :)!
    Liefs, Leoniae

    1. DinjaDONUT schreef:

      Dankjewel! Kom je een keer langs als m’n huisje af is 🙂 ?

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.