Minimalisme Challenge: deel 2

Minimalisme Challenge

 

Wie ergens aan begint, moet het ook afmaken. Bij mij een heel lastig gezegde maar met deze Minimalisme Challenge moest ik toch effe doorzetten! Zo heb ik ook bij deze update weer veel weg gedaan maar leer ik het nog niet om dan ook niks erbij te kopen. Zucht, ik zal toch echt weer strenger voor mezelf moeten zijn…

Geïnspireerd

Ik raakte geïnspireerd door Northflix om de challenge te doen. De regels leken simpel en makkelijk (té makkelijk, en als iets té makkelijk lijkt, dan is het vaak lastiger dan het lijkt). De challenge houd in dat je een maand lang iedere dag overbodige spullen weg doet. Zo doe je op dag 1 maar 1 ding weg, op dag 2 gaan er 2 dingen weg, enzovoorts… Eigenlijk is het ook de bedoeling dat de spullen diezelfde dag dat je besluit om ze weg te doen, ook daadwerkelijk weg doet (dus niet bewaren om het later weg te doen).
Zoals ik al zei: het leek té makkelijk. Ik doe niet elke dag iets weg en ook na werk ga ik écht niet opruimen. Nee dit doe ik op dagen dat ik vrij ben.

 

Deel 2 dus

In het eerste deel heb je al kunnen zien (en lezen) dat ik al veel had weggedaan. Dat was nog lang niet alles en al snel daarna begon ik weer met opruimen. Het duurde wel wat langer deze keer want ik moest voor deze update maar liefst 126 spullen weg doen! En zelfs dan ben ik er nog niet. Mijn kamertje blijft aardig vol staan (dûh Dinja, je hebt ook nog steeds verhuisdozen erin staan). Maar ook mijn koopgedrag verandert niet echt, en dat zal ik wel moeten doen. Hoe het er nu voor staat heb ik echt een villa nodig voor al mijn spullen (overdrijven is ook een vak…). In deze update zie je dus eigenlijk de officiële week 3 van de Minimalisme Challenge, wat dus 126 spullen zijn die weg gaan!

 

Minimalisme Challenge

Foto 1 – 63 items

Wat is er allemaal weggegaan (de eerste helft van de 126, anders paste het niet op de foto):

vier usb snoeren (kapot), muggenlampje, oude portemonnee, cadeau doosje, een oud hoesje voor m’n oude mobiel, koffer label, steelpannetje, klein bakpannetje, een appelboor, thee-ei, twee spuittubes voor het bakken, paar laarzen (helemaal versleten), twee oude schoolboeken, drie leesboeken, vijf pasjes, een spaarkaart, drie usb sticks (waarvan één gevonden op het strand en die ik ooit nog wilde bekijken), oortjes, drie paasei decoraties, twee decotapejes, twee washitapejes, twee papiertapejes, twee riemen, twee blikjes, een paar sokken, drie lege lenzendoosjes (krijg om de maand toch nieuwe opgestuurd door Pearle), een shirt, een vest en dertien gebaksvorkjes. 

 

Minimalisme Challenge

Foto 2 – de rest

Wat is er allemaal weggegaan (de andere 63 items): 

zeven armbandjes, een pyjama shirt, oogschaduw palette van de Action, oogschaduwkwastje, drie potjes nagellak, een bewerkte Pokémonkaart, smoothiebeker, bikinitop, bikinibroekje, handgel, een cosplay pruik (deze is 3x niks!), rok, vier haarclips, brochure, twee tijdschriften, haarhanddoek, twee velletjes met stickers,  twee onderzetters, drie bh’s, een squishy, een kartelschaar, vier opzetstukjes voor de kartelschaar (die ik als eerste weg wilde doen), een brillenkoker, pennenblikje van Star Wars, dertien samples en zeven tictac doosjes (want ik wilde ze ergens voor gebruiken maar ik zwem er inmiddels in). 

 

 

Komende Minimalisme Challenge update gaat ook via twee foto’s want anders past het gewoon niet meer op de foto. En misschien zelfs met 3 foto’s want dan moet ik maar liefst 175 spullen weg doen! Mocht ik nou echt last van de opruimwoede hebben, dan prop ik er de bonus update ook nog bij met de 60 items. Mijn opruimstash is nu aardig leeg door deze update dus ik zal weer eens flink moeten opruimen…
Minimalistisch leven of je leven doorbrengen als Hoarder (hamsteraar/ verzamelaar)?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.