Dutch Comic Con 2018

Dutch Comic Con

 

Daar zat ik dan, volledig in cosplay in een overvolle bus met ‘normale’ mensen. Onderweg naar mijn eerste Dutch Comic Con. Ik heb al aardig wat conventies in de historie staan maar ik was nog nooit bij Dutch Comic Con geweest (terwijl het in Utrecht was). Ik deel hier mijn verslag van Dutch Comic Con!

 

Eigenlijk zijn winterse conventies niet zo mijn ding (want kou! brr). Maar ik wilde wel heel graag een keer Dutch Comic Con bijwonen. Het evenement vind zich plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Naast deze winterse editie van de conventie waren er ook een hoop andere evenementen die bezig waren in de Jaarbeurs. Wat resulteerde in drukte en dat je ook nog eens voorzichtig moest doen want anders liep je een berg kinderen omver (yay voor een Sinterklaasfeest). Met de bus is het vanaf mijn huis zo te doen; binnen een half uurtje stond ik al voor de Jaarbeurs.

 

Dutch Comic Con

Impressie

Het.was.groot!
Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten. Maar Dutch Comic Con was echt hartstikke groot! Er waren 4 (eigenlijk 5 want er was ook nog een heuse entree hal) grote hallen waar de conventie zich had neer gestreken. Stom dat ik was had ik mijn tas opgeborgen bij de garderobe van de Jaarbeurs, terwijl er in de entree hal van de conventie ook een garderobe was. De entree hal was een soort ontmoetingsplek. Dat vond ik wel erg handig, zo kon je mensen makkelijk vinden! 
Er waren dus 4 hallen; een Gaming Area, Experience Hal, de Entertainment Hal en de Dealer Hal. Vooral de Dealer Hal vond ik erg groot, en er waren veel kraampjes waar je leuke goodies kon kopen. 
Maar wat ik dan wel weer een beetje jammer vind aan al die hallen; er miste een stukje sfeer. Ik ben natuurlijk hele andere conventies gewend (die wat meer Japan, dus anime en manga gericht zijn) waarbij wat meer sfeer is te vinden. 

 

Dutch Comic Con Eindelijk Leonie ontmoet (in mijn Yennefer cosplay die eindelijk af was)!

 

Ontmoeten

Voordat ik naar Dutch Comic Con ging had ik op Facebook al geplaatst dat ik erheen zou gaan, Leonie (van Leoniae Creates) kwam met een leuk idee: wij moesten elkaar gewoon eens in het echt ontmoeten. We volgen al zo lang elkaars werk (blog en creatieve hobby’s) dat het er maar eens van moest komen. 
Ook wilde ik DE Dutch Captain Jack Sparrow impersonator (want piraat!) ontmoeten en op de foto gaan samen maar helaas heb ik hem gemist en kon ik niet op de foto gaan. En hetzelfde voor DE Dutch Lucky Luke, die ik wel al eens ontmoet had maar ik wilde graag een foto samen. Helaas heb ik hem ook niet gezien! 
Daarnaast wist ik dat er veel vrienden en kennissen zouden gaan maar ik heb zo weinig mensen gezien! Wel had ik met een vriend afgesproken om foto’s te maken. Met twee andere fotografen hebben we buiten in de kou lopen shooten en zijn er van mij ook foto’s gemaakt. Ik ben benieuwd en zodra ik ze heb zal ik ze op mijn Facebookpagina delen! En mocht je benieuwd zijn naar meer foto’s van Dutch Comic Con, die kan je vinden op mijn fotografie pagina.

 

Dutch Comic Con

 

Dutch Comic Con

Mijn dag

Het begon allemaal ’s ochtends, hoe mijn haar en pruik weer eens niet wilden meewerken en ik uiteindelijk twee bussen later nam dan die ik eigenlijk wilde. Bij de conventie aangekomen was het erg druk maar kon ik het hebben. Ik begon al aardig goed met wat foto’s te nemen, sfeerfoto’s en ook cosplay foto’s. Daarna ben ik wat rond gaan lopen, eerst door de Gaming Area en later door de Dealer Hal. Ik kon eerst de kraampjes die ik zocht helemaal niet vinden maar later toen ik er nog met een vriend doorheen liep gelukkig wel. Bij MostCutest kocht ik wat Japanse snacks, ergens bij een kraampje in het midden vond ik Ramune en bij Aniworld4U kocht ik een superschattige Alolan Vulpix knuffel (wat ik eigenlijk niet van plan was)!

Op een gegeven moment kreeg ik een berichtje van een andere vriend dat hij met twee andere fotografen wilde shooten en ik wilde graag mee doen! Met cameratas en al naar buiten, in de kou. De parkeergarage die vlakbij de Jaarbeurs zat was een geweldige plek om te shooten. Ik heb veel foto’s gemaakt en van mijn cosplay – eindelijk – ook eens foto’s laten maken. 
Na de fotoshoot wilde ik weer verder lopen, maar ik had inmiddels zo’n honger gekregen. Met wat moeite een zitplek kunnen scoren en de patatjes en saucijzenbroodje gingen er zo in. Er was verder heel veel te zien bij Dutch Comic Con. Na een rondje lopen op de conventievloer vond ik eigenlijk dat er verder niet zo gek veel te doen was. Nadat ik alles had gezien was ik er eigenlijk ook wel een beetje klaar mee. Stiekem wilde ik gewoon ergens zitten en chillen maar er waren weinig chillplekjes. Ik besloot maar weer terug te gaan naar het station en daar nog een Starbucks (met de naam ‘Inge’ erop) koffie te nemen. 

 

Dutch Comic Con

 

Dutch Comic Con De buit (v.l.n.r.): conboekje, conbandje, Pokémon karipori (MostCutest), flyer van MostCutest, Popin Cookin Uranai Nerune (MostCutest), Vulpix knuffel (Aniworld4U), Ramune watermeloen smaak, Pokémonkaarten (gekregen van Leonie), een notitieboekje van Harry potter (gekregen van Leonie)

 

Volgende keer weer?

Om eerlijk te zijn; dat weet ik niet. Het was op zich wel een leuke conventie en er liepen een hoop nieuwe mensen rond. Ik had toch meer foto’s moeten maken van de cosplayers! Als er wat meer vrienden van mijn vriendengroepje erheen gaan dan zou ik wel mee gaan. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd zeggen ze altijd. Want om mensen te ontmoeten en leuke goodies te kopen is het zeker wel een leuke conventie. Ik denk ook als ik misschien meer met fotografie zou doen bij zo’n conventie dat ik het al een stuk leuker zal vinden (want dan heb ik iets te doen). 
Ben jij naar Dutch Comic Con geweest afgelopen weekend?
Liefs, 
Dinja

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat ^_^

4 reacties op “Dutch Comic Con 2018”

 1. Esmee schreef:

  Jaaa ik ben ook geweest! Wat jammer dat ik je niet heb gezien! Ik moet zeggen dat ik van alle edities deze het minst vond… Volgend jaar misschien Comic con Amsterdam voor mij!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Ja ik heb echt heel veel mensen gemist :o!
   Misschien zien we elkaar bij een volgende conventie 🙂 ?

 2. Leoniae schreef:

  Het was ontzettend leuk om je te ontmoeten! En een super leuk artikel!

  1. DinjaDONUT schreef:

   Dankjewel ^_^
   Nu moeten we maar eens een keer buiten zo’n conventie afspreken!

Geef een reactie

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.