Teatopics #1: thee met vragen

Teatopics

 

Een theeleut, dat ben ik wel. Er gaan ook per dag een aantal koppen thee doorheen (vooral als ik thuis ben gaat het snel). Nu heeft Pickwick al een poos geleden iets leuks verzonnen: vragen bij de thee. Ze noemen het Teatopics. En laat ik die Teatopics nou een leuk ideetje vinden voor een persoonlijk artikel!

 

Vroeger moest er ALTIJD suiker in mijn thee (en in de koffie, en ook in de chocolademelk…). Tegenwoordig drink ik het gewoon ‘puur’ en vind ik dat de smaak dan veel beter uit komt. Pickwick is één van mijn favoriete merken thee, maar Liptop die kan er ook wel wat van. Het nadeel is van Lipton thee, ze hebben geen leuke vraagjes aan hun thee hangen!
Want Pickwick is een poos geleden dus op het idee gekomen om vragen bij de theezakjes te voegen. Zo heb je altijd wel gespreksstof (voor als je even geen onderwerp meer weet). Maar ik vind deze vragen – de Teatopics – wel erg handig voor een persoonlijk artikel. Per artikel zal ik 10 van de Teatopics beantwoorden, en je mag zelf ook meedoen (ik hou je niet tegen 😉 )! De vragen heb ik verzameld in een bakje en ik pak per artikel random de vragen uit het bakje.

 

1. Wat is jouw favoriete vervoersmiddel?

“favoriet vervoersmiddel”. Ja wat moet ik nou bij deze vraag denken. Lopen vind ik op zich geen probleem (want hé, de benenwagen is ook een vervoersmiddel). Maar is niet zo handig als ik weer eens richting Apeldoorn moet. Dus eigenlijk wil ik de trein zeggen, alleen dan moet er geen storing zijn. Geen blaadjes of mensen op het spoor. En dan het liefst een internationale trein; lekker avontuurlijk!

 

2. Welke taal zou jij willen leren?

JAPANS! En heel stiekem kan ik het ook al een klein beetje. De klanken zijn zo anders dat het wel erg lastig is, en laat staan het schrijven. Dat kan ik echt nog niet! Ik zou het wel heel gaaf zijn als ik het wat beter onder de knie zou hebben. Oh en Frans heb ik altijd wel een mooie (romantische) taal gevonden. Een beetje leren spreken kan vast geen kwaad.

 

3. Wat eet je het liefst op je boterham?

Lastig! Ik heb heel vaak momenten. Het ene moment eet ik veel vleeswaren (bijvoorbeeld cervelaat) en op dit moment eet ik heel vaak kaas op brood. Ik maak er wel een tosti van (er staat immers een tosti apparaat in de kantine op het werk) maar het blijft kaas. Maar ik kan ook hagelslag of vlokken waarderen. Of een heerlijk gebakken eitje gaat er op z’n tijd ook wel in! 
Ik kan geen keuze maken. Dit is een te lastige vraag…

 

4. Wie uit het verleden zou je willen ontmoeten?

Over het algemeen ken ik niet zo veel mensen uit het verleden (ik ben zoooo slecht in geschiedenis). Maar als we het over mijn familie verleden hebben zou ik best de opa’s en oma’s van mijn ouders willen ontmoeten. Volgens mij waren ze hartstikke lief en aardig. En ik zou dan veel dingen vragen over m’n ouders. Opa’s en oma’s kijken toch anders naar kleinkinderen dan naar hun eigen kinderen. 

 

5. Welk televisieprogramma weiger je om te kijken?

Zoveel! Bijvoorbeeld GTST, daar gebeurd volgens mij elk seizoen wel hetzelfde in. Iemand vind iemand leuk, ze trouwen, er wordt een kind geboren, ze scheiden, er gaat iemand dood, iemand belandt in het ziekenhuis, die heeft een geheime crush, etc…
Of Utopia. Ik snap daar het nut niet van. Wat doen ze? 
Ik kijk sowieso heel weinig tv nog tegenwoordig.

 

Teatopics

 

6. Wat is het meest romantische dat jou is overkomen?

Ik heb wel een zwak voor romantische kleine dingetjes. Verrassingen (ook al wil ik van tevoren dolgraag weten wát de verrassing precies is) vind ik juist hartstikke leuk en kan ook zeker romantisch zijn. Zoals een onverwachts bezoekje of dat diegene je ineens van je werk komt ophalen (of langskomt op je werk). Het romantische wat mij ooit is overkomen is dus dat mijn toenmalige crush me kwam opzoeken op m’n werk. Ik kon hem toen nog helemaal niet zo goed en was helemaal verrast. 

 

7. Wat maakt jou uniek?

Stomme vraag. Ieder mens is uniek.
Maar goed, ik zal hem wel beantwoorden. Ik ben lekker maf en trek me niet altijd aan wat mensen over me zeggen (en soms ook weer wel). Een ‘rare’ hobby zoals cosplayen maakt me ook wel uniek en het feit dat ik expres in één oorlel mijn oorbelgaatje weer heb doorgeprikt en de andere dicht heb laten zitten. 
Ben ik zo uniek genoeg 😀 ?

 

8. Wat is je grootste droom?

Misschien zo voor de hand liggend hoor, maar op moment is dat mijn blog. Ik hoop ooit dat het wat bekender wordt en ik voor tijdschriften (als die dan nog bestaan) mag schrijven. Oh en dat ik natuurlijk oud, wijs en gezond mag worden als ik later groot ben! Met een leuke vent :p 

 

9. Wat waardeer je het meest in vriendschap?

Dat diegene er altijd voor je is, ook al spreek je of zie je elkaar niet zo vaak. Dat je met weinig woorden al genoeg weet. En ook lekker gek kan doen samen, humor is de key.

 

10. Met wie heb je voor het laatst contact gehad via Whatsapp?

Met mijn moeder, die een kamer verderop zat hahaha!
Hoe bedoel je, we zijn lui :p…

 

 

Ik vind dat er erg diverse en uiteenlopende vragen tussen zitten, dat maakt die Teatopics nou juist zo leuk (althans, zo is mijn mening). Niet alleen voor een blog maar ook voor een saaie koffiepauze op het werk is het leuk om meer te weten te komen over de ander. Met de Teatopics hoef je geen standaard vragen meer te stellen! Waar heb jij het over in de pauze met collega’s?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.