Cosplay Verbeter Plan

Cosplay Verbeter Plan

 

De laatste conventie waar ik was geweest, was Dutch Comic Con. Voor deze conventie had ik – zowaar – binnen no-time mijn cosplay kunnen upgraden. Maar ik heb nog zoveel cosplays die wat verbetering nodig hebben… Vandaar dat ik een plan bedacht hiervoor: het Cosplay Verbeter Plan!

 

Omdat ik nog geen plannen heb om een nieuwe cosplay te maken (of te verzamelen), heb ik besloten om een paar ‘oude’ cosplays te verbeteren. Sommige hebben echt dringend een upgrade nodig. Niet omdat ze er niet meer uit zien maar ik vind ze gewoonweg te makkelijk. Bijvoorbeeld mijn Pokémontrainer cosplay heb ik al 4 keer gedragen en er is niet zo veel veranderd. Dat is bij meerdere cosplays die ik draag. Ik voel me er soms niet fijn meer in omdat er maar geen verbetering in zit. En de bedoeling is dat ik de cosplays vaker ga dragen, dus ze moeten ook wel beter worden! Omdat jullie het altijd leuk vinden om mijn Cosplay Work in progress te zien besloot ik om een Cosplay Verbeter Plan te bedenken. Hier gaan jullie van diverse cosplays zien hoe ik ze ga verbeteren voor een volgende conventie.

 

Cosplay Verbeter Plan

Piraten outfit

Mijn piraten outfit draag ik het liefst naar een fantasy gericht evenement zoals Elfia of Castlefest. Ik heb in de tussentijd (deze outfit draag ik al 3 jaar) al wat kleine dingen aangepast maar ik wil meer verbeteren! De outfit bestaat uit: een hoed, een lange leren jas, een witte blouse, zwart corset, een witte rok en zwarte laarzen. Als accessoires gebruik ik een nep pistool, een riem, wat ringen, armbanden, een bandana, kettingen en wat frutsels voor in mijn haar.

Wat wil ik verbeteren:
– bij de jas wil ik een binnenzak (of misschien wel meerdere) maken. Vaak heb ik geen plek voor mijn mobiel, portemonnee of visitekaartjes en slingeren die vaak in mijn veel te zware tas. 
– een ‘echt’ kompas. Als ik er ooit één tegenkom die me bevalt dan zal ik hem kopen maar ik denk dat het voor nu een DIY projectje gaat worden. 
– voor aan mijn riem moet ik eigenlijk wel een holster voor mijn nep pistool. 
– het repareren van mijn rok, deze had ik ooit zelf ‘op maat’ geknipt en genaaid maar de draden laten los. Even fixen dus!
– wat eigenlijk jaarlijks is, het ‘verven’ van mijn witte blouse en rok. Deze gaan in een badje van thee, hierdoor krijgt de stof een oude look. 
– de hoed kan ook weer een opfrisbeurt gebruiken. Zwart verven en een oude look geven door het wat op te schuren hier en daar.

 

Cosplay Verbeter Plan

Yennefer – The Witcher

Ook al is deze cosplay nog niet zo oud (en laatst nog geüpgrade), toch neem ik hem mee in mijn Cosplay Verbeter Plan! Er zijn namelijk nog wat kleine dingetjes die ik wil aanpassen. De cosplay bestaat uit: een zwarte cape, een witte blouse, zwart corset, een leren broek, zwarte laarzen en ik draag een pruik. Als accessoire gebruik ik een zelfgemaakt ‘vlammetje’ dat ik als ring kan dragen.

Wat wil ik verbeteren:
– het ‘vlammetje’ wat ik nu bij de cosplay gebruik (gemaakt van de lijm van een hot glue gun) moet ik echt verbeteren, misschien iets met een lampje erin zodat hij in het donker ook echt licht geeft. 
– mijn pruik moet beter, de scheiding in het haar moet iets naar de zijkant en de pruik moet een stukje korter.
– eigenlijk moet ik ook nog lila lenzen kopen voor Yennefer.

 

Cosplay Verbeter Plan

Gothic Lolita outfit

Nog niet vaak aangedaan maar dat heeft een reden! Bij de schoenen die ik ooit voor deze outfit had gekocht laten telkens de bandjes los, hierdoor kan ik gewoon niet lang met de outfit lopen. Erg jammer want ik vind het jurkje zo gaaf, en de pruik (wel zwaar hoor) is ook zo tof! De outfit bestaat uit: een lolita jurkje, panty, lolita schoenen en ik draag een bruinkleurige lolita pruik. Als accessoires draag ik vaak lichte schattige armbandjes en een ketting. 

Wat wil ik verbeteren:
– nieuwe zwarte lolita schoenen kopen.
– mijn petticoat eindelijk onder de jurk dragen.

 

Cosplay Verbeter Plan

Pokémontrainer Hilda

Ik had het er al even over, maar de cosplay die zeker in mijn Cosplay Verbeter Plan moet zitten is de Pokémontrainer cosplay. Het is één van mijn favorieten want hij is zo lekker makkelijk. De meeste items zijn ‘gewoon’ kledingstukken en ik heb er maar weinig aan hoeven te doen. Het vest heb ik al eens geüpgrade net zoals de witte tops. De schoenen moet ik jaarlijks weer opnieuw schilderen (let op de roze rand onderaan). Maar wat wil ik er deze keer aan verbeteren? De cosplay bestaat uit: een geverfde pet, een vest, witte tops, een hotpants en laklaarsjes. Als accessoires gebruik ik de roze tas, een Oshawott knuffel, zwarte polsbandjes en een Pokéball.  

Wat wil ik verbeteren:
– stukjes wit vilt aan de hotpants maken.
– jaarlijks: roze rand onderaan de schoenen.
– polsbandjes verbeteren (maken van zwarte stof of sokken).

 

Cosplay Verbeter Plan

Butterfree – Pokémon

Ook mijn Butterfree cosplay heeft wat verbeteringen nodig. En ook deze is al eens geüpgrade met wat kleine aanpassingen. Ik vind het lastig om de cosplay te dragen door de pruik, het liefst wil ik die vervangen dus hopelijk lukt dat voor de volgende keer dat ik de cosplay ga dragen. De cosplay bestaat uit: voelsprieten, een lila pruik, rode kleurlenzen, vleugels, blauwe handschoentjes, een paars jurkje en blauw geverfde schoenen. 
Wat wil ik verbeteren:
– de voelsprieten moeten echt aangepast worden. Hoe ik dat precies ga doen weet ik nog niet…
– tja en de pruik dus. Ik vind hem iets te licht van kleur en mijn hoofd is te groot voor de pruik. Sowieso wil ik er een aanschaffen die ook niet zo snel in de klit schiet. 
– ook de vleugels moeten geüpgrade worden. Misschien moet ik iets gaan doen met vitrage ofzo *geeft zichzelf nu even hints*.
– voor deze cosplay heb ik eigenlijk helemaal geen tas (hetzelfde geldt voor mijn Eevee cosplay). Ik heb al een ronde tas gekocht en deze wil ik omtoveren in een Pokéball tas!

 

 

Dat zijn tot nu toe de cosplays waar ik me op wil focussen voor mijn Cosplay Verbeter Plan! Ik heb nog veel meer cosplays (gedaan in het verleden, zie ook mijn pagina met Cosplay en Fantasy outfits hier of op facebook!) maar wie weet komen deze ooit nog eens aan bod. Ik hoop je de volgende keer al een update te kunnen geven van één van de outfits of cosplays!
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.